Μουσικό Διάλειμμα στη Βιέννη..

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  την περασμένη εβδομάδα έτυχε να επισκεφθώ την Βιέννη σε ένα προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι.. γνωρίζοντας από καιρό τις ημερομηνίες κατόρθωσα να συνδυάσω την παραμονή με ωραίες μουσικές εμπειρίες, θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να μεταφέρω εδώ κάποιες εντυπώσεις με κάποιες φοτος που θ' ανέβουν αργότερα..

  - Η όπερα της Βιέννης.. (www.wiener-staatsoper.at) το κτίριο από μόνο του αποτελεί έναν μύθο εξωτερικά και εσωτερικά, είναι αναμφισβήτητα ο νο#1 "οίκος" της παγκόσμιας όπερας.. αυτό όμως έχει αντίκτυπο στις τιμές των εισιτηρίων και στη διαθεσιμότητα, έτσι αν και προσπάθησα να κλείσω από νωρίς εισιτήρια για την Παρασκευή 19/02 (MANON / Diana Damrau) και μάλιστα σε αρκετά υψηλή τιμή, δεν κατόρθωσα να βρω.. έτσι αρκεστήκαμε κατ' αρχάς σε ξενάγηση στο χώρο της όπερας και ακόμα στο κονσέρτο του πρωινού του Σαββάτου με μουσική δωματίου από σεπτέτο μουσικών της Vienna Philharmonic στο μεγάλο φουαγιέ της όπερας της Βιέννης.. εμπειρία πραγματικά μοναδική..

  - Η Λαϊκή όπερα της Βιέννης.. (www.volksoper.at) αποτελεί την εναλλακτική και λιγότερο φαντεζί λύση για πραγματικά μουσικόφιλους λάτρεις της όπερας.. στα θετικά της συγκαταλέγονται οι άψογες παραγωγές με πολύ μεγάλους μουσικούς και τραγουδιστές της όπερας και ακόμα η έλλειψη της αίσθησης τουριστικίλας και κουτσομπολιού που διέπει την μεγάλη κρατική όπερα.. Παρασκευή βράδυ παρακολουθήσαμε την διασκεδαστική οπερέτα του εντόπιου κου Johann Strauss "Eine Nacht in Venedig" (Μια νύχτα στην Βενετία).. εξαιρετική!!

  - Κονσέρτο στον Ναό της Αγίας Άννας.. (www.annakirche.at) σε ατμόσφαιρα απόλυτης κατάνυξης ακούσαμε Mozart και Schubert, το κοινό μικρό αφοσιωμένο και έμπειρο (δεν χειροκροτούσε εκεί που δεν έπρεπε), 1 ώρα με πραγματικά άψογες εκτελέσεις από πολύ μεγάλους και έμπειρους μουσικούς, η ατμόσφαιρα φορτισμένη και συγκινησιακή, η αίσθηση απόλυτα συνυφασμένη με τον χώρο και τις γύρω εικόνες και παραστάσεις.. μια must εμπειρία για όποιον επισκεφθεί την Βιέννη..

  1  25 Feb 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  το μεγαλοπρεπές κτίριο της όπερας της Βιέννης..

   

  PB recovered post #66771-0

   

  τα θεωρεία..

   

  PB recovered post #66771-1

   

  αλλαγή σκηνικών για την RUSALKA του Antonin Dvorak

   

  PB recovered post #66771-2

  2  25 Feb 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  η Volksoper..

   

  PB recovered post #66772-0

   

  J. Strauss - Eine Nacht in Venedig

  PB recovered post #66772-1

  3  25 Feb 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  το κονσέρτο του πρωινού του Σαββάτου στο μεγάλο φουαγιέ της όπερας της Βιέννης (Σάλα Gustav Mahler).. σεπτέτο με μουσικούς από την Φιλαρμονική της Βιέννης σε έργα Franz Biber & J.S.Bach..

   

  PB recovered post #66773

  4  25 Feb 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  κατάνυξη και εξαιρετικές μουσικές στο Ναό της Αγίας Άννης.. κουαρτέτο με έργα W.A. Mozart (The Hunt) & Franz Schubert (Death & the Maiden)

   

  PB recovered post #66774

  5  25 Feb 2016  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 66ms (18 queries, 24ms)