τα καλύτερα συστήματα που έχουμε ακούσει

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  ή αλλιώς τα καλύτερα συστήματα που έχουμε ποτέ ακούσει..

   

  Τρία Κοσμοϊστορικά Ερωτήματα Με Το Ίδιο Θέμα

   
  1. Μπορεί ένα σύστημα να είναι κορυφαίο, υπερυψηλής κατηγορίας και ταυτόχρονα να έχει δικό του χαρακτήρα ?
  2. Μπορεί ένα σύστημα να ανήκει στον απόλυτο κόσμο του Hi End και ταυτόχρονα να ‘εξειδικεύεται’ σε κάποιο είδος μουσικής ?
  3. Μπορεί ένα σύστημα να είναι Hi End και ταυτόχρονα να μπορεί να παίζει τα πάντα καλά ?
   

  η απάντηση και στα τρία παραπάνω ερωτήματα είναι Ναι Μπορεί !!..

  ίσως αυτό το νήμα είναι και η πολυαναμενόμενη απάντηση στο ερώτημα 'τι είναι hi-end'

  ερώτημα που πλανάται και συζητιέται πολύ τώρα τελευταία..

  1  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Το χτίσιμο ενός απόλυτου συστήματος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και χρειάζεται χρήματα, μουσικές και τεχνικές γνώσεις, πείρα, ακούσματα, χώρο και τύχη.. Απ’ όλα τα παραπάνω ο χώρος είναι η παράμετρος εκείνη που θα αναδείξει τις αρετές ενός τέτοιου συστήματος, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει το αντίθετο.. Ο χώρος, όσον αφορά στα οικιακά ηχητικά συστήματα, είναι ‘μονόδρομη’ σχέση, αυτό σημαίνει πως αν έχουμε το χώρο και δεν έχουμε καλά μηχανήματα μπορούμε απλά να απολαμβάνουμε τον πολύ καλό ήχο του hi-fi συστήματός μας..

  Αν και είναι δεδομένο πως ‘το τέλειο δεν είναι του κόσμου τούτου’, στη πορεία της ενασχόλησης με το χόμπι όλοι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που έχουν κατορθώσει να στήσουν πολύ υψηλού επιπέδου Hi End συστήματα, όπου η ακρόασή τους είναι για όλους εμάς μεγάλη, (καμιά φορά σοκαριστική) και χρήσιμη εμπειρία..

  Μιλώντας γι αυτά τα συστήματα και τους ανθρώπους που τα χτίζουν και τα κατέχουν, υπάρχουν μερικοί άλλοι παράγοντες που βγαίνουν στην πορεία και καμιά φορά αλλάζουν την κατεύθυνση του ‘χτισίματος’, βελτιώνοντας είτε και υποβαθμίζοντας κάτι καμιά φορά, χωρίς όμως να πειράξουν τη γενική φιλοσοφία, την ποιότητα και το τελικό προσδοκώμενο αποτέλεσμα.. Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να είναι η αλλαγή κάποιας μηχανής ή κάποιου εξαρτήματος στην αλυσίδα του ήχου ή η διευθέτηση του χώρου..

  2  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Τέτοια συστήματα καμιά φορά ανάλογα με τη φιλοσοφία που στήνονται, τις επιλογές του ιδιοκτήτη σε μηχανήματα, τις μουσικές του προτιμήσεις και ακόμα την τύχη, μπορεί να τείνουν επιλεκτικά προς κάποιο είδος μουσικής, χωρίς ωστόσο αυτό να τους στερεί κάτι από την ποιότητά τους σε όλα τα άλλα είδη μουσικής αναπαραγωγής..

  Χρειάζεται απόλυτη σύνεση, εμπειρία, ανοιχτό μυαλό, ορθολογική σκέψη και παντελής έλλειψη κάθε ίχνους ανταγωνισμού και προκατάληψης όταν καλούμαστε να ακούσουμε ένα τέτοιο σύστημα.. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όπως ακριβώς συμβαίνει με τις κοινωνικές παραμέτρους, όπως δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι πιο ευκατάστατοι, πιο τυχεροί, δικαιότεροι και εξυπνότεροι από μας, έτσι υπάρχουν συστήματα που είναι και ακούγονται πολύ καλύτερα από τα δικά μας, σ’ αυτό το επίπεδο πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τ' αντιμετωπίζουμε και να τα κρίνουμε..

  Προσωπικά πιστεύω πως ένα τέτοιο άψογα στημένο σύστημα αν πρέπει να το κρίνουμε, το κάνουμε ανάστροφα και αφαιρετικά, δηλαδή με το μέτρο του κατά πόσο ελάχιστα απέχει από την κορυφή και το απόλυτο και όχι όπως κρίνουμε τα απλά καθημερινά συστήματα, με το μέτρο πόσο απέχουν από το μηδέν προς τα πάνω..

  3  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Ακόμα τραγικό λάθος είναι η αγχώδης προσπάθεια ανάδειξης κάποιου ‘αδύνατου’ σημείου ενός τέτοιου συστήματος όταν καλούμαστε να το ακούσουμε.. Όπως γράφω και παραπάνω μπορεί ο ιδιοκτήτης ή η φύση του συστήματος να του προσδίνουν έναν ‘χαρακτήρα’, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι Hi-End..

  Με δεδομένο το ότι υπάρχουν τέτοια συστήματα στον περίγυρό μας, (όχι πάρα πολλά), εδώ θα προσπαθήσω μέσα από τις ακροάσεις του τελευταίου χρόνου, με την άδεια των ιδιοκτητών φυσικά και με απόλυτα προσωπικά κριτήρια, να αναφέρω μερικά από αυτά, που ενώ παίζουν όλα τα είδη άψογα, έχουν κατά κάποιο τρόπο μια εξειδίκευση σε κάποιο είδος μουσικής..

  Επίσης στο πλαίσιο του φιλικού και ευχάριστου ύφους της παρουσίασης θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό του κάθε συστήματος καθώς και μια ‘συμβουλή’.. όχι για τον ιδιοκτήτη, αλλά για τους εκάστοτε τυχερούς ακροατές..

  4  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Κλασσική Μουσική..

  Λουκάς.. φανταστικό σύστημα στημένο σε άψογο χώρο.. ο κάτοχός του μουσικόλάτρης και βινυλιολάτρης με πολύ μεγάλη φυσική δισκοθήκη.. από τα αρτιότερα συστήματα που έχουμε ακούσει ποτέ.. η ακρόασή του ιδιαίτερα στην συμφωνική - κλασσική μουσική αφήνει τους ακροατές απλά άφωνους.. η μεγαλύτερη και ζωντανότερη προσομοίωση της σκηνής και του χώρου..

  Χαρακτηριστικό.. τα μεγάλα και απίθανα Panels Soundlab Ultimate-1 PX και το κατακόκκινο Symphonic Line Reference πικάπ..

  Συμβουλή.. όποιοι πάνε στον Λουκά για ακρόαση ας μην κρατάνε φλακ, HD, αρχεία και τέτοια.. ας χαλαρώσουν και ας αφήσουν τον ιδιοκτήτη να τους ταξιδέψει με τις δικές του επιλογές.. θα περάσουν σίγουρα πολύ καλύτερα από το αναλωθούν σε στείρα αναζήτηση από μποτιές να τους χτυπάνε στο στομάχι..

   

  5  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Pop / live Μουσική..

  Άκις.. Τα λόγια είναι περιττά αν δεν ακούσει κάποιος αυτό το σύστημα.. η φιλοσοφία του αντικατοπτρίζει το ψάξιμο και το τιουνάρισμα για την Νιρβάνα του Hi-End σε επίπεδο απόλυτης λεπτομέρειας.. Απίστευτος ήχος, απόλυτη αίσθηση του live και της ζωντάνιας.. μου ‘χουν μείνει στ’ αυτιά σαν εφιάλτες τα ακούσματα των Jun Fuκamachi και Laura Pausini από το μεγάλο αυτό σύστημα με τον μεγάλο ήχο..

  Χαρακτηριστικό.. τα απίθανα ηχεία kenrick sound 4351 (JBL) το Transrotor Turbillon και οι 4 (τέσσερις!!) μονομπλόκ Aelius της Ypsilon!!

  Συμβουλή.. όποιοι πάνε στον Άκι για ακρόαση ας μην κρατάνε βινύλια με πιάνα, τζαζ τρίος, κρουστά και ειδικά ποπ ηλεκτρικές μουσικές.. από τέτοια διαθέτει μπόλικα ο ιδιοκτήτης και σίγουρα θα τους παίξει..

   

  6  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Ροκ / Ηλεκτρική Μουσική..

  Κυριάκος.. Greedence CR, Rolling Stones, The Doors, Janis Joplin, Santana, Pink Floyd και όλα τα συναφή.. παιγμένα από ένα ζευγάρι statement ηχείων και ενισχυτικών, μέσα σ’ έναν όχι τελείως κατάλληλο χώρο γι αυτά, παίρνεις την απόλυτη αίσθηση του Ροκ και κάθε είδους ηλεκτρικής μουσικής..

  Χαρακτηριστικό.. τα καταπληκτικά σε θέα και ήχο 370 κιλών το καθένα Wilson Alexandria II και το πικάπ της Micro Seiki που ρουφά (στην κυριολεξία) τα βινύλια !!

  Συμβουλή.. όποιοι πάνε στον Κυριάκο για ακρόαση ας κρατάνε βινύλια και μουσικές, το άκουσμα και η εμπειρία με τις συνοδές μπύρες και ρακές είναι μοναδικό..

   

  Kougioumtzoglou System

  7  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Jazz..

  GHerop.. Το σύστημα που θα το βάπτιζα ‘Της Άρτας Το Γεφύρι Σχεδιασμένο από Τον Καλατράβα’.. Συνεχές και διαρκές ψάξιμο, δοκιμές και τιουνάρισμα από τον ίδιο τον κατασκευαστή στον ίδιο τον χώρο, το σύστημα έχει φθάσει σε ‘άφθαστα’ επίπεδα ποιότητας και ερμηνείας ..

  Χαρακτηριστικό.. μία από τις ομορφότερες και τελειότερες ηχητικές μηχανές που κατασκευάστηκαν ποτέ το πικάπ Thorens Prestige και ενισχυτικά 2χ Ypsilon SET-100MKIII custom made to president’s order !!..

  Συμβουλή.. όποιοι πάνε στον Gherop για ακρόαση ας μην κρατάνε δικά τους cd ή βινύλια, ο τύπος όντας πολύ καλός γνώστης της κλασσικής και της τζαζ, θα τους παίξει τα δικά του κλασσικά και τζαζ κομμάτια.. ούτως άλλωστε στη δισκοθήκη δεν υπάρχει κανένα άλλο είδος μουσικής..

   

  8  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Φωνητική Τζαζ, Φωνητική Κλασσική..

  Simop_the_pilot.. μαζί με του Λουκά από τα αρτιότερα συστήματα στημένο σε άψογο τιουναρισμένο χώρο.. Εμπειρία μουσικής ακρόασης και απόλαυσης, αψεγάδιαστος ήχος, πολύ μακριά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει και ακούμε στα καθημερινά οικιακά συστήματα αναπαραγωγής.. γυναικείες και ανδρικές φωνές σε πρωτόγνωρα επίπεδα ερμηνείας, το σύστημα κατά την προσωπική μου(και όχι μόνο) άποψη ήταν στο αποκορύφωμά του με τα λαμπάτα (πειραγμένα από Βελι_TLA) ενισχυτικά και με ψηφιακό πρόγραμμα από το AMR cd player..

  Χαρακτηριστικό.. τα απίθανα Tannoy Westminster Royal SE που μετέφερε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης από Αγγλία πιλοτάροντας το jumbo 747 της Ολυμπιακής για να το κάτσει μαλακά μην ‘ταραχθούν’.. !!!

  Συμβουλή.. όποιοι πάνε στον πιλότο για ακρόαση ας μην χεριάζουν τα eq των ηχείων, ας καθίσουν να απολαύσουν μουσική..

   

  Simopoulos system

  9  3 Jul 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω σαν Best All Rounders τα επίσης εξαιρετικά συστήματα των..

  Αντκοτς.. με τα απίστευτα και αστείρευτα δυναμικά, ονειρικές απαραμόρφωτες εντάσεις, ανάλυση και live feeling στο έπακρο.. JBL K2 να τρώνε 1000 watts στο κεφάλι από τα τέρατα Bryston !!

  Νώντα.. με την εξαιρετική απόδοση στην κλασσική μουσική και την απίθανη συλλογή και τις γνώσεις του συλλέκτη-ιδιοκτήτη.. ονειρομηχανές Sonus Faber Stradivari, Kuzma Stabi XL, 2x CAT SIGNATURE JL 1 MK II !!

  Γκονη.. με την ωραιότερη παράσταση και απόδοση σ' έναν όχι και απόλυτα κατάλληλο χώρο, σύστημα που μας έκανε να το.. χειροκροτήσουμε με τα 'καλύτερα ηχεία του κόσμου' Magnepan, Magneplanar 20.1 (έτσι αναφέρει στο site Magnepan και δεν απέχει πολύ από την αλήθεια) και 2 τερατώδη Krell fpb 750 mcx

  Βαγγέλη.. με άψογο δέσιμο των ηλεκτρονικών - ηχείων - ενισχυτικών και τρομερή απόδοση ιδιαίτερα στο ψηφιακό domain... MONTANA AUDIO KAS, STAHL-TEK Vekian, 2x CAT JL3 Signature MK II

   

  Τελειώνοντας εδώ το αφιέρωμα αυτό σε μερικά από τα καλύτερα υπερυψηλής και υψηλής κατηγορίας hi-end συστήματα που έχουμε ακούσει θα έλεγα πως σίγουρα υπάρχουν και μερικά άλλα (όχι πάρα πολλά νομίζω).. είμαστε εδώ να αναφέρουμε οτιδήποτε ακούσουμε και μας εντυπωσιάσει.. επίσης σίγουρα νομίζω πως μια θέση στα παραπάνω διεκδικεί και το σύστημα του Αντόν από το Ηράκλειο, όμως δυστυχώς δεν το έχω ακούσει..

  Επίσης, εδώ δεν αναφέρονται μόνο μέλη του ACA αλλά και φίλοι.. είπαμε ότι καλό ακούμε το λέμε και το γράφουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε καμιά προκατάληψη να το κάνουμε αυτό..

  10  3 Jul 2014  
 • gherop

  gherop

  ACA Member

  Συγχαρητηρια Μανο, προφανως οχι γιατι με εχεις συμπεριλαβει στα "καλα" συστηματα που εχεις ακουσει , αλλα γιατι εκανες μια αλλη προσεγγιση, βασει του αποτελεσματος-κατηγοριοποιησης.
  Τελικα δηλαδη ποια απο τα συστηματα-χωροι που εχουμε ακουσει θεωρουμε οτι περνανε πανω απο τον αυθαιρετα τοποθετημενο απο τον καθενα απο εμας πηχυ και σε ποιο ειδος μουσικης. Υπαρχει καποιο συστημα που εχουμε ακουσει που επαιζε τα παντα ;;;

  11  4 Jul 2014  
 • VasilisM

  VasilisM

  ACA Member

  Εγώ δεν γράφω (την άποψή μου) γιατί θα με πείτε περίεργο πάλι... κατά τα άλλα Μπράβο Μάνο!

  12  4 Jul 2014  
 
page 1/6 rows 12/63 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 91ms (19 queries, 49ms)