Επιστρέφει η κλασική μουσική στο Μετρό της Αθήνας

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Με χαρά εδώ και κάνα δυο βδομάδες όσοι χρησιμοποιούμε το ΜΕΤΡΟ ακούσαμε να επιστρέφει, μετά από πάνω από ένα χρόνο απουσίας, η κλασική μουσική στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Περισσότερα από 580 έργα μεγάλων κλασικών συνθετών θα ακούγονται πλέον σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1, 2 και 3 του Μετρό..

  Η κλασική μουσική υπήρξε «σήμα κατατεθέν» του Μετρό της Αθήνας από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Για ένα χρόνο μάλιστα το 2007, η τότε Α.Μ.Ε.Λ. είχε αναθέσει στο γνωστό συνθέτη Νότη Μαυρουδή την επιμέλεια της μουσικής που ακούγεται στους σταθμούς. Στις αρχές του 2015 όμως η μουσική έπαψε ξαφνικά να ακούγεται χωρίς προφανή λόγο. Όταν πριν από ένα μήνα το Athens Transport απευθύνθηκε στην ΣΤΑ.ΣΥ. σχετικά με το θέμα δεν λάβαμε απάντηση. Ο ίδιος ο Νότης Μαυρουδής μας είπε «Κρίμα που έπαψε να λειτουργεί. Ήταν μια αισθητική ανάσα-συντροφιά στη μιζέρια της βιασύνης και του άγχους»..

  Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια της ΣΤΑΣΥ να μετατραπούν οι σταθμοί του δικτύου της σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού, τρία μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα δώσουν ισάριθμες συναυλίες σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό. Συγκεκριμένα το Metallon – Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών θα δώσει συναυλία το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο σταθμό «Ομόνοια» και θα ακολουθήσουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 13.00 στο σταθμό «Πειραιάς» και το Τρίο εγχόρδων με φλάουτο το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 13.00, στο σταθμό «Σύνταγμα»..

  1  10 Mar 2016  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 69ms (18 queries, 31ms)