Συνεργασία Kronos + TLA - Παρουσίαση Στην Ηχοδομή

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  Μια πολύ μεγάλη συνεργασία έχει γίνει τελευταία στο χώρο του Hi- End ανάμεσα σε δυο εταιρίες που έχουν δώσει πάρα πολλά σ' αυτό το χώρο και έχουν να δώσουν ακόμα περισσότερα μετά απ' αυτή τη συνεργασία.. Μάλιστα το ευχάριστο είναι ότι η μια από τις δυο είναι Ελληνική, η Trulife Audio (TLA) των Βελισάριου και Μένιου Γεωργιάδη.. η άλλη εταιρία είναι η Kronos Audio του κου Louis Desjardins..

  Η συνεργασία αυτή παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση του Μονάχου και αφορά στο ολοκληρωμένο σύστημα που έχει εξελίξει ο Louis Desjardins για το "εξωγήινο" πικάπ του, στο οποίο προσέθεσε το εξαιρετικό Phono Stage της TLA.. Το συγκεκριμένο phono είναι βασισμένο στο TLA ARGO Reference και αναπτύχθηκε με τη συνεργασία Kronos - TLA για να φτάσει στη σημερινή του μορφή πάνω από 1 χρόνο..

  Αυτόν τον συνδυασμό είχαμε την ευκαιρία να δούμε και ν' ακούσουμε στην "ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ" την Τρίτη 30/6/2017 καθώς και να συνομιλήσουμε (βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις και απορίες όπως ο γράφων) τον συμπαθή κο Louis Desjardins ο οποίος με τη σειρά του μας τις έλυσε, εξήγησε, ανέλυσε και τελικά απέδειξε κάνοντας εκεί μπροστά μας όλες τις αλλαγές και τα πειράματα που του ζητήσαμε.. παραθέτω λοιπόν μερικές φοτος από τη συνάντηση, θα ακολουθήσουν αναλυτικές εντυπώσεις..

  1  1 Jun 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  2  1 Jun 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  3  1 Jun 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  4  1 Jun 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  η εκδήλωση έγινε σε 'στενό' κύκλο και οι καλεσμένοι ήταν audiophiles και άνθρωποι του χώρου όπως ο Νίκος Κορακάκης (Signal Project), ο Φώτης Φωτιάδης (ΗΧΟΣ) και φυσικά και πολλά μέλη του ACA.. τον χώρο τον γνωρίζουμε από παλιές παρουσιάσεις, ωραίος φροντισμένος χώρος αλλά με τα τεράστια avant garde trio xd να τον 'γεμίζουν' κάπως υπερβολικά.. παρ' όλα αυτά ο ήχος ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο..

  το σύστημα

  Ηχεία : Avant Garde Trio XD & sub
  Τελικοί : Jadis JA-80 (4x EH KT90/ch)
  Προ : Trulife Audio TLA Athena
  Πικάπ : Kronos Pro system με ανάρτηση, βάση, SCPS τροφοδοτικό, reference phono stage by TLA, ZYX universe
  Καλώδια : Signal Projects

   

  Επειδή σε κάποια sites είδα κάποια ερωτηματικά και απορίες σχετικά με το phono να πούμε ότι το Phono Stage που θα φορά το KRONOS είναι βασισμένο στην Αργώ (ARGO reference) της Trulife Audio και του δικού μας Βελισάριου Γεωργιάδη με μερικές επεμβάσεις, όπως ένας διακόπτης που θα κόβει 1-2 db από τις υψηλές.. η όλη εξέλιξη με τις αλλαγές και τις δοκιμές για το phono κράτησε πάνω από 1 χρόνο..

   

  ο Louis Desjardins ήταν παρών και μας έλυνε κάθε απορία μικρή ή σύνθετη.. μας ανέλυσε την φιλοσοφία στο σχεδιασμό του τροφοδοτικού το οποίο 'βλέπει' μια σύνθετη ηλεκτρονική διάταξη με πέντε(5!!) επεξεργαστικές ενότητες.. μας έδειξε πως λειτουργεί και επηρεάζεται η ανάρτηση του πικάπ προσθέτοντας ένα εμπόδιο μεταξύ των υπο-πλατώ.. ο ήχος επηρεαζόταν δραματικά..

  μας έκανε επίδειξη της εξαιρετικής πραγματικά ανάρτησης και οδήγησης με τα αντιδιαμετρικά μοτέρ και κάπσταν τα οποία λειτουργούν.. ανεξάρτητα από τα πλατώ!! ναι, όπως ακούσατε κινώντας με το χέρι δεξιά - αριστερά το σασί του Kronos το σασί ακολουθώντας τους νόμους της φυσικής κινείται ενώ το πλατώ με τον βραχίονα συνεχίζει να διαβάζει το δίσκο χωρίς την παραμικρή κίνηση ή ενόχληση!! απίστευτο!!

  το ωραιότερο και πιο ενδιαφέρον όμως ήταν όταν ο Louis Desjardins ανταποκρινόμενος στην απορία μου για την λειτουργία και την χρησιμότητα του δεύτερου πλατώ έσπευσε αμέσως και αποσυνέδεσε τον.. κάτω όροφο του Kronos αφαιρώντας τους ιμάντες και παύοντας το μοτέρ.. η Α-Β σύγκριση ήταν μοιραία και καταφανέστατα υπέρ του ολικού σχεδιασμού με τα δύο αντιστρόφως κινούμενα πλατώ!! απίστευτη σχεδίαση και πολύ μεγάλος μηχανικός..

  5  2 Jun 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  όμως ο ήχος δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα του εξαιρετικού KRONOS!! το σήμα από την κεφαλή ZYX Universe οδηγούνταν στα step-ups και το κύκλωμα του phono της TLA και επίσης του προενισχυτή TLA ATHENA, μια κατασκευή που εκτός από την απόλαυση να την ακούς είναι και να την βλέπεις, αυτό το εξαιρετικό μηχάνημα θαυμάσαμε και φωτογραφίσαμε όλοι μιας και ήταν ανοιχτό το σασί της στην παρούσα συνάντηση..

  πολλά ευχαριστώ στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ που έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες της στη φιλοξενία ωραίων συναντήσεων με ήχο πολύ υψηλού επιπέδου..

  πολλά μπράβο στον κο Louis Desjardins που είναι ένας εξαίρετος μηχανικός, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ένα διαμάντι μηχανικής και ηχητικής, το KRONOS turntable..

  και τέλος επίσης πολλά μπράβο στον κύριο Βελισάριο Γεωργιάδη (Trulife Audio) για την μεγάλη του επιτυχία να επιλέξει το Phono του ένας παγκόσμιας φήμης και εμβέλειας hi-end κατασκευαστής..

  6  2 Jun 2017  
 • gherop

  gherop

  ACA Member

  Δυστυχως δεν καταφερα να παραυρεθω...

  7  2 Jun 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  έχει ανέβει στον ΗΧΟ σχετικό άρθρο όπου υπάρχουν τα βιντεάκια με όλα αυτά που λέμε παραπάνω, τις δοκιμές και τις αλλαγές που έκανε ο κατασκευαστής για να μας επιδείξει την ξεχωριστή κατασκευή του KRONOS.. επίσης το θέμα ανέβηκε και στην αρχική μας σελίδα..

  8  4 Jun 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Προσωπικά εντυπωσιάζομαι όταν βλέπω πικάπ να καταπολεμούν τόσο καλά το φαινόμενο της ακουστικής ανάδρασης αλλα και της μηχανικής απομόνωσης απο το περιβάλλον.

  Είναι κάτι το οποίο αποτελεί τεράστιο πρόβλημα στα πικάπ, ειδικά τα direct drive, και τελικά ενώ δείχνει τόσο απλό παραμένει παράλληλα τόσο πολύπλοκο για να λυθεί...

  9  4 Jun 2017  
 • Toptubes

  Toptubes

  ACA President

  Παραθέτω και εγώ κάποιες φωτογραφίες από την πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση της KRONOS και της TLA.

  10  5 Jun 2017  
 • Toptubes

  Toptubes

  ACA President

  11  5 Jun 2017  
 • Toptubes

  Toptubes

  ACA President

  12  5 Jun 2017  
 
page 1/2 rows 12/20 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 536ms (18 queries, 297ms)
invisible cron image