Φίλοι και φίλες πολύ καλησπέρα.
Έχω καιρό που βολτάρω στο aca και επιτέλους θα σας δείξω το σύστημα μου και θα πω και δυο λόγια για την ιστορία του.
Όλα ξεκίνησαν μόλις απέκτησα τον δικό μου χώρο. Ένα ημιυπόγειο 30 τμ ακριβώς κάτω από το διαμέρισμα μου και δίπλα στη θέση μου στο γκαράζ έτσι μπορώ να ακούω χωρίς σχεδόν να ενοχλώ κανέναν. Το πρώτο σύστημα ήταν απλό, με έναν Creek Destiny ταιριασμένο με κάτι παλιά ηχεία δαπέδου Monitor Audio Gold ένα Yamaha cd και μερικά μπομπινοφωνα (Revox A77, B77, PR99).
Ο καιρός πέρασε και το μικρόβιο της αναβάθμισης με οδήγησε να ψάξω για ηχεία με όριο τότε τα 2000 ευρώ. Άκουσα διάφορα πήγα παντού στην Θεσσαλονίκη και κάπου τότε με πλησίασε κάποιος Πέτρος (PeterMeni) και μου πρότεινε να δοκιμάσα τα δικά του ηχεία. Ηχείο βάσης μεν αλλά πιστέψτε με έπαιξαν καλύτερα από το δικά μου και ότι έβαλα δίπλα μέχρι 4000 ευρώ.

Το κακό όμως ήταν ότι πηγαίνοντας από δω και από κει να τα ακούσω, με ότι είχαν οι γνωστοί μου, διαπίστωσα ότι ο Creek ΔΕΝ...και ότι τα ηχεία είχαν κι άλλο. Κλασική περίπτωση μου είπαν, πάρε τα ηχεία και άλλαξε ενισχυτή σαν ορθόδοξος χαιφιντελιστας.
Κάπου εκεί βρήκα έναν Symphonic Line Kraftquelle οι στάθμες ανέβηκαν και το χαμηλό δεν έφτανε... Πήρα τον Πέτρο τηλέφωνο και του το είπα. Μου λέει μην ανησυχείς, προσθέτουμε γουφερ σε ξεχωριστό κουτί και ξανακάνουμε το Xover.
Κάπως έτσι θα είχαν γίνει τα πράγματα αν μια παρέα καλόπαιδα δεν έκλεβαν τα ηχεία μου και άλλα πολλά από εργαστήριο του. Πάλι από την αρχή λοιπόν, με τα ηχεία. Η πρόταση ήταν η μετρητά η ηχείο από την αρχή η κάτι αντίστοιχο με την παραπάνω λύση που υπερίσχυσε. Τα βασικά ηχεία είχε σαν βάση το kit της Dynaudio, γνωστό στον χώρο των ιδιοκατασκευών (Gemini) οποία λύθηκαν έγιναν από την αρχή και σχεδιάστηκε από την αρχή και το γουφερ. Το πόσο το κουράσαμε δεν λέγεται με άπειρες μετρήσεις και ατελείωτα πήγαινε έλα Θεσσαλονίκη Αθηνά με αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό και είμαι πολύ ικανοποιημένοι.
Από πηγές θέλουμε δουλίτσα ακόμα γιατί έχω για ψηφιακά έναν υπολογιστή στημένο με vortexbox με άπειρα flac και μπόλικα master που περνάνε όμως από ένα sabre οπότε εδώ μια βελτίωση είναι θεμιτή και μάλλον επιβάλλεται. Άλλες πηγές που έχω είναι ένα AMC cd player (χρωματιστό και ωραίο) και το αναπαλαιωμένο Revox A77 που κράτησα. Λογικά σε 2 εβδομάδες έρχεται ένα Mitchell Gyrodec γυμνουτσικο από βραχίονα και κεφαλή οπότε το ψάξιμο ξαναρχίζει...
Κάπου στις φωτογραφίες θα φανεί και ένα σετάκι BAT VK3 και VK500 που πήρα για να έχω γκάζι αλλά τελικά προτιμώ τον Symphonic Line και σκέφτομαι να τον δώσω.
Αυτά από μένα τα υπόλοιπα για καλώδια μπομπίνες δίσκους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις εν καιρό.
Ευχαριστώ για την παρέα