Εκδήλωση στην Golden Acoustics, ΑCA, Kυριακή 28/02/2016

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  για να επανέλθω, προσωπικά έφυγα με αρκετές απορίες και ερωτηματικά από την συνάντηση-ακρόαση.. μια άλλη ερώτηση που έκανα στον επιστήμονα της ακουστικής ήταν η εξής :

  εφ' όσον οι διαχυτές (difusers) διαιρούν σε πολύ μικρότερης έντασης κομμάτια τον ήχο, τα μικρότερα αυτά κομμάτια με βάση τους κανόνες της Φυσικής & της ακουστικής ΔΕΝ είναι ακουστά γιατί τα επικαλύπτει ο πρωτεύων ήχος.. γιατί τότε να μην χρησιμοποιούμε απορροφητές (absorbers) που επίσης εξασθενούν τους ήχους??

  εδώ ο Θαλής ανέφερε ρητά ΝΑΙ.. πράγματι αυτοί οι ήχοι ΔΕΝ ακούγονται!! εκεί σταμάτησε και η απάντηση του ειδικού, οπότε κάποιοι από το πάνελ έλαβαν τον λόγο και απάντησαν ότι οι εξασθενημένοι ήχοι από τους διαχυτές "συμπληρώνουν" τον πρωτεύοντα ήχο.. ο Θαλής επανήλθε ρητά λέγοντας πως αυτοί οι ήχοι ΔΕΝ ακούγονται!!

  γενικώς αυτό που κατάλαβα από την πολύ χρήσιμη διάλεξη-ακρόαση είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει κάποιος standard τύπος-μοντέλο που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να βελτιώσουμε το χώρο μας.. όλα αυτά που έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες μέχρι σήμερα έχουν διαφορετική συμπεριφορά στους μεγάλους & στους μικρούς χώρους και μέσα στους υπολογιστικούς τύπους υπεισέρχονται μεγέθη που ΔΕΝ έχουν standard τιμές, όπως είναι οι επιφάνειες, τα υλικά και τα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο!!

  13  7 Mar 2016  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Δύο παρατηρήσεις.

  Εάν ο χώρος είναι παραλληλόγραμμος και ακούμε στη μικρή διάσταση τότε όντως υπάρχουν πολλά προβλήματα ακουστικής που προκύπτουν, επομένως όταν αναφέρεται ότι λόγω του παραλληλόγραμμου χώρου το σύστημα δεν απέδωσε κλπ κλπ κλπ, καλό είναι να αναφέρεται και σε ποια διάσταση είναι τοποθετημένα τα μηχανήματα ως προς τη θέση ακρόασης.

  Στα περί ανηχοϊκού θαλάμου διαφωνώ, γιατί πολύ απλά οι κατασκευαστές γνωρίζουν ότι δεν ακούμε σε ανηχοϊκό θάλαμο και προσπαθούν λίγο πολύ να δώσουν χαρακτηριστικά στα ηχεία τέτοια, που να ταιριάζουν σε οικιακό χώρο.

  Having said that, η ιδανική καμπύλη απόκρισης είναι ιδανική όταν ταιριάζει στο χαρακτήρα των ηχείων, όπως προκύπτει στο χώρο που ακούμε από αυτά. Αυτό αφορά την ισοστάθμιση, την κατοπινή δηλαδή επέμβαση που κάνουμε εμείς στο σύστημά μας.
  Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένα χάπι (μια ιδανική καμπύλη) για ένα ηχείο, αλλά πολλές.

  14  7 Mar 2016  
 
page 2/2 rows 12/14 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 149ms (17 queries, 76ms)