MUSIC EFFECT

  • scoup

    scoup

    Registered

    Αρκετες φορες κανω την ιδια ερωτηση τοσο στον ευατο μου αλλα κ σε ανθρωπους που συνανταω ψαχνοντας μια απαντηση πειστικη,πραγματικη ή οποιο επιθετο μπορω να σκεφτω.

    Τι ειναι η μουσικη κ τι αποτελεσμα εχει μεσα μου η ολη διαδικασια αυτης???

    Ενα φιλος βιολονιστας μου ειχε πει οτι η μουσικη ειναι το αεναο κυνηγι της τελειας νοτας που ποτε δεν ερχεται.
    Αλλοι φιλοι τονιζουν οτι μουσικη ειναι τα συναισθηματα τους σε ηχο ενω εχω ακουσει κ την απεναντι πλευρα.Δηλ οτι η μουσικη ειναι μια απλη παρεα στο αμαξι,στο σπιτι ή κατι που απλα παιζει ενα ηχειο(σ.σ δεν θα ηταν Tannoy μαλλον..χαχαχ).

    Μετα απο καιρο λοιπον μεσα στο forum καταφερα να γνωρισω φιλους που εχουν δωσει χρηματα να φτιαξουν συστηματα να αγοραζουν δισκους,κεφαλες,ηχεια κτλ διοτι αγαπουν την μουσικη κ επιθυμουν να την ακουν οπως της αξιζει μαζι με τους φιλους τους.

    Ηθελα να κανω την ιδια ερωτηση λοιπον στους ανθρωπους του forum που ακουν μουσικη μια ζωη.Τι τους εχει μεινει μετα απο αυτη την διαδρομη ταξιδευοντας στα μαυρα αυλακια δισκων...???

    Τι σημαινει η μουσικη τελικα???

    1  11 Oct 2015  
  • aar

    aar

    Registered

    Μουσικη ειναι οι συχνοτητες ειναι η χαρα ειναι οι αναμνησεις ειναι το ταξειδι ειναι τελικα η Ψυχικη ιαση...
    Πολλες φορες οταν ενας φιλος (πιανει) καποιο τραγουδι στην κιθαρα και ας μην ειναι απολυτα ακριβως επανω, αν κοιταξουμε στα προσωπα μας ολοι σιγοτραγουδαμε και χαμογελαμε αυτη ειναι η μουσικη.

    2  11 Oct 2015  
  • gherop

    gherop

    ACA Member

    Ο Μοτσαρτ 3 χρονων εψαχνε στο πιανο τις νοτες που αγαπαει η μια την αλλη.
    Αυτη ειναι η ΜΟΥΣΙΚΗ

    3  12 Oct 2015  
  • Manos_Bits

    Manos_Bits

    Chairman Administrator

    η Μουσική είναι τέχνη.. μάλιστα συγκαταλέγεται στις πρώτες καλές τέχνες που θέσπισε ο αρχαίος κόσμος μαζί με την ζωγραφική, την γλυπτική, την ποίηση, τον χορό και την αρχιτεκτονική.. σαν τέχνη λοιπόν χρειάζεται παιδεία και σπουδή, έχει δε να κάνει με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα και (πρέπει να) υπηρετείται από ταλαντούχους ανθρώπους (καλλιτέχνες)..

    οι αποδέκτες της τέχνης αυτής είμαστε όλοι εμείς χωρίς κανέναν ταξικό διαχωρισμό, ο καθένας με τον τρόπο του και το ύφος της μουσικής που επιλέγει (ή του επιλέγουν) ν' ακούει.. την ίδια ακριβώς ικανοποίηση και έκσταση αντιλαμβάνεται και υποβάλλεται ο ταλαντούχος πιανίστας ερμηνεύοντας κλασικά έργα με τον επίσης ταλαντούχο ναΐφ βιολιστή ή κλαρινετίστα που ερμηνεύει δημοτικές ή λαϊκές μουσικές.. επίσης την ίδια ικανοποίηση, ψυχική ανάταση και συναισθηματική φόρτιση, εισπράττουν οι ακροατές των δυο τυχαία αναφερθέντων παραπάνω σχολών..

    για να έρθω λοιπόν στο κυρίως θέμα που άνοιξε ο φίλος Γιώργος, ο οποίος όντας και μουσικός πολύ έντεχνα χρησιμοποίησε τη λέξη "effect", θα έλεγα πως η μουσική αυτή καθαυτή είναι μια ξεκάθαρη και παντελώς διαυγής έννοια, που όμως είναι "τραγικά" δεμένη σαν τέχνη με την ανθρώπινη ύπαρξη χειραγωγώντας και σμιλεύοντας τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τον ψυχικό κόσμο του ερμηνευτή και των ακροατών, όλων εμάς δηλαδή, αφήνοντας έντονο το στίγμα της πάνω στις στιγμές μας, τις μέρες μας τα χρόνια μας, όλα αυτά που πέρασαν και όλα αυτά που έρχονται..

    4  12 Oct 2015  
  • AlexD

    AlexD

    ACA Member Moderator

    Έχουν πάντως μεγάλο ενδιαφέρον οι ορισμοί για τη μουσική.

    wikipedia:
    Music is an art form or cultural activity whose medium is sound and silence. The common elements of music are pitch (which governs melody and harmony), rhythm (and its associated concepts tempo, meter, and articulation), dynamics, and the sonic qualities of timbre and texture (which are sometimes termed the "color" of a musical sound).

    και στα Ελληνικά:
    Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι.

    μάλλον μου αρέσει το Αγγλικό πιο πολύ.

    Ενώ το oxford dictionary αναφέρει ως music:

    Vocal or instrumental sounds (or both) combined in such a way as to produce beauty of form, harmony, and expression of emotion

    ενδιαφέρον ορισμός και αυτός.

    5  13 Oct 2015  
  • aar

    aar

    Registered

    Και ένας πιο ετυμολογικός ορισμος

    Μουσική
    Γνωστή και ως Απολλώνια Τέχνη, η μουσική παίρνει το όνομά της από τις εννέα Μούσες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Καθ' αυτή την έννοια, η μουσική διέφερε σημασιολογικά της σημερινής χρήσης του όρου, και περιελάμβανε το σύνολο των τεχνών που βρίσκονταν υπό την προστασία των Μουσών. Στην Αρχαία Ελλάδα, ο όρος εννοούσε την Ποίηση, το Μέλος και τον Χορό ως μια αδιάσπαστη ενότητα τεχνών η οποία καλλιεργήθηκε ιδιαίτερα στο Θέατρο, ενώ τη θεωρία της Μουσικής εξέφραζε ο κλάδος της Αρμονικής. Ο διαχωρισμός αυτός υιοθετήθηκε και αναπτύχθηκε από τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό. Έτσι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η μουσική ως τέχνη, έρχεται να καλύψει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει με τους ήχους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ψυχικές του καταστάσεις.

    6  14 Oct 2015  
  • Dimi

    Dimi

    Registered

    Λοιπόν πολύ ενδιαφέροντα όλα, πως το βλέπω κι εγώ, οι ήχοι και οι συχνότητες που τους αποτελούν γενικά είναι από τα αρχέγονα στοιχεία ενσωματωμένα στο DNA μας ('ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΦΩΣ' ήχος ήταν το πρώτο πράγμα, τα λόγια του Θεού, που συνέβαλε στη δημιουργία του σύμπαντος). Όλοι λοιπόν έχουμε έμφυτη την ανάγκη ακοής και ομιλίας για συνεννόηση πρωτα απ'όλα.
    Πέραν αυτού ήχοι παράγονται σε κάθε σημείο του σύμπαντος και της Γης ειδικότερα, αν και πολλοί είναι σε συχνότητες μη ακουστές από εμάς. Για τις ακουστές όμως ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με το πως μεγάλωσε και τι άκουγε, ρέπει προς οργανωμένους 'άρμονικούς' (περισσότερο ή λιγότερο) ήχους, που λέμε 'μουσική', και διαμορφώθηκαν από τα κρουστά των πρωτόγονων, τα έγχορδα και πνευστά των αρχαίων στα σύγχρονα ηλεκτρονικά όργανα με κοινό παράγοντα την ανθρώπινη φωνη.
    'Μουσική' μπορεί να είναι και το κελάρισμα των νερών, το κελάϊδισμα των πουλιών κλπ. Ακόμη και οι βροντές. Μιμούμενοι λοιπον τη φύση και στοχεύοντας στο συνειδητό ή το υποσυνείδητο, πολλοί συνθέτουν 'μουσική' δηλ. οργανωμένους ήχους που με λιγότερη ή περισσότερη επιτυχία κρούουν ευαίσθητες χορδές σε καθένα μας και ανάλογα την ευαισθησία μας και τα συναισθήματά μας, την αρτιότητα της εκτέλεσης ,της ηχογράφησης, το πάθος, ταλέντο και αυθεντικότητα των εκτελεστών, το κοινωνικό, πολιτικό μήνυμα, τις συνθήκες και τη μοναδικότητα, τις ομάδες στόχευσης κλπ, επιτυγχάνουν ενα (απροσδόκητο πολλές φορές) αποτέλεσμα (μαζική υστερία, χορευτική διάθεση, κριτικούς διθύραμβους, ελιτίστικη συμπεριφορά, χαλαρότητα και ξεκούραση κα). χωρίς πολλή σκέψη, κάπως επιστημονική εξήγηση ,έτσι; αλλά δεν εξηγούνται και όλα με την επιστήμη, ιδιαίτερα η μουσική.

    7  14 Oct 2015  
  • LSTEPHANIDES

    LSTEPHANIDES

    Registered

    Dimi:"('ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΦΩΣ' ήχος ήταν το πρώτο πράγμα, τα λόγια του Θεού, που συνέβαλε στη δημιουργία του σύμπαντος)." Dimi

    Λ.Σ.:Κατά τον Ελληνικό πολιτισμό, την ημέρα που δημιουργήθηκαν όλα, την ίδια ημέρα έγιναν και οι άνθρωποι και οι θεοί. Λ.Σ.

    8  14 Oct 2015  
  • Dimi

    Dimi

    Registered

    ΔΙακρίνω μήπως μια αρχαιολατρεία παγανιστικού τύπου; χαχα

    Εντάξει μη πιάσουμε άσχετο θέμα με τον τίτλο, αλλά είμαστε όλοι offside, γιατί η ευρωπαϊκή μουσική (κυρίως κλασσική) και πολλές άλλες είναι δημιουργίες 'χριστιανών' δηλ. ούτε εγώ έπρεπε να τις ακούω γιατί τους θεωρώ αιρετικούς, (πλην κάποιων Ελλήνων,Ρωσων κλπ) ούτε πόσο μάλλον κάποιος αρχαιολάτρης, αν δε θέλουμε να βάζουμε νερό (μπόλικο) στο κρασί μας.

    9  14 Oct 2015  
  • scoup

    scoup

    Registered

    Η ουσια του θεματος δεν ειναι η προελευση της λεξης μουσικη αλλα τι επιπτωση εχει η διαδικασια το να ακους ή να παιζεις μουσικη.Μετα απο χρονια ακροασεων το πως εχουμε βιωσει πραγματικα τι λεμε μουσικη.

    Λεγοντας επιπτωση εννοω πχ αν η μουσικη μας εδωσε το εναυσμα να ξεκινησουμε το διαβασμα , να παρακολουθησουμε παραστασεις κτλ αλλα κ τι κριτηρια μας εφοδιασε ωστε να αντιλαμβανομασται ακομα πιο αποτελεσματικα ζητηματα στην ζωη μας. Το πως η μουσικη μας διδαξε να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι μεσα απο διαφορες αξιες που ερχοναται ακουγοντας μυθικα κονσερτα πχ.

    Μπορει το θεμα να ειναι ρομαντικο ή τελικα οχι...???
    Πως αλλαξε εσας η ΜΟΥΣΙΚΗ...????

    10  14 Oct 2015  
  • Dimi

    Dimi

    Registered

    τώρα βέβαια αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αν έκανε καποιο καλύτερο το χεβυ μεταλ, οι χασικλιδες ρεμπετες, η μουσική των ναρκομανων ροκαδων,ή το χιπ-χοπ των ανεγκέφαλων/αμόρφωτων κλπ το αφήνω σ'εσας.
    οτι εμενα ευχαριστούν η παραδοσιακή, η κλασσική, η αυτοσχεδιαζόμενη , η εγκεφαλική πειραματική κλπ επίσης προφανώς δεν ισχύει για άλλους. βέβαια τα κακόμοιρα τα φυτά που είναι αντικειμενικότερα από εμας και παθαίνουν πατατρακ με 'λάθος' μουσική, κάτι ξέρουν, χεχε

    Ένα είναι σίγουρο ότι μου διαμόρωσε τη ζωή έντονα και τελεσίδικα.

    11  15 Oct 2015  
  • scoup

    scoup

    Registered

    Kαλησπερα φιλε Dimi...Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η μουσικη δεν εχει ειδος.Αλλωστε ειμαστε ελευθεροι να ακουμε οτι θελουμε μεχρι να μαθουμε να ακουμε.

    Για μενα η ουσια ειναι στην τελευταια σου φραση που αναγνωριζεις ποσο σε αλλαξε η μουσικη κ το θεμα ειναι καπου εκει.Ποσο αλλαξαμε ακουγοντας μουσικη οπως της αξιζει !!!!

    12  15 Oct 2015  
 
page 1/2 rows 12/17 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 79ms (19 queries, 46ms)