Μουσικές Εκδηλώσεις - Προτάσεις & Εντυπώσεις (#3)

 • Toptubes

  Toptubes

  ACA Member

  Πολύ καλή πρόταση Πρόεδρε... είδες το πρόεδρε με κεφαλαίο...

  25  7 Feb 2011  
 • gherop

  gherop

  ACA Member

  Πρόσεξε μη με μπερδέψουν....

  26  8 Feb 2011  
 • themiloc

  themiloc

  Registered

  Υπάρχουν και μερικοί χαζοί καλλιτέχνες που ψάχνουν και ψάχνουν για μια χορηγία, τόσο δύσκολο είναι επιτέλους να καταλάβουν οτι προηγείται η Φωτεινή? Ουαί!!!!

  27  10 Mar 2011  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Half Note Jazz Club ..... The Jazz Side of the Moon

  Φωτεινή Δάρρα

  Η πρώτη εμφάνιση μιας καταξιωμένης ερμηνεύτριας στο ιστορικό τζαζ κλαμπ της Αθήνας.

  Η Φωτεινή Δάρρα έχει ήδη ξεχωρίσει στον χώρο του ποιοτικού έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού κάνοντας ερμηνείες απρόβλεπτες και τολμηρές.

  Τώρα, σʼ αυτές τις εμφανίσεις της, η Φωτεινή προσεγγίζει μεγάλα τραγούδια του στάνταρντ τζαζ ρεπερτορίου που έχουν σηματοδοτηθεί από ξεχωριστές προσωπικότητες – και που έχουν σηματοδοτήσει την αιώνια νιότη αρκετών γενεών, παραμένοντας πάντα ζωντανά.

  Σε επτά βραδιές λοιπόν, στο Half Note Jazz Club, η Φωτεινή Δάρρα ερμηνεύει Cole Porter, Sarah Vaughan, Ella Fitzerald, Billie Holiday, Frank Sinatra, Etta James και Julie London, φωτίζοντας μʼ αυτόν τον τρόπο την «άλλη», άγνωστη πλευρά του φεγγαριού και αποκαλύποντάς μας έτσι την jazz πλευρά της.

  Γιά επτά συνεχόμενες νύχτες, επτά μυθικά / ιστορικά πρόσωπα ζωντανεύουν μέσα από τη φωνή και την παρουσία της Φωτεινής, που σε αυτό το πρόγραμμα, εμφανίζεται μπροστά μας σε κοντινό πλάνο, για να καταθέσει την ψυχή της και να μιλήσει στην ψυχή μας.

  Μερικά από τα κομμάτια που θα ακουστούν: “Love for Sale”, “The Man I Love”, “Cry me a River”, “ Under my Skin”, “Lullaby of Birdland”, “So in Love”, “Summertime”… Δεν θα λείψουν και στιγμιότυπα από την ελληνική μουσική σκηνή του 50 και του 60 που επηρεάστηκαν από την “JAZZ πλευρά του φεγγαριού”. Πλέσσας, Μουζάκης, Γιαννίδης, Βάνου, Γιοβάννα, Μούσχουρη…

  Φωτείνη Δάρρα: τραγούδι
  Γιώργος Παπαχριστούδης : πιάνο
  Τεό Λαζάρου : μπάσο
  Ανδρέας Μουζάκης : τύμπανα
  Αδάμ Δόγκας : κλαρινέτο-σαξόφωνο
  Δημήτρης Αγάθος: τρομπέτα
  Γιάννης Αρβανιτάκης: τρομπόνι

  link

  δυστυχώς όλες οι συναυλίες sold out... υπάρχουν θέσεις μόνο για μια εμβόλιμη παράσταση Πέμπτη 7.30...

  28  21 Mar 2011  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ... 20:30

  ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΥΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

  Anna Caterina Antonacci σοπράνο
  Donald Sulzen πιάνο

  - Έργα G. Fauré, R. Hahn, A. Bachelet, P. Tosti, F. Cilea, A. Catalani, P. Mascagni, O. Respighi, R. Zandonai

  Μια από τις πιο διάσημες σοπράνο των ημερών μας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει συνθέτες του 17ου και 18ου αιώνα (Μοντεβέρντι, Περσέλ, Χαίντελ, Γκλουκ, Παϊζιέλλο και Μότσαρτ), ιταλική και γαλλική όπερα (Ροσσίνι, Μπελλίνι, Ντονιτσέττι, Βέρντι, Μπιζέ, Μασνέ), αλλά και πιο σύγχρονους συνθέτες.

  Συνεργάζεται με κορυφαίους αρχιμουσικούς (Α. Παππάνο, Σερ Ε. Γκάρντινερ, Σερ Κ. Ντέιβις, Τζ. Ληβάιν κλπ.) και εμφανίζεται στις πιο φημισμένες σκηνές Όπερας: Σκάλα του Μιλάνου, Θέατρο Σατλέ, Nederlands Opera, Παλαί Γκαρνιέ του Παρισιού, Ουίγκμορ Χολ, Ρόγιαλ Όπερα Χάους-Κόβεντ Γκάρντεν κ.ά.

  Η Άννα Κατερίνα Αντονάτσι έχει διακριθεί στους πιο απαιτητικούς ρόλους της όπερας, όπως Κασσάνδρα (Τρώες), Ηλέκτρα (Ιδομενέας), Βιτέλλια (Η επιείκεια του Τίτου), Μήδεια, Κάρμεν, Ελιζαμπέττα (Μαρία Στιούαρτ) κ.ά. Ηχογραφεί για την εταιρεία Naïve.

  Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η μεγάλη λυρική καλλιτέχνις πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 1999 στην όπερα του Μοντεβέρντι Η στέψη της Ποππαίας. Επέστρεψε τον Οκτώβριο του 2009, ερμηνεύοντας Άλκηστη στην ομώνυμη όπερα του Γκλουκ.

  29  22 Mar 2011  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ... 20:30

  Jan Garbarek Group

  «…μετέτρεψε το σαξόφωνο σʼ ένα αρχέγονο πνευστό που πατάει στην ελληνική γη και αγκαλιάζει τα Βαλκάνια»
  Ελένη Καραΐνδρου

  Ο διάσημος νορβηγός σαξοφωνίστας, που έδωσε νέα διάσταση στους ήχους της τζαζ, επιστρέφει στην Αθήνα και δίνει μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  Ο Γιαν Γκάρμπαρεκ με το Κουαρτέτο του -που περιλαμβάνει και έναν εξαιρετικό προσκεκλημένο, τον ινδό ντράμερ Τρίλοκ Γκούρτου- μας παρουσιάζει τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της πολύχρονης πορείας του. Θα ακουστούν μεταξύ άλλων κομμάτια από το πρόσφατο, ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ, “Dresden”.

  Jan Garbarek σαξόφωνο
  Rainer Brüninghaus πιάνο & πλήκτρα
  Yuri Daniel μπάσο
  Trilok Gurtu ντραμς & κρουστά

  30  22 Mar 2011  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  **Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ...... ΜΑΡΤΙΟΣ 2011
  **

  Μουσική Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο

  27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011/20:30

  «… μια μοναδική εμπειρία για το κοινό… το μουσικό του ταλέντο και η χαρισματική του φύση παρασύρει τους μουσικούς, γνωρίζει πώς να αιχμαλωτίζει το ακροατήριο και να το οδηγεί σε κάθε μουσικό μονοπάτι που εκείνος ακολουθεί…»
  Απόσπασμα από τα σχόλια της κριτικής επιτροπής που επέλεξε τον Λεωνίδα Καβάκο ως αποδέκτη μιας πολύ σημαντικής διάκρισης: του Βραβείου Κλασικής Μουσικής της Ολλανδικής Ένωσης Θεάτρων και Αιθουσών Συναυλιών (VSCD 2009).

  • Dmitry Shostakovich: Τρίο αρ. 1 για πιάνο σε ντο ελάσσονα, έργο 8
  • Sergey Prokofiev: Σονάτα αρ. 1 για βιολί και πιάνο σε φα ελάσσονα, έργο 80
  • P.I. Tchaikovsky: Τρίο για πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 50

  Λεωνίδας Καβάκος βιολί
  Gautier Capuçon βιολοντσέλο
  Nicholas Angelich πιάνο

  *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

  Δημήτρης Σγούρος, ρεσιτάλ πιάνου

  30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011/20:30

  Ο Δημήτρης Σγούρος ερμηνεύει δύο έξοχα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου: Τη Φαντασία σε ντο μείζονα του Σούμαν και τη Σονάτα σε σι ελάσσονα του Λιστ.

  • Robert Schumann: Φαντασία σε ντο μείζονα, έργο 17
  • Franz Liszt: Σονάτα σε σι ελάσσονα
  31  22 Mar 2011  
 • gherop

  gherop

  ACA Member

  3/4 Stephen Micus
  Ο μουσικός Στέφαν Μίκους, πολύ αγαπητός στο ελληνικό κοινό, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια. Με εντυπωσιακό έργο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει κυκλοφορήσει από την ECM, ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης θα συναρπάσει το ελληνικό κοινό σε μια μοναδική συναυλία, στις 3 Απριλίου 2011, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.
  Διαβάστε Περισσότερα

  9/4 Jan Garbarek Group
  Ο διάσημος μαέστρος της jazz και το συγκρότημα του, Jan Garbarek Group, σε μια μοναδική συναυλία στις 9 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  Διαβάστε Περισσότερα

  0/4 Enrico Rava & Stefano Bollani
  Η σχέση του Μπολλάνι με τον Ράβα βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό. Κανείς δεν δοκιμάζει να επιβάλλει τις αντιλήψεις του στον άλλον. Ο τρομπετίστας αφηγείται με φευγαλέους ψιθύρους, ονειρικές εναλλαγές και ελεγχόμενες λεπτολογήσεις. Ο πιανίστας μπορεί να ζητήσει δέκα θέματα από το κοινό και επί τόπου να τα συνδέσει σε ενιαία σύνθεση, αφήνοντάς το έκπληκτο (1o Φεστιβάλ ECM, Θέατρο Βράχων, 8/9/2008).
  Στις 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
  Διαβάστε Περισσότερα

  18/4 Β. Τσαμπρόπουλος
  Ο διεθνούς φήμης master του πιάνου Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει για μία και μοναδική βραδιά, τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου στο Θέατρο Κάππα, το έργο του “Akroasis”.
  Διαβάστε Περισσότερα

  32  30 Mar 2011  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Τιμές για την συναυλία του Jan Garbarek Group 9/4/2011

  Φοιτητικά : ? 25
  Γ Ζώνη : ? 40
  Β Ζώνη : ? 55
  Α Ζώνη : ? 75
  Διακεκριμένη Ζώνη: ? 100

  Με τέτοια κρίση... αρκετά τσιμπιμένες...!!!

  33  31 Mar 2011  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Half Note Jazz Club - High Class Jazz - 8/4/2011 - 14/4/2011

  *-*** DEBORAH DAVIS AND A FEW GOOD MEN** *-*

  Μια εξαιρετική τραγουδίστρια, με πανέμορφη φωνή και θαυμάσια σκηνική παρουσία. Αυτό είναι η Deborah Davis, που διαθέτει τη φυσική χάρη και την βαθειά γνώση κάτι που κάνει να ξεχωρίζουν τις μεγάλες τζαζ τραγουδίστριες, ενώ έχει το feeling να βιώνει και να κάνει δικά της, τα τζαζ και σόουλ στάνταρντς που αποτελούν τον κορμό του ρεπερτορίου της. Παίζει με την δρώσα αφρόκρεμα της τζαζ, κάνει συχνές περιοδείες και επιμελείται η ίδια την παραγωγή των δίσκων της, στη δική της εταιρία. Πέρα από την ερμηνεία, η Deborah Davis γράφει τραγούδια και ποίηση, είναι ηθοποιός, χορεύτρια (και αθλήτρια) – με αποτέλεσμα η ολοκληρωμένη καλλιτεχνική της προσωπικότητα να λειτουργεί πλήρως στη σκηνή. Η Deborah έχει ξεχωρίσει μέσα από παραστάσεις σε όλο τον κόσμο και συνεργασίες που βγαίνουν από τα στενά όρια της τζαζ. Κάθε παράστασή της – δίνει την αίσθηση πως η Debo βιώνει (και αναπαράγει) μια ολόκληρη ανθρώπινη ιστορία, με έρωτα, πάθος, χαρά, πόνο, σουίνγκ, δίνοντας τζαζική ζωή σε κλασικά ρυθμικά κομμάτια και μπαλάντες – βγαίνοντας ακόμα και σε «ποπ» χώρους. Στην παρουσία της την φορά αυτή συνοδεύεται και από τον ντράμμερ Michael Baker, μουσικό επιμελητή της Whitney Houston! Η Davis είναι μια τραγουδίστρια που κοιτάει πάντα μπροστά…

  **Deborah Davis: φωνή
  Michael Baker: ντραμς
  Nino Pellegrini: μπάσο
  Piero Frassi: πιάνο**

  34  7 Apr 2011  
 • themiloc

  themiloc

  Registered

  Σας προτείνω να έρθετε στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
  Αύριο 10/4, θα ακούσετε την πρώτη παρουσίαση μιας όπερας ίσως του μεγαλύτερου Έλληνα συνθέτη, του Σπύρου Σαμάρα, την ""ΜΕΤΖΕ. Έχει σωθεί μόνον η εκδοχή για πιάνο, Χορωδία και 6 τραγουδιστές. (Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8)
  link
  Την Τρίτη, 12/4, μία άλλη όπερά του "ΛΙΟΝΕΛΛΑ", επίσης σε όμοια εκδοχή στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς
  link

  Οι Γιορτές συνεχίζονται στο Μέγαρο 14/4 με Σκαλκώτα και Μητρόπουλο, 15/4 με τραγούδια Καλομοίρη και 19/4 με τραγούδια άλλων Ελλήνων συνθετών.

  Επ'ευκαιρία θα με δείτε και επι το έργον.
  Θ.Ζ.

  35  9 Apr 2011  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Half Note Jazz Club - High Class Jazz - 8/4/2011 - 14/4/2011

  *-*** DEBORAH DAVIS AND A FEW GOOD MEN** ***-* . . . . . . . . εντυπώσεις...

  **Τις περισσότερες φορές τα όμορφα πράγματα είναι τα απλά πράγματα...
  Τρεις παγκοσμίου φήμης μουσικοί και μια καταπληκτική φωνή για 2 + κάτι ώρες να σε ποτίζουν με Τζαζ ήχους και τραγούδια, γνωστά και δικά τους...
  Hit the road Jack, Black Coffee, When the Saints go Marching in.. αλλά και τραγούδια των Beatles και άλλων σε δική τους διασκευή...
  Απίστευτη ποιότητα μουσικής και ήχων... για δυο ώρες είχαμε μπρος στα μάτια και τ' αυτιά μας το γνήσιο και το αληθινό... αυτό το αληθινό όπου πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για να έχουμε ένα 'πλασματικό' αντίγραφό του... μέσα στο χώρο όπου ανήκει... σ' ένα γνήσιο καθ' όλα Jazz Club...

  Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η τεχνική των μουσικών, το συναίσθημα και η ενέργεια που αναδύονταν από το παίξιμό τους... όσο για την Debora Davis... επίσης κάθε λέξη θα ήταν φτωχή...

  Το παραπάνω σχήμα θα είναι στο Half Note έως την Πέμτη 14/4/2011... απομένουν αρκετές μέρες... Προσωπικά θα ξαναπάω τη Δευτέρα 11/4... ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ...

  36  10 Apr 2011  
 
page 3/18 rows 12/214 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 44ms (19 queries, 11ms)
invisible cron image