Συνάντηση ACA, 21 Μαρτίου 2015, Κώστας Δαλκαλίτσης (#5)

 • Toptubes

  Toptubes

  ACA President

  49  22 Mar 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  και ως συνήθως το δικό μου σχόλιο..

  φοβερή μουσική βραδιά.. ο Κωσαντίνος χτες μας απέδειξε ότι εκτός από δεινός συλλέκτης βινυλίων και μουσικογνώστης, γνωρίζει και πως να 'χτίζει' άψογα σιγά σιγά και με υπομονή το σύστημά του.. είναι δύσκολο να κάνεις τα 'τέρατα' B&W 800D να παίξουν καλά.. ο χτεσινός μας οικοδεσπότης το έχει καταφέρει άψογα.. φοβερό ταίριασμα και συνέργεια όλων των μηχανημάτων, όλα προερχόμενα από κορυφαία Brands..

  μου άρεσε πολύ που έλειπε το ψηφιακό από το σύστημα.. όλο και περισσότεροι πραγματικοί audiophiles αποποιούνται την κακή και 'μπανάλ' πλέον συνήθεια των ψηφιακών αρχείων και αφήνουν το πικάπ και τους μαύρους δίσκους να τους ταξιδεύψουν στα μαγικά λιβάδεια και τις ουράνιες βοσκές της αληθινής μουσικής.. πραγματικά σκέφτομαι πολύ σοβαρά να να ακολουθήσω το παράδειγμα..

  πολύ ωραίες και ψαγμένες μουσικές επιλογές και όχι μόνο από την κλασσική αλλά και από την τζαζ, το blues και την ελληνική μουσική.. δίσκο με δίσκο, κομμάτι με κομμάτι, με περισσή επιμέλεια και αυστηρότητα των επιλογών, ταξιδέψαμε χτες ταξίδι ονειρικό.. χίλια μπράβο..

  και το τελευταίο μαγικό που συνέβη στη χτεσινή συγκέντρωση.. το σύστημα απογειώθηκε σε άλλη διάσταση όταν μπήκαν πάνω στο πλατώ κομμάτια από τον τριπλό του Χατζιδάκη "35 τραγούδια από τη Ρωμαϊκή Αγορά".. απίστευτο, αλλόκοτο, παράξενο.. 'Περιμπανού', 'Πορνογραφία', 'Στου Διγενή τ' Αλώνια'.. φανταστική απόδοση από χιλιοπαιγμένους δίσκους, δεν ακούγαμε μόνο αλλά βλέπαμε και ζούσαμε τα τραγούδια και την πλοκή μπροστά μας, ακόμα και τον ίδιο τον Μάνο να παίζει και να απαγγέλλει, σαν και το σύστημα να 'ταν στημένο και φτιαγμένο να παίζει Μάνο Χατζιδάκι και τίποτε άλλο.. δεν είναι τυχαίο που ο παραπάνω δίσκος έχει πάρει τόσα likes στο αμέσως προηγούμεν ποστ..

  Κώστα και Αλεξ, χίλια μπράβο, χίλια ευχαριστώ..

  50  22 Mar 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Καλημέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σχόλια.

  Πιστεύω οτι όλοι περάσαμε καλά.

  Σχετικά με την Ρωμαϊκή Αγορά.Υπάρχουν δύο σειρές δίσκων που ακολουθούν αυτή τη λογική και είναι του Χατζιδάκι. Ο πρώτος είναι η Ρωμαϊκή αγορά οπου είναι σίγουρα ένας must δίσκος για όποιον θέλει να γνωρίσει το Χατζιδάκι.

  Για περισσότερες πληροφορίες γι αυτά τα δύο δισκάκια εδω.

  Η Λαϊκή Αγορά (30 Τραγούδια 1959-1975)
  Ο Μάνος Χατζιδάκις Στη Ρωμαϊκή Αγορά (35 Τραγούδια 1947-1985)

  51  23 Mar 2015  
 • gherop

  gherop

  ACA Member

  Ο Κώστας και ο Άλεξ (!) είναι γνωστό ότι είναι λάτρεις του βινυλίου. Η πολύ μεγάλη συλλογή τους είναι σπουδαία από άποψη ποιότητας και περιλαμβάνει εκτός από το κλασσικό, κλασσικό ρεπερτόριο που οι πιο πολλοί από εμάς έχουμε και σπάνιους δίσκους που δείχνουν την ιδιαιτερότητα της επιλογής τους. Όμως οι ίδιοι εκτείθενται και σε κάθε άλλο είδος μουσικής, αποδεικνύοντας ότι το μόνο όριο που υπάρχει είναι η ποιότητα, υπάρχει ΚΑΛΗ η ΚΑΚΗ μουσική.
  Αυτό που δεν γνώριζα, είναι ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει ψηφιακή πηγή στο ΣΥΣΤΗΜΑ, το οποίο ομολογουμένως παίζει εξαιρετικά με το SME πικάπ. Audio Research προ και KRELL τελικοί εγγυώνται το ΑΡΙΣΤΟ αποτέλεσμα. Κατά τον Κώστα η αντικατάσταση του τελικού ενισχυτή με μονομπλόκ της ίδιας εταιρείας (KRELL) έφερε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Δυστυχώς η ακουστική μνήμη μου, μιας και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά δεν με βοηθάει για να το επιβεβαιώσω.
  Τα σχόλια όλων για το συστημα ηταν πολύ ΘΕΤΙΚΑ και οι μουσικές επιλογές εξαιρετικές. Παρατηρήθηκε επίσης το φαινόμενο κατά τη διάρκεια της ακρόασης μερικοί (και εγώ), να επισκέπτονται την κουζίνα για γαστρονομικές απολαύσεις...
  Περάσαμε εξαιρετικά !!!

  52  23 Mar 2015  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Σας ευχαριστώ θερμά για την ωραία μουσική βραδιά που μοιραστήκαμε, όπως διαπιστώθηκε η ακρόαση μας απορρόφησε πολύ ωστε να περισσέψουν αρκετά απο τα εδέσματα!

  Μακάρι να υπήρχε περισσότερος διεθέσιμος χρόνος για μουσικές εμπειρίες διότι πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι οι αναζητήσεις στο πεδίο της δισκογραφίας, ενώ τα μηχανήματα δέν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλα να υπηρετούν τη μουσική.

  Κωνσταντίνος Δαλκαλίτσης

  53  24 Mar 2015  
 
page 5/5 rows 12/53 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 219ms (18 queries, 69ms)