Συνάντηση ACA, 12 Δεκ. 2015, Γιώργος Χαιρόπουλος

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  καλημέρα σε όλους, καλή Κυριακή, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα (μιας και εδώ στο ACA φορέσαμε νωρίς νωρίς τα γιορτινά μας..)

  χτες Σάββατο 12/12/2015 πραγματοποιήθηκε η επίσημη μηνιαία συνάντηση των μελών του club με τη συμμετοχή μάλιστα πολλών φίλων, στο χώρο του προέδρου του club Γιώργου, ο οποίος με τη σειρά του μας υποδέχθηκε και μας φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο, με πλούσια εδέσματα, καλό κρασί και καλή διάθεση..

  όπως έχουμε ξαναγράψει, το σύστημα του Γιώργου δεν είναι έτσι απλά "στημένο σ' ένα χώρο για ν' ακούμε μουσικούλες", είναι ένα πεδίο συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης σε απόλυτα κορυφαίο hi-end επίπεδο, μάλιστα οι επεμβάσεις και βελτιστοποιήσεις γίνονται από τον ίδιο τον κατασκευαστή..

   

  PB recovered post #65873

  1  13 Dec 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  Η τελευταία επέμβαση στο σύστημα ήταν η αντικατάσταση των συμβατικών tweeters των ηχείων με ribbons σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τον Δημήτρη Μπακλαβά της Ypsilon Electronics..

  Η αλλαγή αυτή είχε σαν αποτέλεσμα το ηχείο να γίνει.. μονόδρομο, να μην υπάρχει η παραμικρή ανομοιογένεια στους δρόμους μεσοχαμηλά-μεσαία-υψηλά τόσο που να καταντά το άκουσμα "αγχωτικό" από τη έλλειψη της τουητερίλας και της ξυραφίλας στην υψηλή περιοχή, με αποτέλεσμα να κοιτάμε και ν' ακούμε το ηχείο και της υψηλές του χωρίς να βλέπουμε την πηγή που τις παρήγαγε, ενώ ταυτόχρονα η δυναμική περιοχή να μην έχει όρια όσο και αν άνοιγε το volume από τους δίδυμους μονομπλόκ προενισχυτές-dacs

   

  http://i290.ph0t0bucket.com/albums/ll252/Toptubes/ACA/SUB%20MEETINGS/ACA%20Meetings/Meeting%2012%20December%202015%20Giorgos%20Xairopoulos/CIMG5617.jpg

  2  13 Dec 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  χωρίς να πολυκουράζω το θέμα, αυτό που βιώσαμε χτες ήταν υπεράνω κάθε κριτικής και μομφής, το σύστημα του προέδρου το έχουμε ακούσει πολλές φορές, νομίζω πλέον έχει μπει στο δρόμο για το τελικό στάδιο του απόλυτου με δεδομένο ότι υπάρχουν σχέδια περαιτέρω βελτιώσεων και μικροεπεμβάσεων από τον κατασκευαστή και ακόμα υπάρχει δρόμος στο στρώσιμο της νέας καλωδίωσης και της προμήθειας μιας κορυφαίας ανάλογης με το σύστημα κεφαλής..

  -=-=-=-=-
  PB recovered post #65875

  3  13 Dec 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  από εδώ λοιπόν, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οικοδεσπότη Γιώργο για την άψογη φιλοξενία και την ευκαιρία που μας δίνει κάθε φορά ν' ακούμε έναν υπερβολικά υπέροχο σύστημα που όμοιό του δε νομίζω να έχουμε την ευκαιρία ν' ακούμε συχνά..

  επίσης θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτό το "τεχνολογικό επίτευγμα", ένα σύστημα με τέτοιας ποιότητας και απόδοσης ήχο, έναν ολιγομίλητο χαμηλού προφίλ άνθρωπο, που συνεχώς ψάχνει και βρίσκει τις καλλίτερες εφαρμογές και λύσεις..

  αυτά για αρχή, μπορούμε να γράψουμε και οι υπόλοιποι τις εντυπώσεις και ν' ανεβάσουμε φοτος, το χθεσινό meeting ήταν πραγματικά ξεχωριστό, προσωπικά το χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά όχι μόνο για την μουσική εμπειρία αλλά και γιατί επιβεβαιώνεται ότι μερικοί άνθρωποι στο club παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να υπηρετούν και να αναβαθμίζουν τον όρο του hi-end..

   

  PB recovered post #65876

  4  13 Dec 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Να γράψω και εγώ δύο τρία λογάκια αν μου επιτρέπεται...

  5  13 Dec 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Τον Γιώργο τον γνώρισα στο ACA. Τον είχα γνωρίσει ως μέλος ενώ έζησα μαζί του απο κοντά τις δύσκολες περιόδους του ACA.

  PB recovered post #65878

  Κατα το παρελθόν είχα πάει στο σπίτι του Γιώργου αλλα δέν είχα ακούσει το σύστημα. Το σύστημα απ ότι δείχνει αποτελεί ένα στοίχημα του βασικού σχεδιαστή του (Δ. Μπακλαβά) ο οποίος μαζί με το Γιώργο πάνω σε αυτό το σύστημα προσπαθεί να βελτιστοποιήσει σε πρώτη φάση και έπειτα να τελειοποιήσει την ιδέα της υψηλής πιστότητας. Συνεχώς βλέπω μικροαλλαγές που κύριο στόχο έχουν να διορθώσουν τα όσα μικρολαθάκια υπάρχουν και να φτάσουν σε ένα πρότυπο σύστημα και ανυπέρβλητο τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και πιστότητας.

  6  13 Dec 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Οπτικά το σύστημα είναι πολύ όμορφο. Αποτελείται απο δύο ηχεία και δύο sub τα οποία δένουν αρμονικά με το χώρο και σε ετοιμάζουν για μία οργανωμένη μουσική εμπειρία όπως συμβαίνει στο σινεμά οπου οι θεατές είναι οργανωμένοι έντεχνα γύρω απο τη μεγάλη οθόνη. Το rack στεγάζει πάνω αρμονικά τα μηχανήματα ενώ τίποτα δέν λείπει απο την σειρά. Step up κορυφαία πικάπ, εξωτερικά κρός κτλ. Πουθενά δέν υπάρχει κάποια έκπτωση εξοπλισμού, ισχύος και τεχνικών προδιαγραφών. Με λίγα λόγια είναι ένα σύστημα που στήθηκε στην φιλοσοφία “πόσο θέλει το ηχείο?” - “2χ200watt” - “ε ρίξτου 2χ300 να έχουμε και άπλα”. Και για να μήν στεκόμαστε στα βάττ όλοι μας κάνουμε εκπτώσεις στο μέγεθος των ηχείων. 4 15άιντσα δέν ξέρω κάποιον να έχει στο σαλόνι του. Έχω δεί 8άιντσα, 10ιντσα, δύο 12 ιντσα αλλα εδώ ξεφεύγουμε.

  PB recovered post #65879

  7  13 Dec 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Στέκομαι σε αυτό γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία πως τελικά έχουμε ένα αποτέλεσμα με ιδιαίτερα ασυμπίεστο ήχο. Και ο ασυμπίεστος ήχος σε επίπεδο ηχείου είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είναι τόσο πρωτόγνωρο που είναι τελικά άβολο να κάθεσαι στον καναπέ και να αντιλαμβάνεσαι οτι τα αυτιά σου πονάνε απο την στάθμη ενώ παράλληλα αντιλαμβάνεσαι οτι δέν μπορείς να βρείς ίχνος παραμόρφωσης. Είναι άβολο να βλέπεις οτι τα σάμπ κάνουν την βρώμικη δουλειά δίνοντας όμορφα το μπαλάκι στις μεσαίες - που είναι και αυτό που λέμε η μουσική - αφήνοντας τες να ζωγραφίσουν στον αέρα. Τα πιο πολλά συστήματα κάνουν εκπτώσεις με αποτέλεσμα τελικά να ακούγεται ένα συμπιεσμένο αποτέλεσμα, που ναι μέν μας ευχαριστεί, αλλα απο την άλλη δέν είναι φυσικό. Και δέν λέω τόσο σε επίπεδο ενισχυτών μιας και η πολύ ισχύς δείχνει να είναι σήμερα φθηνή. Το ζόρι είναι στο επίπεδο της ηλεκτρομηχανικής μετατροπής δηλαδή των ηχείων. Εκεί είναι που δυσκολεύει το πράγμα, εκεί είναι η υπογραφή ενός συστήματος. Και όχι δέν το δέχομαι οτι με 2-3 οκτάιντσα που χρησιμοποιεί το τυπικό σύστημα μπορείς να γεμίσεις τέλεια το χώρο ενός δωματίου ασυμπίεστα και σε όλο το ακουστικό φάσμα.

  8  13 Dec 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Έτσι άμεσο αποτέλεσμα είναι να τελειώνει το κομμάτι και να αντιλαμβάνεσαι οτι έχεις πάθει ένα “σόκ”. Όμως το καλύτερο είναι οτι βλέπεις πως και ο δίπλα σου κοιτάει απορρημένος για το τί ήταν αυτό που μόλις άκουσε. Είναι το ίδιο σόκ που έπαθα όταν άκουσα τενόρο να μου τραγουδάει στα δύο μέτρα απόσταση. Είναι τόσο φυσικό που μοιάζει αφύσικο!

  Τέλος έχω την εντύπωση οτι αν σε κάποιο σημείο υπάρχει ατέλεια - που προσωπικά δέν την είδα - είμαι σίγουρος οτι σε ένα χρόνο απο σήμερα αυτή θα έχει ξεπεραστεί. Θεωρώ οτι είναι το σύστημα αναφοράς που μπορεί κάποιος να ακούσει ετσι ώστε να αξιολογήσει οτιδήποτε άλλο ακούσει μετέπειτα. Πιστεύω επίσης ακράδαντα οτι πολλοί θα αλλάξουν άποψη και θα πούν οτι πράγματι η μάχη για τον δυναμικό, καθαρό και ασυμπίεστο ήχο είναι εκεί και αξίζει κανείς να πολεμήσει.

  9  13 Dec 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Χάρηκα επίσης που είδα όλα τα μέλη του ACA απο κοντά. Απ ότι είδα υπήρχε απαρτία κόσμου τόσο πολύ που υπήρχαν εναλλαγές στους καθιστούς - όρθιους για να ακούσουμε όλοι.

  Γιώργο ευχαριστούμε.

  10  13 Dec 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  μιας και ανέφερε παραπάνω ο Άλεξ κάτι για watts, θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για το τεχνικό μέρος, τι κρύβεται δηλαδή πίσω από αυτό που ακούσαμε χτες..

  εδώ έχουμε ένα συστημα κατασκευασμένο κατά ένα μεγάλο μέρος από custom made συσκευές, σχεδιασμένες και τιουναρισμένες για τον συγκεκριμένο χώρο από την Ypsilon Electronics και τον ίδιο τον Δ. Μπακλαβά..

  τα 2 sub είναι υλοποιημένα σε μεγάλου όγκου καμπίνες με 2Χ15" woofer το καθένα & αντίσταση 4 Ohm.. μ' αυτήν την αντίσταση ο κάθε custom ειδικά σχεδιασμένος τελικός που τα οδηγεί δίνει 1000 watts!! οι συγκεκριμένοι τελικοί που έχουν σχεδιακές καταβολές από τον επαγγελματικό χώρο, αν και όπως μας είπε ο Δημήτρης είναι φτιαγμένοι για το χαμηλό, παίζουν άψογα και σαν full range μιας και το bandwidth είναι από 20 hz - 500.000 hz!!

  υπάρχει ένα ενεργό cross που στέλνει σήμα στους 2 τελικούς για τα sub στο οποίο προς το παρόν περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις : gain, καμπύλη απόκρισης και συχνότητα αποκοπής.. οι ρυθμίσεις αυτές γίνονται με ποτενσιόμετρα (η καμπύλη με διακόπτη) μέχρι να στρώσει το σύστημα και να αποφασισθεί η βέλτιστη ρύθμιση για τον χώρο μετά από μετρήσεις και λεπτομερείς ακροάσεις, οπότε και οι τιμές θα "κλειδωθούν" με αντιστάσεις..

  οι δυο floor-standers τρίδρομες μονάδες ηχείων που υπηρετούν την χαμηλομεσαία, μεσαία και υψηλή περιοχή όπως γράψαμε παραπάνω έχουν πρόσφατα υποστεί αλλαγή της μονάδας υψηλών με custom made in house μονάδα ribbon.. τροφοδοτούνται από δυο μονομπλόκ SET 100 Ultimate, υβριδικούς single ended τελικούς δυο μοναδικών σταδίων με μηδενική ολική ανάδραση και σύζευξη interstage.. η λυχνία του πρώτου σταδίου είναι η SIEMENS C3g και στο τελικό στάδιο υπάρχουν επιλεγμένα στερεά στοιχεία και Μ/Σ εξόδου..

  πηγές είναι α) το Thorens Prestige που οδηγεί το σήμα σε step-up και μετά στο ομόσταυλο phono-stage VPS-100 και β) το transport CDT-100 που οδηγεί το σήμα σε δυο custom-made μονομπλόκ συσκευές που στην ουσία είναι οι προενισχυτές PST-100 με ενσωματωμένα τα DAC-100..

  11  13 Dec 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Ξεχάσαμε να αναφερθούμε στην δισκογραφία...

  Δέν ξέρω αν έφταιγε η δισκογραφία ή το σύστημα αλλα για πρώτη φορά δέν είδα κόσμο στο μπαλκόνι για τσιγάρο εν μέσω των ακροάσεων.

  Υπήρξε κλασική μουσική, Ελληνική λαική, τζάζ και μπλούζ. Νομίζω ο Γιώργος τους κάλυψε όλους...

  Επίσης παραβίασε τον κανόνα του "φαγητού" που έχει ο ίδιος αυστηρά επιβάλει στα meeting θέλοντας να μας ολοκληρώσει την ωραία αυτή συνάντηση...

  12  13 Dec 2015  
 
page 1/2 rows 12/17 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 84ms (17 queries, 37ms)