Το σύστημα του φτωχού φοιτητή

 • C_Kalavrytinos

  C_Kalavrytinos

  Registered

  Παρόλο που σπουδάζω στο εξωτερικό, το σύστημά μου βρίσκεται στην Ελλάδα και αποτελείται από κομμάτια των γονίων μου τα οποία μάζεψα και έστησα όπως μπορούσα. Για το λόγο αυτό συν το ότι είμαι αρχάριος στα ηχητικά ακόμα, σας παρακαλώ να είστε επιεικείς.

  Το σύστημα του φτωχού αρχάριου λοιπόν αποτελείται από τα εξής:

  Πικάπ B&O Beogram 2000 (1985-1986) με κεφαλή Soundsmith SMMC 4.

  Ενισχυτής Mission Cyrus II με το PSX του (προς το παρόν σε σέρβις οπότε αναπληρώνει ένας ραδιοενισχυτής Beomaster 2000).

  CD ακούω από ένα απλό DVD player. (Ακούγεται τραγικό ε;)

  Ηχεία TDL RTL2 (νομίζω).

  Καλώδια Mission Cyrus.

  Σκοπεύω κάποια στιγμή να αγοράσω ένα CD Transport της προκοπής και όχι πικάπ διότι η συλλογή βινυλίων μου είναι μικρή.
  Το Beogram (καθώς και όλα τα B&O ηχητικά) είμαι ψιλιασμένος αν όχι σίγουρος πως είναι μόνο για μόστρα και όχι για ηχητική ποιότητα. Αλλα αυτό καλύτερα να το κρίνετε εσείς οι σοφοί και έμπειροι. Από τον ενισχυτή είμαι πολύ ευχαριστημένος και μέχρι να βρώ δουλειά και λεφτά δεν σκοπεύω να τον αλλάξω.

  Αυτά! Κάποια στιγμή όταν επιστρέψω Ελλάδα θα ανεβάσω και φωτό.

  1  27 May 2012  
 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Πολυ καλός!!! πλάκα κάνεις? Εμείς φοιτητές, ακούγαμε πολυ χειρότερα! Άμα θες Βάλε και καμία φωτογραφία να πάρουμε λίγο μάτι!

  2  27 May 2012  
 • C_Kalavrytinos

  C_Kalavrytinos

  Registered

  Επειδή και ο πατέρας και η μάνα ήταν και είναι ζουρλοί με τον ήχο είχαν δώσει λεφτά σε hifi και κάτι μου κληροδότησαν και εμένα, και σε εξοπλισμό αλλά κυρίως σε ζούρλια!

  Η φωτό είναι με το που άλλαξα rack και χωρίς τον Cyrus. Μην δώσετε σημασία στο Beomaster που κάθεται πάνω στο κακόμοιρο το dvd. Eπίσης, τα TDL είχαν τοποθετηθεί έτσι προσωρινά.
  Τώρα κάθονται λίγο πιο μακρυά το ένα από το άλλο και πιο μακρυά από τους τοίχους.

  link

  3  27 May 2012  
 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Ωραίος! Θα ήταν καλο, αν υπάρχει η δυνατότητα βέβαια, να πηγαίνεις τα ηχεια λίγο πιο μπροστα...

  4  27 May 2012  
 • C_Kalavrytinos

  C_Kalavrytinos

  Registered

  Όταν έγραψα πιο μακρυά εννοούσα και προς τα έξω. My bad.
  Ένα κακό νομίζω είναι ότι ο χώρος είναι σε μεγάλο σαλόνι και μάλιστα ψηλοτάβανο.
  Φαντάζομαι πως ένα δωμάτιο πιο μικρο και με πιο προσεγμένες επιφάνειες (π.χ. χαλιά στο δάπεδο κλπ) θα αναδείκνυε καλύτερα τον Cyrus και τα TDL.
  Επίσης, δεν έχω ιδέα από ρεύματα (στο παλιό σπίτι είχαμε τριφασικό και η μια πήγαινε στα ηχητικά μόνο). Μόνο ένα αντικεραυνικό που αχνοφαίνεται πίσω από την TV. Γενικά η πολυκατοικία δεν έχει καλό ρεύμα και το καλοκαίρι έχω συχνά πτώσεις τάσης.

  5  27 May 2012  
 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Το μέγεθος του δωματίου εχει να κάνει και με το ηχείο, ποσα μεγάφωνα εχει κτλ! Γενικά τετράγωνα δωμάτια δεν κάνουν και ψηλά ταβανια ευνοούν το υψηλό reverberation time οποτε δεν ειναι ότι καλύτερο! Ποσα τετραγωνικά ειναι ο χώρος σου? το ρεύμα Εννοείται ειναι αρκετα Σημαντικό στην απόδοση ενός συστήματος!

  6  27 May 2012  
 • C_Kalavrytinos

  C_Kalavrytinos

  Registered

  Είναι ορθογώνιος χώρος με το σύστημα πλάτη στη μια μεγάλη πλευρά και προς τα αριστερά σε σχέση με το κέντρο συνολικού εμβαδού 62-65 τετραγωνικών.
  Είναι απαίσιος χώρος χωρίς συμμετρία και με δοκάρια και κολώνες σε άκυρα μέρη. Αλλά προς το παρόν αυτό έχω.
  Το σπίτι στην Αγγλία είναι πολύ πιο ωραίο αλλά δεν θέλω να αγοράσω σύστημα εδώ αν δεν είμαι σίγουρος ότι θα μείνω.

  7  27 May 2012  
 • Toptubes

  Toptubes

  ACA Member

  Γεια και από εμένα... Ας αρχίσουμε πρώτα από όλα με το πικάπ. Το Beogram 2000 ήταν και παραμένει ένα αξιοπρεπές πικάπ και αν του αλλάξεις και ένα ιμάντα κίνησης μια χαρά θα τους παίζει τους δίσκους σου. Αυτό που με παραξένεψε είναι η κεφαλή που έχει επάνω καθώς το πικάπ "φορούσε" από την αρχή μία B&O κεφαλή που είναι σαν βύσμα. Τώρα επειδή δεν υπάρχουν αυτές οι κεφαλές πλέον ο Soundsmith έφτιαξε την SMMC 4 η οποία είναι B&O compatible. Αλλά είναι σχετικά πολύ νεότερη από το πικάπ που πάει να πει ότι κάποιος την άλλαξε. Για την ιστορία η Soundsmith SMMC 4 είναι μεν φτηνή αλλά πολύ καλή κεφαλή ηχητικά άρα από πικάπ μια χαρά σε βλέπω για τις απαιτήσεις του συστήματος.

  8  28 May 2012  
 • Toptubes

  Toptubes

  ACA Member

  Τα δε Ηχεία TDL ήταν μια χαρά ηχεία και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς και σήμερα... εκτός αν έχουν κανένα μεγάφωνο "φαγωμένο" Τώρα ο ενισχυτής ο B&O είναι "κάπως" και ίσως ο Cyrus να είναι καλλίτερος αλλά δεν έχω και μεγάλη επαφή με τα Cyrus οπότε δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να σου πω...

  9  28 May 2012  
 • C_Kalavrytinos

  C_Kalavrytinos

  Registered

  Η κεφαλή αλλάχτηκε όταν ήμουν 17 πριν 5-6 χρόνια και δεν έχω ιδέα γιατί επιλέχτηκε αυτή.

  Έχω ένα θεματάκι με το ζύγισμα γιατί δεν διακρίνω stylus guard όπως αναφέρεται στο manual. Το manual λέει να πατήσω ένα συνδυασμό κουμπιών και η βελόνα πάει σχεδόν στη μέση της ακτίνας του δίσκου. Αλλά το assembly των βαριδίων έχει κάτι πάθει και γυρίζουν κομμάτια που δεν θα έπρεπε και γενικά έχει ξεβιδωθεί νομίζω. Όταν πάω Καλαμάτα θα το βγάλω μια φωτό να το δείτε εσείς οι ειδικοί!

  Τα ηχειάκια ακούγονται τέλεια στο αρχάριο αυτί μου, αν και δεν έχω ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκονται οι μεμβράνες και οι αναρτήσεις μετά από 20 τόσα χρόνια.

  Ο ενισχυτής είναι πολύ μέτριος σε σχέση με τον Cyrus αλλά είναι προσωρινή λύση.

  Ειδικά ο επόμενος Cyrus στο σύστημα του πατέρα μου (Cyrus iii με το PSX του, με πηγή ένα Cyrus CD dAD3 και ένα Stanton σε έναν Cyrus τελικό που οδηγάει 2 TDL RTL3) ακούγεται υπέροχα για μεταχειρισμένο σύστημα κάτω των 1000 ευρώ (χωρίς το πικαπ).

  10  28 May 2012  
 • C_Kalavrytinos

  C_Kalavrytinos

  Registered

  Αφού βιαζόμουν να πάρω ένα πικάπ πριν φύγω από Ελλάδα, δεν έβρισκα το Rega RP1 και κατέληξα στο Pro-ject Debut III με Ortofon OM5E. Θα το δοκιμάσω μεθαύριο.

  11  11 Jun 2012  
 • C_Kalavrytinos

  C_Kalavrytinos

  Registered

  Κάτι που θυμήθηκα. Μέχρι να δω αν φτιάχνεται ο Cyrus και αν θα τσιμπήσω έναν ίδιο που βρήκα με 90 E (κυρίως λόγω του ότι ο προ του δουλεύει), πρέπει να συνδέσω το πικάπ στον B&O ο οποίος έχει DIN στο phono in του. Να πάρω προσωρινά ένα φτηνό adaptor?

  12  11 Jun 2012  
 
page 1/2 rows 12/20 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 74ms (20 queries, 19ms)