Αναβάθμιση συστήματος

 • La_mj

  La_mj

  Registered

  Καλημέρα σε όλους.
  Είμαι σχετικά νέος στο χώρο του hi-fi / hi-end, και δυστυχώς με περιορισμένο κεφάλαιο.
  Για να μη λέω πολλά, έχω καταφέρει να φτιάξω ενα σύστημα με ηχεία B&W 803D(2), τελικό rotel rb-1582 mkii, προ rotel rc-1570, πηγή oppo 105D και πηγή το παλαίμαχο dual 1229.
  Αυτή τη στιγμή μπορώ να αναβαθμίσω 1 "συσκευή" από τις "τελικός" , "προ" ή αναλογική "πηγή", με διαθέσιμο κεφάλαιο έως 4000€ για έκαστη αλλαγή εκτός απο τον τελικό που θα πάει στο διπλάσιο ποσό.
  Με δεδομένο το σύστημα που έχω και ότι για κάθε περεταίρω αλλαγή χρειάζεται 3-4 χρόνια... (ελπίζουμε εδώ που ζούμε) ποιά συσκευή θα έκανε τη μεγαλύτερη αλλαγή (ηχητικά) ώστε να ξεκινούσα από εκεί;

  Σας ευχαριστώ.

  1  28 Mar 2016  
 • geopolitis

  geopolitis

  Registered

  Θα έλεγα καλύτερη κίνηση είναι να ψάξεις για τον καλύτερο δυνατόν προενισχυτη που μπορείς να βρεις. Μετά τα ηχεία ο δεύτερος σημαντικότερος κρίκος στα μηχάνηματα.

  2  28 Mar 2016  
 • panos_adgr

  panos_adgr

  ACA Member Audio Addicted

  Καλησπέρα φίλε. Για ποιον λόγο θες να κάνεις αναβάθμιση; Τι είναι αυτό που σου λειπει;

  Θα μας βοηθούσε στην συζήτηση.

  3  28 Mar 2016  
 • UltraKops

  UltraKops

  ACA Member

  Στο συγκεκριμένο συστημα τα ηλεκτρονικά ειναι υποδεέστερα των ηχείων, θα ξεκινούσα με τον προ.

  4  28 Mar 2016  
 • La_mj

  La_mj

  Registered

  Καλησπέρα σας.

  Αρχικά σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.
  Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι ο διαχωρισμός των οργάνων στη σκηνή. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει, αλλά δεν είναι και τόσο καλός όσο θα μπορούσε.
  Γενικά θα έλεγα η καθαρότητα και το μεγάλο εύρος συχνοτήτων.
  Μετά θα ήθελα να τα έχω σε χαμηλότερη ένταση. Δηλαδή για να έχω ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να παίξω στο 60-65%. Στο 85% υπάρχει κίνδυνος να κουφαθείς, εκτός του ότι κινούνται τα έπιπλα στο σπίτι...
  Στο 45% θα ήταν το ιδανικό για μένα αλλά εκεί χάνω πολλά για την ώρα.
  Σκέφτομαι λαμπάτα ενισχυτικά... θα ήταν σωστός προσανατολισμός?
  Επίσεις το σύστημα βρίσκεται σε σαλόνι σπιτιού οπότε ίσως και να μην έχει την ιδανική θέση, αν και δεν πιστεύω ότι δεν είναι κοντά σε αυτή.
  Ο χώρος είναι 4,5χ8 μέτρα με τον πίσω τοίχο να είναι 5 μέτρα. Σα μικρό τραπεζιο δηλαδή. Τα ηχεία είναι στη πλευρά των 4,5 μέτρων με μικρή σύγκλιση και φτιάχνουν ενα ισοπλευρο τρίγωνο των 3 μέτρων με τη θέση που ακούω. Φυσικά, τραπεζάκια καναπέδες κτλ υπάρχουν σε ολο το χώρο...

  Σας ευχαριστώ.

  5  29 Mar 2016  
 • panelistas

  panelistas

  Registered

  δυστυχως με αυτό το υλικο δεν μπορεις να ακους χαμηλα,ουτε τα ηχεια ουτε τα ενισχυτικα είναι καταλληλα για τέτοιες ακροασεις.

  6  30 Mar 2016  
 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Προ!

  7  30 Mar 2016  
 • panelistas

  panelistas

  Registered

  όταν το τουιτερ του b&w ηδη ακούγεται, το γουφερ ακομα κοιμαται,πως να ακουσεις χαμηλα?

  8  30 Mar 2016  
 • La_mj

  La_mj

  Registered

  Καλησπέρα σε όλους.

  Συγγνώμη για τη σύγχυση του δυνατά/χαμηλά, έπρεπε να το πω εξ αρχής πιο σωστά.
  Με μια εφαρμογή λοιπόν που κατέβασα στο κινητό μου... (οπότε με ότι σφάλμα συνεπάγεται αυτό) μου αρέσει να ακούω στα 80dB, ενώ το βέλτιστο είναι στα 95dB, υποκειμενικά μιλώντας πάντα, μετρώντας στη θέση μου που βρίσκεται 3 μέτρα από τα ηχεία.
  Δεν έχω κάποια ειδίκευση αλλά από τη προσωπική μου ενασχόληση και το αντίστοιχο διάβασμα θέλω να ελπίζω πως πρέπει να πηγαίνει αρκετό ρεύμα στα ηχεία για να δημιουργείται καλός διαχωρισμός οργάνων και αντίστοιχη σκηνή. Όσο ανεβαίνω βέβαια τόσο φορτώνει και η καμπίνα, αλλά δεν είναι το κυριότερο ζητούμενο μου αυτό.
  Και γω πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι η αλλαγή του προενισχυτή στη παρούσα στιγμή.
  Οπότε σε κάνα 2μηνο που θα έχω όλο το ποσό, θα τον πάρω αγκαλιά να ταλαιπωρήσω τους 2-3 μεταπωλητές που μπορεί να έχουν τους αντίστοιχους στους οποίους θα έχω καταλήξει, για να πάρω την τελική απόφαση.

  Σας ευχαριστώ όλους και θα επανέλθω με το αποτέλεσμα της αγοράς.

  9  30 Mar 2016  
 • UltraKops

  UltraKops

  ACA Member

  Δοκίμασε προ με λυχνίες, θα γλυτώσεις χρόνο και χρήμα σε αυτο το χομπυ.
  (Με αντίστοιχα χαμηλή αντίσταση εξόδου του προ για να ματσαρει με τον τελικό σου).

  10  31 Mar 2016  
 • panelistas

  panelistas

  Registered

  ο καλος ενισχυτης στα 5 πρωτα βατ φαινεται,αντε στα δεκα,μετα εχει χαθει το παιχνιδι...

  11  31 Mar 2016  
 • panos_adgr

  panos_adgr

  ACA Member Audio Addicted

  Χωρίς να έχουμε ακούσει το σύστημα είναι λίγο δύσκολο να προτείνουμε κάτι 100% σωστό. Από τα λεγόμενά σου όμως όπου αναφέρεις ότι πρέπει να δυναμώσεις αρκετά την ένταση για να 'γεμίσει' το ηχείο μου δημιουργείται η αίσθηση της μη επαρκούς οδήγησης. Όμως δεν αποκλείεται να συμβαίνει και το ίδιο μεταξύ της σχέσης προενισχυτή και ενισχυτή που αναφέρουν και οι υπόλοιποι φίλοι.

  Τα ηχεία σου τα έχει πολύ καλός μου φίλους και τα παίζει με ολοκληρωμένο σε μικρό βέβαια χώρο αλλά με άριστη οδήγηση. Δεν είναι καθόλου εύκολο ηχείο και σίγουρα δεν θα ήταν καλή ιδέα να το οδηγήσεις με λάμπες μιας και μιλάμε για ένα ηχείο, δύσκολο ωμικό φορτίο για οποιονδήποτε ενισχυτή. Θα παίξει και με λάμπα αλλά δεν θα οδηγηθεί σωστά. Κρατάω επιφυλάξεις για ισχυρότερες λυχνιακές υλοποιήσεις με ΚΤ150 ή ΚΤ120 push pull σχεδίασης με δύο και περισσότερες λυχνίες στο κανάλι. Και πάλι όμως θα πρέπει να υπολογίσεις ότι ένα δύσκολο ηχείο όπως τα δικά σου θα ζορίσουν περισσότερο τις λυχνίες εξόδου και θα πιθανώς να έχουν και μειωμένο χρόνο ζωής.

  Θα μπορούσες αρχικά να δοκιμάσεις κάποιους άλλους προ ενισχυτές και αν το παραμένει το πρόβλημα να δοκιμάσεις επίσης και άλλους τελικούς ενισχυτές που όμως πρώτα θα πρέπει να έχεις εξετάσει αν έχουν επαρκή τροφοδοσία (ισχυρό τροφοδοτικά και χωρητικότητα πυκνωτών τροφοδοσίας). Για το Βατάζ δεν θα πω πολλά καθώς με ένα ενισχυτή της τάξης των 120-150 watt στα 8Ω με όμως πολύ καλή τροφοδοσία δεν θα έχεις πρόβλημα στον χώρο σου.

  12  31 Mar 2016  
 
page 1/4 rows 12/39 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 38ms (19 queries, 10ms)