Επιλογή αναλογικής πηγής.

 • La_mj

  La_mj

  Registered

  Έρχεται ο καιρός για αγορά αναλογικής πηγής και για να είμαι πιο ακριβής σε ένα χρονικό περιθώριο μέσα 2018 με μέσα 2019...

  Η βασική ιδέα είναι να είναι μάζας, σχετικά οικονομικό, και κάποια στιγμή να μπορεί να υποστηρίξει μια καλή κεφαλή έστω με νέο βραχίονα (θα προτιμούσα με τον ίδιο...). Οπότε η βάση δίνεται στο πλατώ. Αυτή τη στιγμή στο νου μου έχω τα παρακάτω:

  • Brinkmann Bardo. (Μου αρέσει το Deviation from nominal speed: 0.0% (adjustable) αλλά Σκέφτομαι το rumble noise -64 dB (test record DIN 45544); -68 dB (measuring adapter) όπως αναφέρει ο κατασκευαστής στο manual)
  • VPI prime signature. (Μου αρέσει το Rumble: >85db down αλλά Σκέφτομαι τον unipivot βραχίονα, ότι δεν παίρνει βραχίονα 12” αλλά και το Wow and flutter: >.1% όπως αναφέρει ο κατασκευαστής στο manual)

  Αυτή τη στιγμή δεν τα έχω βρει διαθέσιμα για ακρόαση αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν μέχρι τέλος του χρόνου.
  Σαν τιμή σκοπεύω να κινηθώ σε αυτή τη κατηγορία. Επειδή ουσιαστικά θα είναι το πρώτο μου πλατώ θέλω να είναι καινούριο.
  Θα ήθελα μερικές ιδέες-προτάσεις από τους έμπειρους του αναλογικού ήχου. (Μπορεί να τα σκέφτομαι και λάθος...) Τι είναι το σημαντικότερο στο πλατώ;
  Κεφαλή και ενισχυτή phono θα συνδυάσω αργότερα σε επόμενη αγορά. Αρχικά θα είναι κάτι πολύ οικονομικό.

  Σας ευχαριστώ.

  1  1 Oct 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  και τα δυο πικάπ που έχεις στο νου είναι εξαιρετικά.. θα ψηφίσω το VPI αν και δεν δέχεται 12" βραχίονα για τρεις λόγους.. είναι πιο φθηνό, είναι belt driven και είναι από ένα brand που φτιάχνει εξαιρετικά πικάπ εδώ και πολλά χρόνια..

  **πολύ φιλική συμβουλή.. σ΄αυτό το επίπεδο των μηχανημάτων που κοιτάς ΜΗΝ ψωνίσεις πικάπ ή οτιδήποτε σχετικά με τον ήχο διαβάζοντας τα specs.. ΔΕΝ υπάρχουν τα specs.. ΜΗΝ ακούς διάφορα από διάφορους..

  2  2 Oct 2017  
 • La_mj

  La_mj

  Registered

  Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
  Ευτυχώς δεν αγοράζω βάση specs αλλά πάντα ξεφυλλίζω τα manual απ´ ότι αρχικά μου αρέσει και αφήνω να περάσει χρόνος ώστε να μου φύγει η έπαρση για αγορά πριν καταλήξω κάπου. Επίσεις δεν θα έπαιρνα κάτι χωρίς να το ακούσω.

  Το VPI είναι όντως μια εξαιρετική επιλογή και ολοκληρωμένη. Αν και δεν παίρνει 2ρο βραχίονα, απ´ ότι καταλαβαίνω η αγορά επιπλέον κεφαλής και βραχίονα μόνο (χωρίς τη βάση) αφού έχει στηθεί κανονικά δίνει τη δυνατότητα των εναλλαγών τους ουσιαστικά σε δευτερόλεπτα. Αυτό το θεωρώ μεγάλο συν όταν θα έχω μια καλή κεφαλή που δεν θέλω να φθείρω και κάποια καθημερινής χρήσης. Το μόνο αρνητικό του για μένα ειναι ότι σε δεσμεύει σε αυτό που είναι. Δεν έχει χώρο για «παιχνίδια» και πολύ φοβάμαι ότι θα θέλω πάλι να το αλλάζω...
  Βέβαια με το φορολογικό καθεστώς είναι και η πιο πιθανή μου αγορά.
  Υπάρχει και η σειρά reference αλλά την θεωρώ υπερτιμημένη.

  Απ την άλλη κοιτάζω και την προοπτική ενός πολύ καλού πλατώ μάζας σαν αρχική αγορά, πάνω στο οποίο θα επιλέξω αργότερα ένα καλό βραχίονα, θα ψαχτώ πάλι, θα δοκιμάσω και ίσως αν παίρνει και δεύτερο θα «χτίσω» σε αυτό. Με άλλα λόγια θα υπάρχει χώρος για παιχνίδι και η όποια αναβάθμιση δεν θα γίνεται σα σύνολο.

  Εκεί κοίταζα της Brinkmann το spider αλλά λόγω αρχικού κόστους «έπεσα» στο Bardo.
  Κοιτούσα και την acoustic signature αλλά και εκεί τα ακριβά μου άρεσαν.
  Και επειδή αυτή τη στιγμή ψάχνομαι με τις εταιρίες που υπάρχουν και ομολογώ δεν ξέρω πολλές (βασικά τις βρίσκω από καταλόγους) γράφω εδώ ώστε να πάρω και 5 ιδέες και ίσως κάτι πιο «ψαγμένο» πριν αρχίσω να τρέχω στα καταστήματα. Ίσως και να στριμωχτώ οικονομικά για κάτι «πιο κοντά στα γούστα μου» για να το πω έτσι.

  Οτιδήποτε λέω πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.

  3  3 Oct 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  τα VPI (γενικά) είναι από τα καλύτερα πικάπ (από τα πάρα πολλά) που έχω ακούσει.. εξαιρετικά πικάπ με καλή τιμή.. επίσης και τα SME (πιο ακριβά).. εξαιρετικές μηχανές απροβλημάτιστα και με κορυφαίο ήχο.. επίσης μου αρέσουν τα MICHELL και τα KUZMA.. φυσικά και τα Notiingham Analogue που κατέχω..

  όσο για την δυνατότητα 2ης κεφαλής προσωπικά έχω λύσει το πρόβλημα με ένα 2ο πιο φθηνό πικάπ, έχω 2 τέτοια, ένα DIY και ένα Pioneer PL-550, με ξεχωρισtό phono όπου οι κεφαλές αλλάζουν με το headshell πολύ εύκολα.. έχω επιλέξει κεφαλές με ultra fine βελόνες που να διαβάζουν στα 1,2 - 1,4 gr ώστε να μη φθείρεται η 'ακριβή' (που λέει ο λόγος κεφαλή shelter 901 II) και να μην φθείρονται και οι δίσκοι..

  4  3 Oct 2017  
 • La_mj

  La_mj

  Registered

  Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες.
  Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχα μπλέξει με τη δουλειά αυτές τις μέρες.

  5  6 Oct 2017  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 32ms (18 queries, 9ms)
invisible cron image