Ακρόαση στον Γιάννη ΙΙ - Η έλευση του FIGARO

 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Μία φορά συζητούσα με κάποιον σχετικά με τα χόμπι που ακολουθούμε. Του είπα τότε ότι έχω κάποιες παρέες που ακούμε μουσική από στερεοφωνικά και αναλύουμε τον ήχο τους. Αυτή όντας επιστήμονας ερευνήτρια μου είπε:

  Αλήθεια, πώς μπορείς να σχολιάσεις τον ήχο ενός συστήματος? Τί λες δηλαδή?

  1  4 Apr 2021  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Με αυτό το σκεπτικό μπήκα χθες στο σπίτι του Γιάννη για να ακούσω το ηχοσύστημα του. Τότε, όπως και τώρα δεν μου κατέβαινε λέξη για το πώς να περιγράψω μία ακουστική εμπειρία σε έναν τρίτο άνθρωπο.

  Η δεύτερη σκέψη που είχα ήταν ότι την τελευταία φορά που πήγα στον Γιάννη άκουσα ένα υπερσύγχρονο ηχοσύστημα, αρκετά δουλεμένο σε όλα τα σημεία.

  Αν μη τι άλλο είναι τόσο ολοκληρωμένο που θα με δυσκόλευε να του προτείνω πιθανές αναβαθμίσεις. Φυσικά, υπάρχουν αναβαθμίσεις με την ευρύτερη έννοια αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη ανήκουν είτε στα όρια του φανταστικού - ανόητου (πχ καλώδια, φις, ματζούνια κτλ) ή τελείως αλλαγή ακουστικού γούστου (κόρνες, λάμπες κτλ) και προτίμησης, άρα όχι αναβάθμισης.

  Σε όλο το πλάτος του συνόλου το σύστημα ήταν άριστο. Ένα άριστο σετ ηχείων, συνοδευόμενο από σάμπ, ενισχυτές που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως οι κορυφαίοι στον κόσμο (2 Χ ClassD Hypex NCore Special Edition ft NC400) και μία άριστη πηγή – dac.

  2  4 Apr 2021  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Έτσι πήγα και εγώ σκεπτικός στο τι θα συναντήσω και πιο πολύ να απαντήσω στο ερώτημα,

  «γιατί να πάρει ο Γιάννης ένα νέο ηχείο?».

  και μιλάμε για τα νέα ηχεία του Γιάννη τα audio solutions figaro xl.

  Βρέθηκα για πολλοστή φορά λοιπόν στο σπίτι του για ακρόαση μουσικής. Έχω υπάρξει αρκετές φορές στο χώρο με οικοδεσπότη το Γιάννη. Άλλες φορές σε συναντήσεις με το ACA και άλλες για απλή ακρόαση και άλλες για πειραματισμούς με μηχανήματα. Η κάθε φορά έχει το δικό της ενδιαφέρον και γι αυτό προσπαθώ και εγώ να την περιγράψω με απλά κατανοητά λόγια.

  Και όσο και αν δυσκολεύομαι να «σχολιάσω τον ήχο» τόσο μου βγήκαν αυθόρμητα μερικά σχόλια από τις πρώτες κιόλας νότες. Αν λοιπόν κανείς κάτσει σε αυτό το ηχοσύστημα πολύ γρήγορα θα αντιληφθεί ότι μιλάμε για ένα πάρα πολύ ξεκούραστο σύστημα. Ένα σύστημα που δεν τσιρίζει, δεν μπουμπουνίζει, δεν προβάλει και ταυτόχρονα δεν μαζεύει το αποτέλεσμα. Προσπαθώντας αυθόρμητα να το συγκρίνω με το προηγούμενο ηχείο θα έλεγα ότι έχει τις ίδιες αρχές, όμως το αποτέλεσμα είναι αρκετά πιο λεπτομερές. Όπως μπορείτε να δείτε και από το φωτογραφικό υλικό το ηχείο μάλλον με φτάνει σε μπόι. Εγώ είμαι 1,86 άρα μπορεί κάποιος να καταλάβει το μέγεθος. Βέβαια παραμένει λίγο πιο κομψό από εμένα. Από ότι είδα με φτάνει και στα κιλά άρα σίγουρα μιλάμε για μία στιβαρή κατασκευή. Με 4 ενιάιντσα γούφερ, δύο μίντ και το τουίτερ στην μέση κλείνουμε αυτή την παράγραφο μιας και καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ένα μεγάλο ηχείο, με υψηλές στάθμες και όγκο.

  3  4 Apr 2021  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Το δεύτερο στοιχείο που ξεχώρισα και μου άρεσε ήταν αυτό της ακρίβειας. Κάποτε είχα ακούσει μία έκφραση από έναν που σχολίαζε πάλι ένα κορυφαίο ηχείο. «Το ηχείο αυτό είναι χειρουργείο». Και πράγματι σε κανένα από τα 15+ τραγούδια που άκουσα δεν παρατήρησα κάτι να ξεφεύγει. Σε όλες τις δυνατές στάθμες το ηχείο έδειχνε να παίζει απίστευτα ελεγχόμενα και όμορφα. Πουθενά δεν προσέθετε χαρακτήρα ή άποψη η οποία μπορεί να προσθέσει ή (συνήθως) να αφαιρέσει πληροφορία. Εντυπωσιακά ήσυχο background επίσης. Ναι, ένα σύστημα που μπορείς να ζήσεις εύκολα μαζί.

  4  4 Apr 2021  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Το τρίτο στοιχείο είναι ότι παρότι έχω το ίδιο μέγεθος με το ηχείο, αυτό διέθετε απίστευτα μαζεμένη εικόνα. Βασικά η εικόνα ήταν εκπληκτική και το αποτέλεσμα θύμιζε ηχεία άλλης τεχνοτροπίας (πχ. Πάνελ). Το αποτέλεσμα σαμπ ηχείου ήταν δεμένο, πουθενά δεν κατάλαβα ότι υπήρχαν άλλες δύο μονάδες στο χώρο. Έχω και μία αίσθηση ότι η αλλαγή της θέσης του τουίτερ σε σχέση με το προηγούμενο ηχείο βοηθάει σε αυτό το γεγονός.

  Προσωπικά και το προηγούμενο ηχείο και αυτό μου άρεσαν πάρα πολύ. Νομίζω ότι η νέα επιλογή δικαιολογεί απόλυτα τη μετάβαση ενώ το αποτέλεσμα θα δικαιώσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή όσο περίεργος και αν είναι αυτός.

  5  4 Apr 2021  
 • kotsidisjohn

  kotsidisjohn

  ACA Member

  Ευχαριστω Για ακόμα μία φορά τον Αλέξανδρο , πάντα περνάμε πολύ όμορφα μαζί όποτε κι αν έρχεται στο σπίτι.
  Ελπίζω να πέρασες ωραία , να χάρηκες τη φιλοξενία , με την πρώτη ευκαιρία αύριο θα βάλω και εγώ φωτογραφίες .
  ελπίζω να σου άρεσε το αποτέλεσμα, είμαστε σε καλό δρόμο με τις ρυθμίσεις και το set up , σε περιμένω και πάλι με το παραμικρό και σ’ ευχαριστώ για τα πολύ όμορφα σου λόγια!

  6  4 Apr 2021  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  ωραία πράγματα που μας έχουν λείψει..

  7  24 Apr 2021  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 44ms (18 queries, 14ms)