Streaming

 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Δέν είναι κάτι καινούργιο.

  Ήδη απο το 2013 το σύννεφο ή αλλιώς οι υπηρεσίες streaming είχαν δώσει μία καλή προοπτική.

  Σήμερα όλες σχεδόν οι εταιρείες ενσωματώνουν δυνατότητες internet streaming ή του απλού network streaming.

  Τις τιμές όλοι τις ξέρουμε. Είναι γύρω στα 10 ευρώ το μήνα. Κατέβασμα μίας έτοιμης εφαρμογής και ... βουάλα .... ένας μουσικός κόσμος ανοίγει μπροστά μας.

  Φυσικά απο το 2013 τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον μιλάμε για τεράστιες συλλογές, για hi-rez και για σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά.

  Το ερώτημα όμως είναι το εξής.

  Πληρώνει κανείς γι αυτό? Έχει μπεί κανείς μας στη λογική να κάνει μία συνδρομή για 10-13 ευρώ και να κλείσει απο το θέμα των σκληρών δίσκων?

  Αλλα να πληρώσει... Όχι demo ένα μήνα. Να πεί πλήρωσα το έχω είμαι ευχαριστημένος ή όχι δέν είμαι ευχαριστημένος.

  1  7 Jan 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Εγώ λοιπόν έχω βάλει εδώ και λίγο καιρό το apple music. Κανα εξάμηνο. Πρέπει να είναι στα 10 ευρώ άρα μιλάμε για ένα κόστος μέχρι σήμερα 60-70 ευρώ.

  Το apple music κλειδώνει τέλεια με τα προιόντα της apple (mac book και iphone).

  Αρκετά μεγάλη δισκογραφία. Τεράστια θα έλεγα. Λογικό απο πίσω είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής μουσικής ηλεκτρονικά.

  Στην Ελληνική μουσική σπάει κάπως. Ναι δέν τα έχει όλα.

  Ότι κατεβαίνει είναι τέλεια οργανωμένο στο itunes. Με εξώφυλλα, τίτλους, lyrics. Κανένα κινέζικο γράμμα, κανένα λάθος τραγούδι, κανένα ενιχλητικό τσικ τσικ όταν παίζει.

  Η ποιότητα ήχου είναι εξαιρετική. Εγώ που το έχω στο κινητό και ακούω mp3 δέν έχω κάποιο παράπονο. Απ ότι ξέρω δέν έχει aac ή hi-rez αρχεία. Εφόσον κάποιος αναζητήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάει σε άλλη εφαρμογή.

  2  7 Jan 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Χθές δούλεψα το TIDAL. Δείχνει αρκετά καλό όσον αφορά το πλήθος της μουσικής αλλα πιο φτωχό απο τον ανταγωνιστή της apple.

  Βέβαια, το TIDAL προσφέρει ποιότητα cd και πάνω ενώ το itunes mp3 τα οποία πάντως είναι καλογραμένα.

  Πιστεύω πρέπει να το δοκιμάσουν όλοι. Είναι αρκετά βολικό.

  3  13 Feb 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  καλησπέρα.. ψάχνοντας χαλαρά για ένα wireless streaming dac έπεσα πάνω σ' αυτό εδώ :

  Yamaha WXC-50 Wireless Streaming Pre-amp

  φαίνεται καλή και αξιόπιστη συσκευή, είναι σύγχρονη κατασκευή του 2016 και υποστηρίζει όλα τα hd formats όπως DSD & 24/192.. έχει κάποιος άποψη?? έχει να προτείνει κάτι παρόμοιο ή καλύτερο σε αυτή ή παραπλήσια τιμή?? θέλω κάτι αυτόνομο με ενσωματωμένο dac, χωρίς καλώδια να του καρφώσω ένα δίσκο 2ΤΒ και να το κοντρολάρω από το smartphone για χρήση στο 2ο σύστημα μιας και τώρα τελευταία ακούω πολύ απ' αυτό.. το Yamaha τα προσφέρει όλα αυτά + wireless NAS player.. για 340 ευρώ μου φαίνεται ιδανικό.. γνώμες??

  4  30 Sep 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  σε υπερδιπλάσια κατηγορία τιμής με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά (800 €) υπάρχει το Oppo Sonica DAC όμως έχω επιφυλάξεις για τον ήχο του..

  5  1 Oct 2017  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Το OPPO λέει έχει το sabre chip.

  Δέν ξέρω αν ακόμα παραμένουν καλά τσίπ αλλα δείχνει σοβαρό.

  Επίσης έχει διπλή τιμή...

  Γενικά καλές εταιρείες και οι δύο.

  6  1 Oct 2017  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  και το Yamaha Sabre φορά ESS9006AS.. για το Oppo δεν το βλέπω.. δεν μου άρεσε ποτέ ο ήχος τους.. όχι πως μου αρέσει των Yamaha δηλαδή, αλλά με 340 ευρώ δίνει πάρα πολλά.. WiFi NAS server, Usb player, Streamer & DAC.. για το 2ο σύστημα καλό είναι.. μάλλον όμως θα περιμένω μέχρι την έκθεση για καμιά προσφορά..

  πάντως γενικά αυτό το στυλ τα 'μηχανάκια' βλέπω να επικρατούν, ειδικά στα Low-Fi συστήματα.. σύντομα θα δούμε όλες τις εταιρίες να φτιάχνουν τέτοια όλα σε ένα.. είναι εξαιρετικά εύχρηστα, δεν χρειάζονται pc, nuk, updates, ξεχωριστό dac, ξεχωριστό NAS, καλώδια.. με σύνδεση στο υπάρχον router του σπιτιού ενσύρματα ή ασύρματα (wifi) έχεις τα πάντα, έχεις όλες τις υπηρεσίες streaming, ιντερνετικούς σταθμούς, usb playback.. χωρίς εσωτερικό δίσκο ο οποίος είναι άχρηστος αφού έχουμε τα πάντα μέσω του δικτύου.. και κοντρολάρονται τόσο εύκολα από το smartphone..

  7  1 Oct 2017  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 83ms (16 queries, 40ms)