Discogs & Vinyl Generally..

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  ο ιστότοπος του Discogs ξεκίνησε δειλά το 2000 από έναν DJ προγραμματιστή και μουσικολάτρη, τον Kevin Lewandowski σαν μια βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής μουσικής.. Με τα χρόνια προστέθηκαν και άλλα μουσικά είδη στην βάση και με την ραγδαία άνοδο του βινυλίου, στην οποία σαφώς συνέδραμε σημαντικά, το Discogs σήμερα γιγαντώνεται όντας η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για όλες τις μουσικές εκδόσεις σε όλα τα φυσικά φορμά..

  οποιαδήποτε μουσική έκδοση, (CD, SACD, Cassette κλπ) αλλά κυρίως αυτές των δίσκων βινυλίου μπορεί να βρεθεί στο Discogs και φυσικά ο καθένας από μας (registered user) μπορεί να προσθέσει ή να αλλάξει κάποια έκδοση.. φυσικά στο Discogs μπορούμε να αγοράζουμε και να πουλάμε τους δίσκους μας..

  το Discogs ανταποκρινόμενο στην ραγδαία αυτή άνοδο αναβαθμίζεται συνεχώς και μάλιστα σήμερα εξέδωσε επίσημα τα στατιστικά των δυο προηγουμένων ετών τα οποία έχουν πολύ ενδιαφέρον.. τα παραθέτουμε παρακάτω..

   

  οι εκδόσεις (releases) που προστέθηκαν το 2016 ανά φορμά

  PB recovered post #69902-0

   

  οι εκδόσεις (releases) που προστέθηκαν το 2016 ανά είδος

  PB recovered post #69902-1

   

  οι εκδόσεις (releases) που προστέθηκαν το 2016 ανά χώρα

  PB recovered post #69902-2

   

  οι πωλήσεις (releases) που πραγματοποιήθηκαν το 2016 ανά φορμά

  PB recovered post #69902-3

   

  οι πωλήσεις (releases) που πραγματοποιήθηκαν το 2016 ανά είδος

  PB recovered post #69902-4

   

  οι μεγαλύτερες συλλογές που απέκτησαν τα μέλη ανά είδος

  PB recovered post #69902-5

   

  και οι πιο ακριβοπληρωμένοι δίσκοι!!

  PB recovered post #69902-6

  1  22 Mar 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  τα 30 ακριβότερα δισκάκια που πωλήθηκαν τον Φεβρουάριο 2017 στο discogs..
  τα περισσότερα 7ιντσα και 45άρια απ' ότι είδα.. 5.205 $ το ακροβότερο και 1.000 $ τα 29 & 30..

  Most-expensive-items-sold-in-Discogs-Marketplace-for-February-2017

  2  21 Apr 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Εξαιρετική παρουσίαση!

  Εξαιρετική η υπεροχή του βινυλίου σε θέμα πωλήσεων.

  3  22 Apr 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  τα 30 ακριβότερα δισκάκια που πωλήθηκαν τον Μάρτιο 2017 στο discogs..

  Most-expensive-items-sold-in-Discogs-Marketplace-for-March-2017

  4  25 May 2017  
 • protos

  protos

  ACA Member

  Να υπενθυμίσουμε όμως ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αγορών βινυλίου σύμφωνα με επίσημες στατιστικές είναι όχι από μουσικόφιλους αγοραστές αλλά από ¨συλλέκτες¨ που δεν έχουν σκοπό να παίξουν τους δίσκους αλλά κάνουν "hoarding" - δηλαδή τα μαζεύουν με σκοπό να τα ξαναπουλήσουν όταν ανεβεί η τιμή τους σε 5-10 χρόνια.

  5  26 May 2017  
 • protos

  protos

  ACA Member

  Αξίζει!
  Ένα μπλογκ όπου κάνει ιντερβιου και φωτογραφίζει τους πιό μανιακούς συλλέκτες βινυλίου.
  https://medium.com/cuepoint/the-secret-lives-of-vinyl-hoarders-fa519eee6fff

  6  26 May 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  protos wrote:
  Να υπενθυμίσουμε όμως ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αγορών βινυλίου σύμφωνα με επίσημες στατιστικές είναι όχι από μουσικόφιλους αγοραστές αλλά από ¨συλλέκτες¨ που δεν έχουν σκοπό να παίξουν τους δίσκους αλλά κάνουν "hoarding" - δηλαδή τα μαζεύουν με σκοπό να τα ξαναπουλήσουν όταν ανεβεί η τιμή τους σε 5-10 χρόνια.

  Νίκο πόσο είναι αυτό το πολύ μεγάλο ποσοστό που αγοράζουν δίσκους για να τους πουλήσουν και δεν τους ακούνε?? μπορείς να μας δώσεις κάποια στοιχεία από κάποια σοβαρή πηγή??

  7  26 May 2017  
 • protos

  protos

  ACA Member

  Περίπου οι μισές αγορές βινυλίου γίνονται όχι με σκοπό την ακρόαση!

  8  29 May 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Όλοι όσοι αγοράζουν cd και δίσκους τα αγοράζουν για λόγους συλλογής. Απο τον πιτσιρικά μέχρι τον πιο ακραίο χαιεντά.

  Αν κανείς δέν θέλει συλλογή μπορεί να κατεβάσει απο τα γνωστά ρωσο αμερικάνικα site ότι θέλει. Ή να κατεβάσει το spotify και το tidal και να βρεθεί με όση μουσική δέν έχει κανείς. Ή να πάρει δύο τηλέφωνα και να βρεί σκληρούς δίσκους.

  Τώρα, το οτι το 50% των αγοραστών δέν τα ακούνε αλλα τα αφήνουν στο ράφι για το μέλλον σαν μετοχή είναι ίσως μία υπερτιμημένη παραδοχή. Προσωπικά εγώ στην Ελλάδα δέν ξέρω κανέναν τέτοιον. Άντε να σκεφτώ μερικούς που έχουν κανα δύο δίσκους ή 100 δίσκους στους 5.000 που τους έχουν στο ράφι. Και τώρα που το σκέφτομαι 100 είναι μεγάλο νούμερο.

  Οι άλλοι αγοράζουν με σκοπό να ακούσουν.

  Το discogs είναι ένα εντυπωσιακό site. Επίσης είναι ενοχλητικό να βλέπω στο public βινύλια στις τιμές των 20 ευρώ όταν μπορώ να τα πάρω απο το discogs ελαφρώς μεταχειρισμένα με 2 ευρώ. Απο τη μία η αγορά θέλει να ανοίξει μέσω του βινυλίου και απο την άλλη ... στύβει την μύγα θυμίζοντας το γνωστό ρητό "ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λ@ς μας".

  9  29 May 2017  
 • protos

  protos

  ACA Member

  Σοβαρή πηγή?
  Το BBC πώς σας φαίνεται?
  Παρήγγειλε την σχετική δημοσκόπηση σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Αγγλία την ICM.
  Από τους ερωτηθέντες αγοραστές βινυλίου το 41% απάντησαν ότι έχουν πικάπ αλλά δεν το χρησιμοποιούν (!) και το 7% απάντησε ότι δεν έχει καν πικάπ. Συμπερασματικά λοιπόν το 48%, δηλαδή περίπου οι μισοί αγοραστές βινυλίων, δεν σκόπευαν να "παίξουν" τους δίσκους που είχαν αγοράσει. Το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά υψηλό για να υπάρχει σοβαρό στατιστικό λάθος. Αν σας έλεγα πριν, έτσι σε φιλική συζήτηση, ότι το 25% των συλλεκτών βινυλίου δεν ακούν καν τους δίσκους θα με παίρνατε με τις πέτρες. Τώρα κάνουμε συζήτηση για τους μισούς περίπου.

  http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-36027867

  10  29 May 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Μισό λεπτό. Εδώ αναφέρεις μία ομάδα χρηστών που

  protos wrote:
  ¨συλλέκτες¨ που δεν έχουν σκοπό να παίξουν τους δίσκους αλλά κάνουν "hoarding" - δηλαδή τα μαζεύουν με σκοπό να τα ξαναπουλήσουν όταν ανεβεί η τιμή τους σε 5-10 χρόνια.

  άρα εγώ κατάλαβα οτι αναφέρεσαι σε οργανωμένα άτομα με γνώσεις επι του θέματος οπου έχουν κάνει την αγορά των δίσκων ένα άτυπο χρηματιστήριο. Αντιθέτως η πηγή που αναφέρεις λέει οτι:

  But 48% of people who bought vinyl last month admit they have yet to play it.

  άρα αναφέρεται γενικώς σε χρήστες και πιο συγκεκριμένα για ένα μήνα πίσω απο την αγορά του δίσκου. Όχι για 2 μήνες ούτε ένα χρόνο. Λογικό είναι αυτό. Η συλλογή έτσι λειτουργεί. Αγοράζεις 2-3 δίσκους, τον βάζεις στο ράφι και τον ακούς πιο μετά. Και μιλάω για ανθρώπους που ακούνε αποκλειστικά απο βινύλια όχι για εμένα που δέν ακούω σχεδόν ποτέ. Οκ δεχτό οτι το βινύλιο είναι είδος συλλογής, όχι όμως οτι το 50% τα αγοράζει ως ... επενδυτικό αγαθό.

  Ας γυρίσουμε όμως τη συζήτηση.

  Στο CD τί ισχύει?

  11  29 May 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  έτσι είναι, o συντάκτης του άρθρου μετέφρασε λάθος το αποτέλεσμα της έρευνας.. το ίδιο και ο Νίκος.. μιλάει για έναν μήνα.. η οποία έρευνα μπορεί να στόχευσε σε άτομα που εύκολα σταματάνε και μιλάνε στο μικρόφωνο και στο φακό.. όλοι εδώ στην Ελλάδα έχουμε πικρή πείρα από τις μεγαλεπήβολες εταιρίες γκάλοπ όπου στις εκλογές ποτέ δεν έχουν προβλέψει σωστά..

  τέλος πάντων κι εγώ έχω κάποια σφραγισμένα άλμπουμ, τα οποία όμως έχω αγοράσει διπλά και ακούω το ανοιχτό αντίτυπο.. επίσης, προσωπικά ομιλώντας, δεν υπάρχει περίπτωση ν' ακούσω ένα άλμπουμ που να μου αρέσει και να μην το αγοράσω σε βινύλιο φυσικά για να το ακούσω..

  12  29 May 2017  
 
page 1/2 rows 12/24 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 50ms (19 queries, 18ms)