Audio-Technica AT-ART9

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  έχοντας μείνει περισσότερο από ευχαριστημένος από την AT-440 MLb παράγγειλα και περιμένω την κορυφαία της σειράς (και γενικά της Audio Technica) την AT-ART9.. δεν την έχω ακούσει ποτέ, την πήρα βασιζόμενος στις πολύ καλές κριτικές και την τιμή της (περίπου στο 1000_άρικο), στην παράδοση της εταιρίας, την Γιαπωνέζικη προέλευσή της και στην απόδοση της μικρής AT 440 MLb που ακούω πολύ καιρό.. ακόμα ένας πολύ σοβαρός λόγος επιλογής ήταν η συμβατότητα με τις Shelter που χρησιμοποιώ μιας και τα Step Ups του phono είναι κατασκευασμένα και κουρδισμένα γι αυτές.. μόλις παραληφθεί μονταρισθεί και γράψει καμιά 100ή ώρες θα ανέβουν εντυπώσεις σαν μόνη της αλλά και σε σύγκριση με την Shelter 901 II..

   

   

  Audio-Technica AT-ART9 Specifications

  • Type: Moving Coil VM Dual Magnet Stereo
  • Playback frequency range: 15 ~ 50,000 Hz
  • Output voltage: 0.5 mV (1kHz, 5 cm/sec.)
  • Channel separation: 30 dB (1kHz)
  • Output balance: 0.5 dB (1kHz)
  • Tracking force: 1.6 ~ 2.0 g (1.8 g standard)
  • Coil impedance: 12 Ω (1kHz)
  • DC resistance: 12 Ω
  • Rec. load impedance: 100 Ω or more (when head amplifier connected)
  • Coil inductance: 25 μH (1kHz)
  • Static compliance: 35 × 10-6 cm/dyne
  • Dynamic compliance: 18 × 10-6 cm/dyne (100Hz)
  • Stylus: Special line contact stylus with tip radii curvature of 40μm × 7μm
  • Cantilever: Diameter 0.26mm solid boron
  • Vertical tracking angle: 23°
  • Dimensions: 17.3(H) × 17(W) × 25.6(L) mm
  • Weight: 8.5 g
  1  10 Jun 2019  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  η κεφαλή Audio-Technica AT-ART9 παρελήφθη, τοποθετήθηκε, ρυθμίστηκε και παίζει.. χρειάστηκε να πειραχθεί λίγο το armboard για να έρθει ακριβώς.. αν και διάβασα ότι θέλει πολλές ώρες στρώσιμο αυτό που διαπίστωσα είναι ότι παίζει εξαιρετικά από την πρώτη στιγμή.. ο ήχος της ακόμα και ολοκαίνουργια out of the box είναι αψεγάδιαστος και ρίχνει σε πολλές ντίβες μέχρι και τα 4-5 χιλιάρικα.. θα αναρτηθούν πιο αναλυτικές εντυπώσεις όταν γράψει 100 ώρες..

  Audio-Technica AT-ART9_01

  Audio-Technica AT-ART9_02

  Audio-Technica AT-ART9_03

  2  18 Jun 2019  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Ενδιαφέρον τέστ.

  Έχει ενδιαφέρον οτι συγκρούονται και δύο σχολές mm και mc.

  3  25 Jun 2019  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  σήμερα η Audio-Technica AT-ART9 συμπλήρωσε 50lp (δηλ περίπου 35 ώρες).. αν και ο χρόνος είναι πολύ λίγος αυτό που έχει διορθωθεί κατά πολύ είναι η απόδοση και ο έλεγχος του χαμηλού ενώ παραμένει η εξαιρετική αίσθηση της στερεοφωνικής εικόνας και του βάθους.. όλα αυτά με τον class-D IRS2092.. θεώρησα καλό λοιπόν να συνδέσω τα λαμπάτα που γνωρίζω καλά τον ήχο τους αλλά και είναι αυτό που λέμε reference class για μια πιο προσεκτική ακρόαση..

  εδώ τα πράγματα ήταν περισσότερο από ευχάριστα αφού όλα τα παραπάνω καλά (απόδοση - έλεγχος χαμηλού και εικόνα) συνδυάστηκαν με την ερμηνεία της μεσαίας περιοχής και των φωνών αλλά και την 'εξομάλυνση' κάποιας σκληρότητας και προβλητικότητας στις ψηλές.. κοιτάζοντας και ακούγοντας την παραπάνω κεφαλή αναρωτιέμαι μειδιώντας πόσα παραπάνω από το 1000άρικο που κοστίζει πρέπει να δώσει κάποιος για να πάρει καλύτερο ήχο..

  αναλυτικές εντυπώσεις με δισκάκια αξιολόγησης, περισσότερα λόγια και σύγκριση με Shelter 901 II θα ακολουθήσουν τον Σεπτέμβρη, να πάμε και καμιά παραλία να κάνουμε και κάνα μπάνιο τώρα καλοκαιριάτικα..

  4  12 Jul 2019  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Σήμερα συμπληρώθηκαν 120LP αναπαραγωγής δηλαδή περίπου 80 ώρες με τη νέα Audio-Technica AT-ART9.. αν κι έχω διαβάσει ότι η συγκεκριμένη κεφαλή στρώνει μέχρι τις 200 ώρες θεωρώ ότι έχει πλέον κατά μεγάλο ποσοστό ισορροπήσει ο ήχος της και μπορώ να γράψω δυο λόγια γι αυτό..

  Κατ' αρχάς κρίνοντας την κεφαλή από μόνη της θα ήθελα να τονίσω τον άψογο διαχωρισμό καναλιών (30 DB) όσον αφορά στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αγγίζει κεφαλές 5πλάσιας αξίας.. μαζί με την τέλεια στερεοφωνία υπάρχει σταθερή και μεγάλη εικόνα, πολύ βαθύ και ελεγχόμενο μπάσο και σωστές υψηλές.. άλλα χαρακτηριστικά είναι το εξαιρετικό tracking (διαμάντι Special line contact & boron cantilever) η πολύ καλή ανάλυση και η πειστικότητα αναπαραγωγής των χροιών..

  Κρίνοντας την κεφαλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο ίδιο επίπεδο τιμής κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι άλλο στα 1000 ευρώ που να πλησιάζει την ποιότητα του ήχου της.. αυτό το συμπέρασμα βγήκε συγκρινόμενη με τις Goldring Eroica, Dynavector Karat DV-17D3, Shelter 5000 & Shelter 501II στο σύστημά μου αλλά και με παραπλήσιας τιμής κεφαλές σε άλλα συστήματα..

  Τέλος η (μοιραία) σύγκριση με την Shelter 901II.. εδώ όπως ήταν αναμενόμενο η Shelter 901II κερδίζει στα σημεία αλλά και στις λεπτομέρειες.. κοστίζοντας τα διπλάσια χρήματα υπερτερεί σε μουσικότητα, βάθος σκηνής, δυναμισμό, εστιασμό & φυσικότητα φωνών και οργάνων.. όμως να ξανα-τονίσω ότι η σύγκριση αυτή είναι άνιση και δεν αποτελεί μέτρο αρνητικής κριτικής για την Audio-Technica AT-ART9 αλλά μάλλον μέτρο θετικής κριτικής για την Shelter 901II η οποία πλέον δεν βγαίνει στην παραγωγή..

  Συμπέρασμα.. η Audio-Technica AT-ART9 είναι μια εξαιρετική κεφαλή MC για τα χρήματά της κάνοντας πολλές παραπλήσιου κόστους κεφαλές MC να ωχριούν μπρος στην ποιότητα & τον ήχο της.. μ' ένα κατάλληλο ταίριασμα σε βραχίονα χαμηλής-μέσης μάζας & ένα καλό step up θα πάρουμε εξαίρετη αναπαραγωγή με στερεοφωνία και μπάσο αναφοράς για την κατηγορία αλλά και ανάλυση και μουσικότητα υψηλού επιπέδου..

  5  16 Oct 2019  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 99ms (20 queries, 41ms)