Apocalypse !!

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Μουσικό Ταξίδι Στην Κρήτη

  Την 2η εβδομάδα του 2018 είχα προγραμματίσει ταξίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης για δουλειά.. στο Ηράκλειο έχω γεννηθεί και μεγαλώσει έτσι είναι μεγάλη η χαρά και η προσμονή κάθε φορά που κατεβαίνω.. η κάθε επίσκεψη εκτός από τη δουλειά περιλαμβάνει τα συνηθισμένα απλά και ωραία πράγματα που βιώνει κάθε κρητικός και κάθε επισκέπτης.. δηλαδή καλή παρέα, ωραίους ανθρώπους, καλό φαγητό, εκδρομές, βουτιές, τσικουδιές, κρασιά και όλα τα συναφή.. την συγκεκριμένη όμως φορά σ' όλα αυτά τα καλά προστέθηκε άλλο ένα, η ακρόαση του 'μυθικού' συστήματος του φίλου Αντώνη..

   

  Koniotakis_2018_01_01

   

  Ο Αντώνης είναι ένας ευγενής, λιτός και σοβαρός τύπος, το παρουσιαστικό του οποίου, οι επιλογές και η σοβαρότητά του παραπέμπουν απ' ευθείας σε αρχοντική μορφή Μινωίτη.. τελειομανής και ανήσυχος, εκτός από τις υπερ-μηχανές που έχει επιλέξει για το σύστημά του, έχει αναλώσει εκατοντάδες ώρες μελέτης έρευνας και δοκιμών όσον αφορά στο περιβάλλον και στα αντικείμενα που θα υπάρχουν θα στηρίζονται και θα παίζουν οι μηχανές αυτές..

  Έγινε λοιπόν η συνεννόηση, και ένα απόγευμα ανηφόρησα προς το σπίτι του Αντώνη ο οποίος με υποδέχθηκε εγκάρδια και φιλικά έχοντας ήδη καταστρώσει το σχέδιο της ακρόασης και έχοντας ήδη τοποθετήσει στο τραπεζάκι τα εκλεκτά κρητικά εδέσματα και το κόκκινο τοπικό κρασί που λαμπύριζε μέσα στο κρυστάλλινο ποτήρι σαν του άσπρου περιστεριού το αίμα..

  1  18 Jan 2018  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Το σύστημα και ο Χώρος

  Όπως και με κάθε πολύ μεγάλο σύστημα έτσι κι εδώ η πρώτη θέα σοκάρει.. ονειρομηχανές που κοιτώντας τες από κοντά κάποιος κυριεύεται από δέος και θαυμασμό.. στην προκειμένη περίπτωση το ίδιο ισχύει και για τον χώρο ο οποίος είναι αφιερωμένος στο σύστημα και κατάλληλα φροντισμένος με τις προσπάθειες για περαιτέρω βελτίωση να είναι πάντα σε εξέλιξη και να μην σταματούν σχεδόν ποτέ όπως μου μετέφερε ο οικοδεσπότης..

   

  Koniotakis_2018_01_02

   

  Η προσωπική μου άποψη είναι γνωστή και αιρετική όσον αφορά στους χώρους ακρόασης.. αυτό που έντονα πιστεύω και υποστηρίζω είναι ότι πάνω απ' όλα στην πυραμίδα του ηχητικού συστήματος είναι το ίδιο το σύστημα.. κακά μηχανήματα με κακή συνέργεια και κακό ήχο, όπου κι αν τοποθετηθούν θα παίζουν στην καλλίτερη περίπτωση τον εαυτό τους δηλαδή κακόηχα..

  Το πρώτο βινύλιο τοποθετήθηκε μαζί με το πρώτο τσούγκρισμα και το 'εβίβα'.. ο Αντώνης μου παραχώρησε ευγενικά την δεσπόζουσα θέση ακρόασης, αυτής του sweet spot.. τα πικάπ που ακούσαμε ήταν τρία, το στουντιακό Sony PS-X9 με μια Koetsu Jade, το SME 30/12 με την EMT S75 και το DIY DD Victor του ιδίου με μια Technics 205 MM.. δεν ακούσαμε το Kronos γιατί ήταν προσωρινά χωρίς κεφαλή και ο χρόνος ήταν περιορισμένος για να τοποθετηθεί μία εκείνη τη στιγμή και να ρυθμιστεί.. επίσης δεν ακούσαμε ψηφιακό..

  2  18 Jan 2018  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Πρώτες Εντυπώσεις

  Οι πρώτες διαπιστώσεις με τα πρώτα ακούσματα ήταν η παντελής εξαφάνιση των γιγαντιαίων ηχείων στο χώρο και η απόλυτα κορυφαία και πάνω από κάθε προσδοκία ανάλυση που απέδιδε το σύστημα.. αυτά τα δυο στοιχεία διαπιστώθηκαν από το πρώτο άκουσμα και συνεχίσθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της ακρόασης..

   

  Koniotakis_2018_01_03

   

  Η υπέρμετρη ανάλυση διαπιστώθηκε με γνωστά ακούσματα όπως το πασίγνωστο 'The Girl In The Other Room' της Diana Krall ένα από τα ομορφότερα και κορυφαία ηχητικά άλμπουμ της σύγχρονης μουσικής.. εδώ ακούσθηκαν όργανα και φράσεις που προσωπικά δεν τα έχω ξανακούσει σε κανένα απολύτως σύστημα ποτέ ξανά.. στο γνωστό track 'Temptation' που αποτελεί ένα απόλυτο εργαλείο για test έχοντας τόσο αριστοτεχνικά ηχογραφημένο το ακουστικό μπάσο αλλά και όλα τα όργανα, τα μεγάλα ενισχυτικά οδηγούσαν υποδειγματικά τα επίσης μεγάλα woofer.. έλεγχος, δύναμη και όγκος ήταν τα χαρακτηριστικά του μπάσου που μαζί με την έκταση στο χαμηλό είναι αυτά που ο καθένας ηχολάτρης ζητά..

  Έχω ακούσει πολλούς φίλους πολλές φορές να υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο track (Diana Krall - Temptation) υπάρχει 'φουσκωμένο' μπάσο.. Δεν είναι έτσι.. το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι άψογα ηχογραφημένο και δίκαια έχει γίνει statement στον audiophile κόσμο αλλά και στους λάτρεις της καλής μουσικής.. όταν ακούγεται 'φουσκωμένο' φταίνε τα ηχεία μας, τα ενισχυτικά μας και ο χώρος μας.. δεν φταίει η Krall και ο μηχανικός της.. όμως δεν ήταν μόνο το μπάσο, ήταν και το Hammond και η ηλεκτρική κιθάρα που ακούσθηκαν με 'λαμπάτες' χροιές και πάνω απ' όλα το πιάνο και η μαγική φωνή της Diana.. σίγουρα ο σύγχρονος Elvis, ο μεγάλος Εγγλέζος μουσικός σύζυγός της την θαυμάζει όπως κι εμείς..

  3  18 Jan 2018  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Η Συνέχεια με τον Χώρο και τον Ήχο

  Ένα τρίτο χαρακτηριστικό που με σοκάρισε και ταυτόχρονα με ξένισε ήταν η θετική όπως αποδείχτηκε μετά από την αναλυτική ακρόαση επιρροή της φροντίδας του χώρου στον ήχο του συστήματος.. η κάθε μουσική, ανάλογα φυσικά και με την ποιότητα της ηχογράφησης, απλωνόταν σε έναν φανταστικό παραλληλεπίπεδο χώρο μπρος στα μάτια μας και στ' αυτιά μας έχοντας όλες τις διαστάσεις μεταβαλλόμενες ανάλογα με τη μουσική..

   

  Koniotakis_2018_01_04

   

  Η εικόνα αυτή εκτεινόταν πολλές φορές και όπου ήταν απαραίτητο πέρα από τα ηχεία δεξιά και αριστερά καθώς και σε ικανό βάθος και ύψος προσδίδοντας αυτό που λέμε τρισδιάστατη εικόνα σε πολύ μεγάλο βαθμό.. τα τερατώδη ενισχυτικά έδιναν την ισχύ τους με έναν ευγενικό και ταυτόχρονα ρωμαλέο τρόπο κάνοντας στην πραγματικότητα αισθητή την παρουσία τους μέσα από τις μελωδικές και δυναμικές εναλλαγές αποδίδοντας τις επιμέρους συχνοτικές ζώνες με ομοιογένεια και λυρισμό..

  Εκτός από την φροντίδα του χώρου ένας άλλος τομέας που είναι σε μεγάλο βαθμό φροντισμένος εδώ είναι η στήριξη των μηχανημάτων.. ο Αντώνης έχει πειραματισθεί αρκετά και συνεχίζει να δοκιμάζει με μεθόδους στήριξης και απομόνωσης.. τεράστιοι πλίνθοι, φυσικά κομμάτια βράχων, απορροφητικά, αποσβεστικά, ελατήρια, μπρούντζινα προφίλ, όλα υπάρχουν σε πρώτη ζήτηση για εφαρμογή, για δοκιμές και πειραματισμό..

  4  18 Jan 2018  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Τελικώς

  Η φυσική εξέλιξη της ακρόασης μετά από τα κλασσικά ακούσματα και την τζαζ ήταν το μπλουζ και η ροκ.. το σύστημα ήταν εξαιρετικό σε όλα, μεγαλοπρεπές εύηχο και ξεκούραστο και ο χώρος φάνταζε σαν κατώγι στο παλάτι της Κνωσού που ήταν πολύ κοντά μας.. οι επιλογές του Αντώνη σε συνδυασμό με το υπέροχο κρασί που όλο και κατέβαινε η στάθμη του και η ωραία φιλική κουβέντα για τεχνικά και μουσικές είχαν κορυφώσει συναισθήματα και διάθεση, έτσι που απολαμβάναμε κάθε νότα και κάθε φράση..

   

  Koniotakis_2018_01_05

   

  Πρωτόγνωρα επίπεδα συναισθηματικής φόρτισης αναδυόταν σε κάθε άκουσμα, είδα από μπροστά μας να περνούν ο Jimi Hendrix, o Rory Gallagher, o Sonny Boy Williamson, o Jimmy Witherspoon και άλλοι πολλοί μεγάλοι, o καθένας κουβαλώντας την ιστορία του, το όργανό του και τη φωνή του, παντρεμένα όλα αυτά με την ικανότητα του εκάστοτε μηχανικού ήχου..

  Τα ηχητικά συστήματα στο πλαίσιο μιας φιλοσοφικής αναζήτησης θα λέγαμε, δεν είναι τίποτε άλλο από μηχανές που καλούνται να μας προσφέρουν ικανοποίηση, ποιότητα ζωής, διασκέδαση, ανάταση, μελαγχολία, χαρά, ένταση, χορευτική διάθεση.. όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τον πολύπλοκο ανθρώπινο ψυχισμό και το συναίσθημα.. όλα αυτά τα καταφέρνει στο έπακρο το σύστημα του Αντώνη και αυτό είναι το ζητούμενο πέρα από κάθε αξιολόγηση και κριτική.. ένα από τα μετρούμενα στα δάκτυλα του ενός χεριού αξιολογότερα και απολύτως κορυφαία ηχητικά συστήματα που έχω ακούσει.. ευχαριστώ τον Αντώνη για την εμπειρία..

   

  Το Σύστημα Ακρόασης

  • Turntables: Sony PS-X9 & Koetsu Jade, SME 30/12 & EMT S75, DIY DD Victor & Technics 205 MM
  • Preamplifiers: EMT JPA66 (line+phono), Lamm L2 reference (line), Lamm LP2 (phono)
  • Amplifiers: Gryphon Mephisto Solo (monoblocks)
  • Speakers: Rockport Altair
  • Interconnect Cables: Nirvana SX
  • Speakers Cables: Nirvana SX
  • Power Cables: Nirvana + Acoustic revive
  • Conditioner: Equi-tech 3KVA
  • Rack: SRA Scuttle3, Solid-tech, Daras audiodesign
  5  18 Jan 2018  
 • scoup

  scoup

  Registered

  Ένα σχόλιο που ήθελα να κάνω είναι όχι φυσικά για το σύστημα αλλα για το τι συμβολίζει στα δικά μου μάτια.

  Η Προσπάθεια κ τον αέναο κυνήγι της τέλειας νότας φανερώνει τον σεβασμό απέναντι στην τέχνη της μουσικής κ πόσο της αξίζει να αναπαραγάγετε με την μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα.

  Μια αντίληψη που σίγουρα μεταφέρει ο Αντώνης σε κάθε του δράση,κατασκευή ακόμα κ στο τι κρασί σερβίρει με κάθε μουσική δίνοντας για μένα την ρομαντική διάσταση της μουσικής που τόσο αγαπώ !!!

  P.S
  Ότι κρασί κ εδέσματα κ αν δοκιμάσεις αν είναι από Κρήτη θα είναι σίγουρα Hi-End !!!

  6  19 Jan 2018  
 • Anton

  Anton

  ACA Member

  Μανο σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!

  7  25 Jan 2018  
 • Anton

  Anton

  ACA Member

  ...σε περιμενω! Θενκς!

  scoup wrote:
  Ένα σχόλιο που ήθελα να κάνω είναι όχι φυσικά για το σύστημα αλλα για το τι συμβολίζει στα δικά μου μάτια.
  Η Προσπάθεια κ τον αέναο κυνήγι της τέλειας νότας φανερώνει τον σεβασμό απέναντι στην τέχνη της μουσικής κ πόσο της αξίζει να αναπαραγάγετε με την μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα.
  Μια αντίληψη που σίγουρα μεταφέρει ο Αντώνης σε κάθε του δράση,κατασκευή ακόμα κ στο τι κρασί σερβίρει με κάθε μουσική δίνοντας για μένα την ρομαντική διάσταση της μουσικής που τόσο αγαπώ />P.S
  Ότι κρασί κ εδέσματα κ αν δοκιμάσεις αν είναι από Κρήτη θα είναι σίγουρα Hi-End !
  8  25 Jan 2018  
 • scoup

  scoup

  Registered

  Το καλοκαίρι ίσως έρθω πρώτη φορά στην Κρήτη με αφορμή να δω το χωριό απο οπου κατάγωμε(Σούγια χανιων).

  Θα ήταν χαρά μου να πιούμε μαρουβά...!!!!

  9  27 Jan 2018  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 39ms (18 queries, 9ms)
invisible cron image