Panic Room

 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Πάμε τώρα στο panic room το οποίο είναι πραματκά σχολείο για το πώς μπορεί κάποιος να χτίσει ένα εξαιρετικό σύστημα αλλα και να εξοπλίσει έναν χώρο είτε απο “οκαζιόν” έξυπνες αγορές είται ψάχνοντας στα χαρίζεται..
  Καταρχάς panic room το ονομάζω γιατί αποτελεί το καταφύγιο μου πλέον και σίγουρα για κάποια χρόνια τον χώρο που θα ξοδεύω τον περισσότερο απο τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου για να ακούω μουσική.

  1  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Ας μου επιτραπεί πρώτα μία μικρή εισαγωγή.

  Η δημιουργία αυτού του χώρου αρχικά δεν είχε ως στόχο την φιλοξενία άλλου ενός συστήματος αλλα την λειτουργία του σαν χώρου δημιούργικών δραστηριοτήτων και χαλάρωσης.

  Όμως με το Μεγάλωμα της οικογένειας και τον σχεδόν εκμηδενισμό του χρόνου που μπορώ να ακούσω στο κυρίως σύστημα άρχισε να δημιουργείται η ανάγκη ενός καταφυγίου και νοερά η δημιούργια ενός βασικού ηχοσυστήματος με βάση τα παλιά μου ηχεία στον χώρο αυτό, ο οποίος έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να είναι τελείως ανεξάρτητος απο το υπόλοιπο σπίτι.

  Το σύνδρομμο στέρησης (βλέπετε η μουσική είναι το ..ψυχοφάρμακό μου) αλλα και οι κακές μέρες όταν αυτές συμβαίνουν (οι συμπάσχοντες μαπαμπάδες θα με καταλάβουν) έκαναν με τον καιρό την δημιουργία ενός δεύτερου συστήματος σχεδόν επιτακτική και απαραίτητη για την διατήρηση της ψυχικής μου υγειας και ισορροπίας..

  2  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Και πάμε λοιπόν!.. (αρκετά με την ψυχανάλυση..)

  Αφορμή για την δημιουργία του δεύτερου συστήματος είναι τα παλιά/εξαιρετικά ηχεία μου Αudio Spectrum ΑRT II τα οποία κυριολεκτικά με “αναθρέψανε” αφού ήταν και για καλούς λόγους το μοναδικό σταθερό σημείο στα μηχανήματα που χρησιμοποίησα για 11 συναπτά έτη τα οποία κάθονται στις τρομακτικά βαριες και στιβαρές DIY βάσεις τους, οι οποίες με την σειρά τους κάθονται μαντέψτε.. πάνω σε ξύλινες επιφάνειες κοπής Κraftig της IKEA..

  Τα ηχεία πλέον κάνουν παρέα με το ολοκληρωμένο σύστημα της Luxman 1000 series δεκαπενταετίας του 96/97 το οποίο μάζευε σκόνη για χρόνια μετα απο μια σύντομη καριέρα ως DEMO σε φιλικό κατάστημα και αποκτήθηκε έναντι συμβολικού τιμήματος.
  Το σύστημα αυτό πέρα απο πρό και τελικό με εξαιρετικό phono αλλα και την άχρηστη πιά pro-logic δυνατότητα συμφωνα με την μόδα της τότε εποχής, απενεργοποιούμενη ευτυχώς με την επιλογή “direct”, έχει εναν πραγματικά εξαιρετικό Tuner, ένα φανταστικό κασετόφωνο και ένα πολύ καλό cd player, εξαιρετικό για τη εποχή του/ αρκετά ικανοποιητικό με τα σημερινά δεδομένα.
  Τολμώ να πώ οτι τα παλαίμαχα ηχεία μου έχουν τώρα την καλύτερη παρέα, ιδίως απο ενισχυτικά, απο τότε που αποκτήθηκαν.

  3  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Φυσικά με τέτοια αναβάθμιση το πλαστικό Rotel πικάπ χαρισμένο απο τον πεθερό ελαφρώς ξεβρακώθηκε αλλα δεν άργησε ο πειρασμός (και τί πειρασμός!) να μου χτυπήσει πάλι την πόρτα.

  Μια εθυμοτυπική βόλτα στο πρώην Saturn νύν Media Markt στην Συγγρού έμελε να με φέρει αντιμέτωπο με τον ακατανίκητο πειρασμό ενός πικάπ Marranz TT1 (ουσιαστικά ενός clearaudio emotion se) που εκποιούνταν στην εξεφτελιστική τιμή των 530 ευρώ!!!! το οποίο φυσικά αγοράστηκε επι τόπου.
  Η κεφαλή mm Clearaudio Αurum Alpha ευγενική προσφορά πολύ καλού φίλου συμπλήρωσε το πακέτο και πλέον το σύστημα απέκτησε και μια εξαιρετική αναλογική πηγή και μετατράπηκε σε ..τερατάκι!..
  Τελευταία η προσθήκη ενός προσωπικoύ μου φετίχ του minidisc της Sony JB930QS το οποίο εντοπίστηκε κατα τύχη και αγοράστηκε ουσιαστικά καινούριο απο demo μάγαζιού έναντι πινακίου φακής και ναι το χρησιμοποιώ τακτικά!

  4  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Φυσικά όλες οι καλωδιώσεις είναι είται DIY (interconnect) είτε υπήρχαν ήδη (καλώδια ηχείων Audioquest Type4) ενώ τα ρεύματα είναι ενσωματωμένα και μένει να πάρω ένα Crystal Audio πολύμπριζο για να τα βάλω κάποια στιγμή.

  Έτσι λοιπόν η νοερή ιδέα μετατράπηκε σε πραγματικότητα (με λίγη τύχη δεν λέω..) με την μορφή ενός εξαιρετικού συστήματος όχι απλά ανέλπιστα καλού αλλα βγαλμένου απο τις φαντασιώσεις των νεανικών μου χρόνων το οποίο μου δίνει τακτικά μεγάλη χαρά αλλα και ανακούφιση μετα απο δύσκολες μέρες με συνολικό κόστος όσο η κεφαλή μου στο κυρίως σύστημα.....

  Εντάξει... Σύγκριση δεν υπάρχει με το μεγάλο..

  Παντως είναι πραγματικά ένα τερατάκι το οποίο θα μπορούσε καλλιστα να είναι, όπως ανάλογα συστήματα είναι στα περισσότερα σπίτια μουσικόφιλων, το κυρίως σύστημα μου και χωρίς να έχω παράπονο.

  Καθόλου άσχημα εε;...

  Το θρυλικό mini disk της Sony:

  5  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Πλυντήριο Δίσκων!

  Και το remote του Luxman!

  6  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Software για γρήγορο access στο panic room!

  7  26 Nov 2011  
 • jadis_boy

  jadis_boy

  ACA Member

  πραγματικος πανικος

  8  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Xεχεχεχεχεχεχεχε....

  Και άλλη μια, σας θυμίζει τίποτα?

  9  26 Nov 2011  
 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Μπράβο και συγχαρητήρια και για αυτο το σύστημα! Είμαι και εγω λάτρεις του mini disk, έχω πάνω απο 1000 που δυστυχώς τα είχα δανείσει σε Ενα φίλο μου και δεν έχω βρει την ευκαιρία να τα πάρω πίσω ακόμα! :(

  Οποτε ακούς πιο πολυ απο εδω? Τα καταφύγια όπως λες, έχουν καμία φορα μεγαλύτερη αξία!

  10  26 Nov 2011  
 • LUXILLA

  LUXILLA

  Registered

  Αναγκαστικά φίλε μου αν θέλω το βράδυ να ακούω απο ηχεία.
  Η ανάγκη με έσπρωξε και στην δημιουργία αυτού του συστήματος και οχι κάποιο είδος φετιχιστικού η οικονομικού μαζοχισμού..
  Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου τελικά το minidisc κατάφερα να κάνει αρκετούς καλούς φίλους πρίν να "Σβήσει".

  11  26 Nov 2011  
 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Οσο για τη φωτογραφία με τη κασέτα νομίζω εμείς οι 30ρηδες είμαστε οι τελευταιοι που θα μπορούμε να συσχετίσουμε μια κασέτα με ενα μολύβι!

  12  26 Nov 2011  
 
page 1/2 rows 12/18 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 73ms (19 queries, 20ms)