Συνάντηση ACA, 23 Απριλίου 2016, Πάνος Αδαμόπουλος (#3)

 • panos_adgr

  panos_adgr

  ACA Member

  Καλησπέρα σε πόλους του φίλους.

  Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που με τίμησαν με την παρουσία τους το περασμένο Σάββατο. Ο σύλλογος ACA για εμένα είναι κάτι ιδιαίτερο και πολύ αγαπητό. Οι μηνιάιες συναντήσεις είναι ένα γεγονός που το περιμένω κάθε φορά με αγωνία και το ίδιο ωραία αισθάνομαι όταν το κάνω κι εγώ.

  Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους όσους βρέθηκαν στον χώρο μου για τον σεβασμό και την κατανόηση στην ώρα προσέλευσης και λήξης της συνάντησης λόγο του μικρού μου γιου.

  Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον πολύ αγαπητό μου φίλο Πέτρο ο οποίος μου παραχώρηςε το Dac του για δύο ημέρες ώςτε να προετοιμαστώ για την συνάντηση. Ο Πέτρος έχει υπάρξει εξαιρετικός σύμβουλος υπομονής στο παρελθόν σε αλλαγές που έχω θελήσει να κάνω στο σύστημα.

  Η παρουσίαση του MQA ήταν κάτι που συζητούσαμε με τον Πέτρο μετά από πρότασή του, εδώ και αρκετό καιρό πριν την συνάντηση. Το ξεκλείδωμα της δυνατότητας αναπαραγωγής MQA από την Mytek έγινε πραγματικά πριν από λίγες ημέρες και ήταν μία πραγματικά πολύ καλή συγκυρία γεγονότων η παρουσίασή του στην συνάντηση που έγινε στον χώρο μου.

  Το περασμένο Σάββατο λοιπόν ακούσαμε το σύστημά μου το οποίο είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. Έχουν παραμείνει ίδια μόνο τα ηχεία ενώ τα υπόλοιπα έχουν αλλάξει αρκετά. Το αναλογικό σύστημά έχει φύγει τελείως και μου έχουν μείνει μόνο τα βινύλια δίνοντας σκυτάλη σε ένα αποκλειστικά ψηφιακό front end με βάση το PC audio.

  Βασικό στοιχείο του συστήματός μου τα αγαπημένα μου ηχεία. Η σύστασης του έχει ως παρακάτω.

  Ηχεία Audio Physic Scorpio II
  Ενισχυτής Pass Labs INT-30A
  Πηγή Audio Dedicated PC
  Φίλτρο ρεύματος Furman AC 210 AE

  Dac Ακροάσεων για την συνάντηση Mytek Brooklyn

  Πρώτο σκέλος
  Παρουσίαση συστήματος και Audio Dedicated PC

  Ακρόαση μουσικής με κυρίως θέμα Έλληνες μουσικούς πλην της εισαγωγής.

  Dire Straits- You and your friend
  Chris Spheres - Solitary Road
  Takin Barberis -Polytropon
  Isis -August
  Stamatis Spanoudakis - Hefestion
  Stamatis Spanoudakis Eleftheria Arvanitaki - Akti
  Daemonia Nymphe Selene's Awakening horoscope
  Vangelis - End Credits from Blade Runner

  Δεύτερο σκέλος
  Παρουσίαση του νέου φορμάτ ήχου Meridian MQA (Master Quality Authenticated)
  Blind tests μεταξύ αρχείων 352/32 flac και 44/24MQA flac
  Συζήτηση και σχολιασμός αποτελεσμάτων.
  Επίλογος παρουσίασης

  25  25 Apr 2016  
 • panos_adgr

  panos_adgr

  ACA Member

  Έτσι. Επειδή σας βλέπω λίγο ντροπαλούς στο γράψιμο.

  26  25 Apr 2016  
 • gherop

  gherop

  ACA Member

  O Πάνος αποδεδειγμένα ολο αυτό το διάστημα που είναι μαζί μας έχει δείξει ιδιαίτερη αγάπη για το Hi End καθώς και τον Όμιλό μας. Αυτό φαίνεται σε όλες του τις ενέργειες και τις τοποθετήσεις του προφορικές και γραπτές σε θέματα που κατέχει. Έχει αρχές που τις πιστεύει ακράδαντα και αλλάζει απόψεις μόνον όταν πείθεται. Μέσα στην κρίση συνεχίζει να ψάχνεται και να εμπλουτίζει τις εμπειρίες του συνεχίζοντας την ατέρμονη αναζήτηση του άπιαστου ονείρου.
  Έτσι λοιπόν το Σάββατο μας παρουσίασε την νέα του προσέγγιση από άλλη οπτική (?) γωνία.
  Αυτό που κυρίως έμεινε στον καθένα από εμάς είναι η συγκριση που έγινε προς το τέλος της εκδήλωσης με το νέο format της Meridian MQA. Σε εμένα φάνηκε πιο ευχάριστο, πιο μουσικό, πιο αναλογικό και πιο φυσικό. Ο χρόνος θα δείξει όμως αν θα επικρατήσει ή θα μπει και αυτό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
  Περάσαμε πολύ ωραία και ζήσαμε νέες εμπειρίες.

  27  26 Apr 2016  
 • panos_adgr

  panos_adgr

  ACA Member

  Τα λόγια σου Γιώργο με τιμούν ιδιαίτερα. Αγαπώ τον χώρο και το χόμπι μας ο οποίος πρέπει να είναι περισσότερο μουσική και λιγότερο μηχανήματα. Δύσκολο βέβαια μιας και το μουσικό μας ταξίδι είναι συνδεδεμένο με τις ηχομηχανές μας και την ικανότητά τους να το κάνουν καλά για τον καθένα μας ξεχωριστά, ανάλογα με το τι επιζητούμε.

  Το να ακούς ποιοτικά μουσική είναι κομμάτι της μουσικής κουλτούρας από το παρελθόν της ανθρωπότητας και το συνατούμε στην άριστη ακουστική των αρχαίων χώρων, στην περίτεχνη κατασκευή μουσικών οργάνων και στην παιδεία αυτής.

  28  26 Apr 2016  
 
page 3/3 rows 12/28 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 207ms (17 queries, 117ms)