Εκπομπή "ΒΙΝΥΛΙΟ"

 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Πλέον η τηλεόραση μου είναι κουραστική. Αίτιο της κούρασης δέν είναι οι κακές ειδήσεις, οι φθηνές σαπουνόπερες και οι ατελείωτες διαφημίσεις. Έτσι ήταν πάντα η τηλεόραση. Αυτό που με κουράζει είναι οτι πραγματικά, αν εμφανιστεί κάτι που πιάνει (φυσικά όχι καλό), θυμίζουν να το αναπαράγουν όλα τα υπόλοιπα κανάλια σε διαφορετικές εκδόσεις ετσι ώστε να το χορτάσουμε μέχρι αηδίας. Δέν θα ξεχάσω οτι μέσα σε ένα χρόνο είδαμε survivor, survivor ημιτασιόν, νόμαντς, σαρβάιβορ 2 και ίσως κάτι που χάνω.

  Στην όλη αυτή μετριότητα θα ξεχώριζα ίσως το τρίτο πρόγραμμα που είναι στο ραδιόφωνο. Όμως μία ευχάριστη έκπληξη εμφανίστηκε στην τηλεόραση μου, σε επανάληψη, χθές το βράδυ.

  Η παρέα του Κανάκη, μετά το ΑΜΑΝ και τους Αρβύλα θέλησε ίσως να μας πουλήσει κουλτούρα και έφτιαξε μία εκπομπή με το όνομα αυτής…

  ΒΙΝΥΛΙΟ

  Ξέρω τι θα μου πείτε…

  Με τα ελαφρώς άσπρα τους πλέον μαλλιά η παρέα κάνει ελαφρύ τόλκ σόου με βασικό θέμα την κοινωνία και το … βινύλιο. Η μουσική της εκπομπής κινείται γύρω απο μουσική ρόκ, βασικά θυμίζει λίγο το κλασικό ροκάδικο που συνηθίσαμε όλοι μας. Ρόκ, πόπ. Εκλεπτυσμένη σοβαρότητα, ρηχά κοινωνικά μηνύματα, κουλτούρα ενός παιδιού που έσπαγε λάμπες με νεράτζια και στα 40φέυγα του έβαλε πουκάμισο και το παίζει σοβαρός.

  Ουάου. Τί μας λές…

  Και όμως! Η εκπομπή είναι πολύ καλή, χαλαρή, σοβαρή και ευχάριστη. Παρότι θα μπορούσε να είναι κάτι σαν την παραπάνω παράγραφο ξεφεύγει απο μία σοβαρή υπο-κουλτουριάρικη βλακεία. Σίγουρα δέν μπορεί να ακουμπήσει τους δημοσιογράφους του τρίτου. Σίγουρα δέν είναι τόσο “ψαγμένη” όσο κάτι Κυριακάτικες που πετυχαίνω κατα τύχη στο ράδιο.
  Όμως είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, νεανική και προσιτή σε όλες τις ηλικίες.

  Η εκπομπή για μένα δέν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Δέν είναι κάτι το τέλειο. Είναι όμως μία καλή αρχή. Μαθαίνουμε για καλιτέχνες. Αυτό όμως που μου αρέσει είναι οτι μαθαίνουμε την κουλτούρα του βινυλίου και της μουσικής. Τα παιδιά μας μεταφέρουν ιστορίες απο εποχές που ψάχναμε τους καλλιτέχνες, τα περίεργα εξώφυλλα, τις μουσικές. Εποχές που έμπαινες στο μαγαζί και έψαχνες στα ράφια. Εποχές του παράνομου ραδιοφώνου. Μπαίνουμε στην ζωή του καλλιτέχνη και πώς ο δίσκος έδεσε με τη ζωή του. Πώς ο στίχος έδενε με το μυαλό του. Πώς ήταν το τραγούδι σε κάθε ηλικιακή του φάση.

  Όπως λένε και οι ίδιοι. Ωραίες εποχές.

  Καλή αρχή λοιπόν! Μπάς και…

  Για όποιον είναι ξύπνιος κάθε Τετάρτη 00:15 ας δώσει μία ευκαιρία στους Αρβύλα.

  Για όλους τους άλλους τα επεισόδια είναι εδώ:
  https://www.antenna.gr/vinylio

  1  20 May 2018  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 127ms (19 queries, 63ms)