Yamaha WXC-50 Wireless Streaming Dac/ Pre-amp

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Yamaha WXC-50 Wireless Streaming Dac/ Pre-amp

  Είναι εδώ και ένας μήνας περίπου που υπάρχει το παραπάνω μηχάνημα Yamaha WXC-50 στο ρακ του 'μικρού' συστήματος απ' όπου ακούω πλέον πολύ συχνά.. Οι εντυπώσεις είναι θετικότατες έως εξαιρετικές σε σχέση πάντα με το κόστος του.. Το Yamaha WXC-50 ξεφεύγει από την κατηγορία του απλού DAC όντας όπως λέει και τ' όνομά του ένα Wireless Streaming Dac/Pre-amp..

   

   

  Τα 'Υπέρ' του Yamaha WXC-50:

  • Είναι ένα μοντέρνο μηχάνημα, dac, streamer, network player και προ-ενισχυτής, αξιόπιστο και όμορφα σχεδιασμένο και επίσης πολύ καλά τιμολογημένο για τις δυνατότητες που παρέχει, κοστίζοντας 339 ευρώ..
  • Είναι πολύ εύκολο στην εγκτάστασή του, plug and play, μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα ενώ δεν χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά για να συνδεθεί και να παίξει στο σύστημά μας..
  • Είναι πανεύκολο στο χειρισμό του, από το ίδιο το μηχάνημα, το τηλεκοντρόλ, από το κινητό ή από οποιονδήποτε υπολογιστή του σπιτιού, πατώντας play ξυπνά και συνεχίζει να παίζει από την πηγή που έπαιζε όταν σταμάτησε..
  • Με το που εκγαθιστάς το Yamaha MusicCast App στο Android ή Ios βλέπουν το streamer όλα τα pc και τα laptop του σπιτιού σαν music server απ' όπου μπορείς να κάνεις τα μουσικά αρχεία cast to> ή να τα συμπεριλάβεις στην βιβλιοθήκη του με add to>..
  • Είναι πολύ ευέλικτο ως προς τον χειρισμό και την συνδεσιμότητα, διαθέτει inputs: network, optical, usb, RCA analogue και outputs: RCA analogue fixed, RCA analogue variable, coaxial, optical, subwoofer out
  • Έχει πολύ ευαίσθητο δέκτη wi-fi και παίζει μέσω του οικιακού δικτύου και του internet τα περισσότερα ψηφιακά φορμά και DSD..
  • Έχει πολύ καλό ήχο (dac chip ESS Sabre 9006S) και πολύ καλή διαχείριση του ψηφιακού Volume Control..
  • Είναι ένας πλήρης προενισχυτής με σταθερή αλλά και ρυθμιζόμενη έξοδο και εκτός από τις πολλές ψηφιακές εισόδους έχει και μια αναλογική, προσωπικά έχω συνδέσει εκεί το phono stage του πικάπ..
  • Έχει προεγκατεστημένα τα μεγαλύτερα δίκτυα streaming δηλ. Napster, Spotify, Juke!, Qobuz, Tidal, Deezer..
  • Έχει ρύθμιση 'direct' για παράκαμψη του DSP και advance jitter correction..
  • Εκτός από τους σταθμούς που μπορεί να 'φορτώσει' ο χρήστης, συνεργάζεται με το Yamaha Vtuner απ' όπου μπορεούν να φορτωθούν άπειροι ιντερνετικοί σταθμοί για άμεση πρόσβαση..
   

   

  Τα 'Κατά' του Yamaha WXC-50:

  • Δεν είναι USB Dac, δεν μπορεί να συνδεθεί μέσω υπολογιστή με USB.. (μικρό το κακό αφού βλέπει τα πάντα μέσω δικτύου)
  • Δεν παίζει dsd files μέσω wi-fi παρά μόνο μέσω ενσύρματου δικτύου (λογικό λόγω του όγκου των αρχείων), δεν παίζει .ape files (monkey lossless)
  • Δεν δέχεται σκληρό δίσκο στην θύρα USB παρά μόνο USB stick..
  • Δεν έχει βολικό file manager στο Server mode, δεν υπάρχει ψαχτήρι στη λίστα, δεν υπάρχει mouse scrolling, δεν υπάρχει η πληροφορία bitrate & sample rate γι αυτό που παίζει..
  • Δεν έχει τις δυνατότητες και την ευελιξία του χειρισμού από το τηλεκοντρόλ ή από την ίδια την συσκευή όπως από το pc ή από το application του κινητού (και αυτό είναι φυσιολογικό)..

  Συμπέρασμα:

  Με τα 'Υπέρ' να είναι διπλάσια και σημαντικότερα από τα 'Κατά' το Yamaha WXC-50 είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα που καλύπτει κατά μεγάλο ποσοστό τις καθημερινές ακροάσεις.. Αν και συνεργάζεται άψογα με Windows και Android δείχνει να είναι 'ελαφρώς' προσανατολισμένο για Mac & Iphone users.. Με τον ήχο του είναι απρόσμενα υπέρμετρα αναλυτικός, με ικανό όγκο και αναλογικό feeling (ESS Sabre 9006S), με άψογη εικόνα και άκρα και ελάχιστα ψυχρό στην μεσαία περιοχή όμως μουσικό και ξεκούραστο, μπορείς να το ακούς με τις ώρες.. χωρίς καλώδια, χωρίς ανοιχτό υπολογιστή ή λαπτοπ.. Μπράβο στη Yamaha..

  1  17 Nov 2017  
 • Toptubes

  Toptubes

  ACA Member

  Καλημέρα και να το χαίρεσαι φίλε... καλές ακροάσεις...

  2  18 Nov 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  ευχαριστώ φίλε..
  και μια άποψη του μικρού συστήματος το οποίο αποτελείται από τα ηχεία Sonics Arcadia, ενισχυτικά 2x Tsakiridis Artemis, το Yamaha WXC-50 σαν προενισχυτής-streamer-dac, το DD πικάπ Pioneer PL-550, Phono Stage DIY δικό μου, ένα Sony CD player συνδεμένο με οπτική στο Yamaha, ρακ Audio Design του Βαγγέλη και DIY βάσεις ηχείων..

   

  Manos_System_Up_01

  3  18 Nov 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Μάνο δείχνει εξαιρετική αγορά.

  Σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα ξεφυτρώσει πληθώρα "έξυπνων συσκευών" που θα απαρτίζονται απο καλά υλικά.

  Το πικάπ? Πότε το τσίμπησες?

  4  18 Nov 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  AlexD wrote:
  Μάνο δείχνει εξαιρετική αγορά.
  Σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα ξεφυτρώσει πληθώρα "έξυπνων συσκευών" που θα απαρτίζονται απο καλά υλικά.
  Το πικάπ? Πότε το τσίμπησες?

  είναι εξαιρετικό το Yamaha.. πάρα πολύ εύκολο στο στήσιμο με απίστευτες δυνατότητες.. το σκέφτηκα πάρα πολύ ψάχνοντας για streamer κοιτάζοντας για έτοιμες λύσεις αλλά και για σοφτγουερικές όπως τα Raspberry Pi 3.. τελικά κατέληξα σ' αυτό και βγήκε πολύ καλό..

  όσο για το πικάπ είναι αν θυμάσαι το Νέο Ψηφιακό Για Τις Ανάγκες Του Streaming..

  5  18 Nov 2017  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Ωραίος! Τώρα μπορείς να έχεις τον ήχο του πικάπ σε όλο το σπίτι.

  Το μηχανάκι εκτός από τις πολύ καλές δυνατότητες έχει και καλή ποιότητα κατασκευής. Αλουμίνιο ως επί το πλείστον. Δεν του φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά δεν είναι πλαστικούρα.

  6  18 Nov 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Λεωνίδα πράγματι είναι πολύ στιβαρό, όλο αλουμίνιο, πανέμορφο με vintage look..

  7  18 Nov 2017  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Βλέπω να παίρνεις ένα ηχειάκι MusicCast ακόμα και να μεταφέρεις ασύρματα τον ήχο σε άλλο δωμάτιο. Ή ένα ακόμα WX-C50 για να συνδέσεις τα δυο συστήματα μαζί ασύρματα. Το μόνο κακό είναι ότι στην περίπτωση του πικάπ, κάποιος θα πρέπει να αλλάζει πλευρά στο δίσκο αν εσύ είσαι στο άλλο δωμάτιο.
  Αν είχαν σκεφτεί και τρόπο απομακρυσμένου ελέγχου του πικάπ θα ήταν... θεοί

  Anyway. To είχα δοκιμάσει για τον ΗΧΟ σετάκι με τον ενισχυτή και μου άφησε κι εμένα άριστες εντυπώσεις.
  Πιο άριστες από τον ενισχυτή του σετ για την ακρίβεια.

  Δεν μπορείς καν να γκρινιάξεις που η Yamaha έχει "κλειστό" σύστημα multiroom γιατί οι άνθρωποι τα έχουν σκεφτεί όλα!

  Ρίξε και κανένα screenshot από την εφαρμογή αν μπορείς να δούμε το interface που και αυτό είναι χρηστικό και ωραία σχεδιασμένο.

  8  19 Nov 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Ηχειάκι cast δεν το βλέπω να παίρνω.. δεν μου έχει ακόμα βγει η ανάγκη να έχω μουσική σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.. απλά αφού έδειξες ενδιαφέρον θα σου περιγράψω το πρότζεκτ που ολοκληρώθηκε με τα δυο συστήματα του σπιτιού..

  λοιπόν ήθελα α) ένα μικρό σύστημα στο σαλόνι που ακούω καθημερινά πολλές ώρες με πικάπ, CD, Net Radio, Streaming και ψηφιακά αρχεία και β) στο κάτω 'μεγάλο' σύστημα στον αφιερωμένο χώρο μια λύση ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΩΔΙΑ με τα ίδια χαρακτηριστικά.. και όλα αυτά με την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και το λιγότερο κόστος ..

  η λύση β) (μεγάλο σύστημα) υλοποιήθηκε με ένα mini pc Lenovo ThinkCentre M93 Tiny (Windows 10 pro) το οποίο είναι συνδεμένο με ethernet στο router και έχει πάνω του 'καρφωμένο' έναν Hdd 2T.. στο εν λόγω mini pc τρέχει το foobar και τροφοδοτεί το Audio GD dac μέσω USB και κοντρολάρεται από το κινητό με το Windows Remote Desktop.. η κατανάλωση σε idle είναι 10watt!! και φυσικά δεν τρέχουν πουθενά καλώδια..

  η λύση α) (μικρό σύστημα) υλοποιήθηκε με το Yamaha το οποίο βλέπει wireless το lenovo, τα αρχεία του σκληρού, όλα τα PC του σπιτιού καθώς και ΝΕΤ radio, πικάπ και CD..

  απλά, ωραία, βολικά, χωρίς κανένα καλώδιο.. το όλο κόστος ήταν το Lenovo (180 ευρώ μεταχειρισμένο) και το Yamaha (339 ευρώ)..

  9  19 Nov 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Kαι μια σημείωση για κάποιους που ίσως θελήσουν κάτι παρόμοιο.. το Lenovo ThinkCentre Tiny είναι ο 'τελειότερος' υπολογιστής που υπάρχει αυτή την στιγμή στην υφήλιο (βλέπε πίσω IBM).. ο δυνατότερος, μικρότερος σε διαστάσεις και κατανάλωση, με στρατιωτικά σπεκς!! το 80% των εταιριών έχουν προμηθευτεί τέτοιους υπολογιστές οι οποίοι τρέχουν 24Χ7 πάντα ανοιχτοί.. Υπάρχουν στο ebay πολλά τέτοια μηχανάκια από εταιρίες που κλείνουν και είναι ευκαιρία για όσους θέλουν ένα πανίσχυρο PC αθόρυβο και οικονομικό.. Επίσης να πούμε ότι για να χρησιμοποιήσουμε Remote Desktop σε ένα Windows PC (να το κοντρολάρουμε δηλ από μακρυά μέσω κινητού ή άλλου λαπτοπ) το Remote PC πρέπει να τρέχει Windows10 PRO!!

  10  19 Nov 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας με το Yamaha WXC-50, δίνω εδώ μερικά screenshots από την εφαρμογή στο κινητό και στο λαπτοπ..

  η οθόνη του λαπτοπ με τις επιλογές 'εισόδου'

   

  screenshot_yamaha01

   

  και οι οθονιές στο κινητό..

   

  screenshot_yamaha02 screenshot_yamaha04

   

  screenshot_yamaha03 screenshot_yamaha05

  11  19 Nov 2017  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Όλα ωραία και δείχνουν πως είναι το παρόν στην αναπαραγωγή της μουσικής ήδη (δεν λέω μέλλον γιατί αυτά πλέον είναι εφικτά και τα προτιμά όλο και περισσότερος κόσμος).

  Δύο ερωτήσεις έχω. Μπορείς στο μεγάλο σύστημα να έχεις την αναπαραγωγή από το μικρό μέσω του PC? Βλέπω μια επιλογή MusicCast Link στο PC αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι γι' αυτό.
  Δηλαδή, αν το PC μέσω της εφαρμογής γίνεται μέρος του "οικοσυστήματος" MusicCast ή χρειάζεται κάποιο ακόμα εξάρτημα MusicCast;
  H ερώτηση δεν αφορά απαραίτητα το συγκεκριμένο setup, απλά μπορεί κάποιος να θέλει two-way ασύρματο streaming, από και προς τα δυο συστήματα.

  Η δεύτερη ερώτηση αφορά την ένδειξη του bitrate. Αν θυμάμαι καλά σε ένα από τα f/w updates το είχαν προσθέσει ως feature. Ίσως πατώντας τις τρεις τελείες (επιλογές) να το επιλέγεις, ή μέσω των γενικών ρυθμίσεων να το επιλέγεις. Πάντως θυμάμαι ότι έδειχνε π.χ. κάτω από το εξώφυλλο του δίσκου και τον τίτλο του κομματιού π.χ. 192KHz ή DSD 5.6MHz.
  Εκτός κι αν το μπέρδεψα με άλλο σύστημα (βγάζει και η κουτσή μαρία πια, αν και δεν είναι όλα τόσο advanced).

  12  19 Nov 2017  
 
page 1/3 rows 12/35 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 46ms (19 queries, 11ms)