Ακρόαση στον Γιάννη ή αλλιώς η λύση της Ραψωδίας

 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Το τραίνο για τη Θεσσαλονίκη πάντα έκρυβε μία γοητεία για εμένα. Ίσως είναι τα όμορφα τοπία, ίσως η ιστορία που κρύβει η διαδρομή. Σίγουρα η επιβίβαση μου στο τραίνο αυτό με οδηγεί στη Θεσσαλονίκη η οποία φιλοξενεί τόσο φίλους του ACA όσο και φίλους της μουσικής γενικότερα.

  Σίγουρα μία επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη συνδυάζεται με ακρόαση μουσικής ειδικά αν έχει βγεί φήμη οτι επιφανές μέλος του ACA έχει προβεί σε μεγάλη αναβάθμιση του ηχοσυστήματος του.

  1  5 Jul 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Την πρώτη φορά που άκουσα στον Γιάννη το σύστημα του αποτελούταν απο ένα ζευγάρι ηχεία VERITY και απο λαμπάτα ενισχυτικά. Κάπου στη γωνία είχε ίσως σε δεύτερη μοίρα ένα σέτ διακοπτικών ενισχυτικών. Παρότι καταλαβαίνω οτι σε μεγάλη μερίδα του κοινού αρέσει η λάμπα είχα δηλώσει εξ αρχής οτι μου αρέσε περισσότερο ο συνδυασμός των ηχείων του με τα διακοπτικά ενισχυτικά.

  Τη δεύτερη φορά που πήγα διαπίστωσα οτι τα λαμπάτα ενισχυτικά είχαν πουληθεί και τη θέση τους είχαν πάρει τα διακοπτικά της b&o. Ήταν μία καλή αναβάθμιση στα πλαίσια ίσως αυτού που μου άρεσε εμένα. Παρότι υπήρχε μία άριστη συνέργεια με το πάρα πολύ καλό ηχείο που είχε τότε, ο χώρος έδειχνε σημάδια κόπωσης σε υψηλές στάθμες. Πλέον είχε γίνει φανερό οτι για μεγαλύτερο headroom ο Γιάννης θα έπρεπε να πάει σε ένα μεγαλύτερο ηχείο, κάτι όχι εύκολο δεδομένου οτι και το παλιό του ηχείο έπαιζε ήδη εξαιρετικά, ίσως και εντυπωσιακά θα έλεγα. Έτσι θα έπρεπε να αναζητήσει κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο πράγμα όχι εύκολο για αυτές τις κατηγορίες και για δεδομένο budget.

  2  5 Jul 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Μία μέρα ανακάλυψα στο facebook ένα τερατώδες ξύλινο κουτί με τον Γιάννη σκαρφαλωμένο απο πάνω. Για μερικές μέρες ο Γιάννης απέκρυψε το περιεχόμενο του. Την τρίτη μέρα μία φωτογραφία φανέρωσε ένα άγνωστο για εμένα ηχείο αλλα καλοφτιαγμένο και αρκετά μεγαλύτερο απο το προηγούμενο. Ναι, ο Γιάννης έκανε την κίνηση που έπρεπε να γίνει. Βρήκε ένα ηχείο με λογικό για την κατηγορία του κόστος και μεγάλο ετσι ώστε να καλύπτει σε όλες τις στάθμες το σαλόνι του. Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να καταφέρει ένα ηχείο να μπεί στο hall of fame των μεγάλων εταιρειών που υπάρχουν στον χώρο του audio. Αυτό γίνεται τόσο με “ακρόαση” των τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και με επι τόπου ακρόαση. Άριστη κατασκευή με άριστες μονάδες. Στιβαρή καμπίνα, με τις μονάδες της SEAS και SB ανεξάρτητα χωρισμένες. Έλειπε η ακρόαση.

  3  5 Jul 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Η επίσκεψη κανονίστηκε μία Κυριακή. Ο χώρος ίδιος όπως τον θυμόμουν. Ένα μεγάλο σαλόνι. Μόνο που τώρα είχε δύο μεγάλα ηχεία τα οποία όπως έμαθα είχαν ήδη περάσει ένα σέτ μετρήσεις και ρυθμίσεις απο επιτελείο της Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά το σύστημα ήταν στο τελικό του στάδιο και με περίμενε για ακρόαση.

  Η ακρόαση δέν περιορίστηκε σε 5-6 κομμάτια. Μέσα σε ένα απόγευμα πέρασαν τουλάχιστον 30 κομμάτια απο διαφορετικά μεταξύ τους είδη. Απο disco μουσική, elvis μέχρι τζάζ και κλασσική. Κάποια τα ακούγαμε για ένα δύο λεπτά άλλα ολόκληρα ως είχαν.

  4  5 Jul 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Το αποτέλεσμα. Δυνατό, ακριβές, τέλειο. Ηχητικός όγκος, ακρίβεια, εικόνα, ένταση. Πλέον το σύστημα δείχνει ολοκληρωμένο, τέλειο και συμπληρώνει άριστα το χώρο. Ένας συνδυασμός ποιότητας και τιμής που δύσκολα συναντάται σε μία αγορά που μας έχει συνηθίσει σε υψηλές τιμές για μικρές αποδόσεις.

  Δείχνει να έχει φοβερά γκάζια ενώ είναι φανερό οτι τα όποια όρια τα δίνει η ... ενοχλημένη γειτονιά που μάλλον θα χάσει τον ύπνο της.

  Γιάννη να είσαι καλά και να συνεχίσεις να ακούς το σύστημα σου! Εύχομαι να συνεχίσω να βρίσκω ευκαιρίες να ανεβαίνω για να τα ακούω και εγώ.

  P.S. Το ύψος μου είναι 1,86 ενώ θα με έλεγα και λίγο ... χοντρό. Αναλόγως μπορείτε να κρίνετε το μέγεθος του ηχείου.

  5  5 Jul 2017  
 • kotsidisjohn

  kotsidisjohn

  ACA Member

  Καλημερα κι απο μενα!

  Ευχαριστω για ακομα μια φορα τον φιλο Αλεξανδρο που εκανε τον κοπο και τα χιλιομετρα να ερθει να τα πουμε, να κανουμε ακροαση και να χαλαρωσουμε!
  Χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσε και φυσικα για τα καλα σου λογια!
  Πραγματικα το νεο ηχειο και το νεο set up ειναι υπεροχο !

  Περιμενω οποιον βγαλει ο δρομος στη Θεσσαλονικη, εν αναμονη του νεου meeting στην πολη μας ( αντε , μη το αργειτε) να ερθει να περασουμε ομορφα !

  6  6 Jul 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Γιάννη να 'σαι καλά, συγχαρητήρια άλλη μια φορά για τη συστηματάρα σου..

  **
  γι αυτό που συζητούσαμε χτες για τα tapes σου δίνω το link από το site της Analogy Records.. www.analogyrecords.org

  τελικά υπάρχουν πολλές επιλογές, εμείς την Παρασκευή θ' ακούσουμε μια 'premium' ταινία.. αν μπορείς έλα βρε συ..

  7  6 Jul 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Μετά από περίπου ένα χρόνο βρέθηκα στον φιλόξενο χώρο του Γιάννη για να ακούσω το αναβαθμισμένο αυτό σύστημα.
  Μέσα σε σχετικά λίγο καιρό το σύστημα έλαβε αρκετές αναβαθμίσεις. Θα μπορούσα να συνοψίσω τις αναβαθμίσεις στις εξής τρεις.

  α. Αναβάθμιση των b&o ενισχυτών με ιδίας τεχνολογίας ενισχυτές Hypex
  β. Εισαγωγή δύο ενεργών sub
  γ. Αναβάθμιση πλακετών απο το DAC / προ / ADC

  Αθροίζοντας τα παραπάνω τρία περίμενα να συναντήσω την εξής απλή διαφορά. Όγκο. Ενέργεια. Απο την πρώτη στιγμή έγινε αισθητή η ύπαρξη αυτού του εξτρά όγκου που λείπει από ένα απλό δικάναλο σύστημα. Το σύστημα δείχνει ακόμα πιο μεγάλο εξαιτίας των σάμπ. Τα σάμπ δένουν τέλεια με τα ηχεία προσδίδοντας τον όποιο όγκο μπορεί να λείπει από…. τα υπάρχοντα ηχεία - γίγαντες.

  8  2 Feb 2019  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member Moderator

  Η δε εισαγωγή των νέων ενισχυτικών βαθμίδων, κορυφαίων στην διακοπτική τεχνολογία, δίνει μία ακόμα καλύτερη αμεσότητα στο αποτέλεσμα. Ξεκούραστο καθαρό αποτέλεσμα. Ταχύτητα και ακρίβεια χωρίς κανένα ίχνος ψηφιακίλας όπως θεωρούν οι λάτρεις των υπολοίπων ενισχυτικών κλάσεων.

  Δεδομένου ότι σε επίπεδα ηχείων - ενισχυτών η αναβάθμιση ήταν τεράστια (σχεδόν το μισό σύστημα), μου φαίνεται ανόητο να πω ότι άκουσα το dac. Η ίδια εταιρεία είναι, καλύτερα θα παίζει, απ ότι μου είπε ο Γιάννης έχει και άλλο μενού. Πιστεύω ότι θα παραμένει ένα αρκετά καλύτερο εργαλείο απο αυτό που συνάντησα πρίν απο μερικά χρόνια.

  Από όλα αυτά ένα πράγμα δεν περίμενα. Την τεράστια αναβάθμιση στην εικόνα. Την τελευταία φορά που άκουσα εκεί, το σύστημα έδειχνε ιδιαίτερα ακριβές και αυστηρό στην θέση ακρόασης. Οποιαδήποτε μετακίνηση ήταν ακουστή πράγμα που το απέδιδα ίσως στο χώρο και στον σχεδιασμό του θόλου του τουίτερ. Τώρα είναι φοβερά αναίσθητο σε αυτό. Σε όποια θέση του καναπέ κάτσει κανείς θα συναντήσει το ιδιο αποτέλεσμα. Και είναι ιδιαίτερα περίεργο αφού αυτό συνήθως αποδίδεται στο σχεδιασμό του ηχείου (στη διασπορά) και στο χώρο. Εφόσον το ηχείο παραμένει το ίδιο δεν ξέρω τί άλλαξε. Ίσως η εισαγωγή των σάμπ, ίσως οι ενισχυτές ίσως το ντάκ. Ίσως όλα αυτά μαζί. Ίσως κάτι άλλο που μου διαφεύγει.
  Δεν έχει σημασία. Το ακουστικό αποτέλεσμα είναι άμεσο, δυναμικό, ξεκούραστο με εικόνα και βάθος. Οι στάθμες είναι πλέον γροθιά στο στομάχι ενώ η λεπτομέρεια ζωγραφίζει στον χώρο.

  Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω οτι πλέον το σύστημα έχει ανέβει στο επόμενο, ίσως και το τελευταίο σκαλί. Έχει τις αρχές που θα πρέπει να ακολουθεί οποιοσδήποτε λάτρης υψηλής πιστότητας όπως την επάρκεια ισχύος και την επιλογή σωστών υλικών, βασίζεται σε καθαρά καινοτόμες λύσεις ενώ θα ικανοποιήσει στο μέγιστο και τον πιο περίεργο και δύσκολο ακροατή.

  9  2 Feb 2019  
 • panelistas

  panelistas

  Registered

  Τι μεγέθους σαλονι είναι αυτό βρε παιδια,πανω από 100τμ?

  10  3 Feb 2019  
 • kotsidisjohn

  kotsidisjohn

  ACA Member

  ειναι περιπου 175 τμ σχεδον.

  11  3 Feb 2019  
 • panelistas

  panelistas

  Registered

  και η θεση ακροασης,ποση αποσταση από τα ηχεια,γιατι αν κρινω από την κλιση των ηχειων δεν πρεπει να είναι μακρυα.

  12  5 Feb 2019  
 
page 1/2 rows 12/14 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 130ms (20 queries, 35ms)