Τρέμετε Αντκοτς και Άκιδες !!

 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Υπάρχουν μερικά συστήματα που μας κάνουν ένα κλικ παραπάνω από τα άλλα με την διαφορετικότητα και την ποιότητά τους.. θέτε ο χώρος που είναι τοποθετημένα, θέτε το μέγεθος και η κατασκευή των μηχανημάτων, θέτε οι ιδιοκτήτες τους, όλα αυτά μαζί μας αφήνουν μια διαφορετική γεύση και μια γλυκιά να το πούμε μελαγχολία όταν αποχωριζόμαστε το άκουσμά τους μιας και είναι δύσκολο για μας τους περισσότερους να τ' αποκτήσουμε ή να τ' ακούμε συχνά..

  ποιος ξεχνά τo σύστημα του Λουκά με την απίστευτη απόδοση και αμόσφαιρα των Soundlab Ultimate-1, τα δυναμικά του συστήματος του Αντκοτς με τα JBL K2 να τρώνε 1000 watts και να κλιπάρουν τους Bryston και τέλος την μεγαλοσύνη και ζωντανή απόδοση των Kenrik του Άκι.. ήχοι και μουσικές που τρυπάνε τ' αυτιά και την καρδιά και μπαίνουνε μέσα στα σωθικά τρελαίνοντας το μυαλό σε μια απίστευτη και δυσεύρετη ακουστική εμπειρία..

  και για να μπω στο θέμα, τώρα τελευταία είτε από την τάση για κάποια αλλαγή στο σύστημα είτε από φλερτάρισμα με ντουντουκοειδή ηχεία σαν τα παραπάνω, είτε από χαϊεντάδικη διαστροφή άρχισα να ονειρεύομαι Jbl-Kenrik!! για φαντάσου τα τέρατα του Άκι ή ακόμα και τα JBL Κ2 στο σύστημά μου να τα οδηγούν τα Γερούκια!! λάμπες και κόρνες.. πωπω φίλε μου τι εμπειρία θα 'τανε κι ετούτη!!

   

  P1020622

  1  22 Oct 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  αμέσως έβαλα το χέρι στην τσέπη μπας και έχει γίνει κανα θαύμα και τραβήξω καμιά 30αριά χιλιάρικα, τίποτα όμως.. επόμενο βήμα ερώτηση στο λογαριασμό μου.. τζίφος.. αρνητικό πρόσημο.. έτσι προσγειωμένος στην πραγματικότητα κάθισα ν' ακούσω τον γνωστό (και πολύ καλό για να μην τρελαθούμε) ήχο των KEF..

  η φλασιά μου ήρθε όταν ένα Κυριακάτικο βράδι ξεφόρτωνα ένα επαγγελματικό σετ ηχητικών, έτσι το κάνει η τύχη και ακουμπάω πρόχειρα δυο αρκετά παλιά Peavey SP5XT μπροστά στο σύστημα.. κοντοστέκομαι, τα κοιτάζω και αμέσως μου έρχονται στο μυαλό οι παραπάνω σκέψεις για JBL, Kenrik και ντουντούκες!! για να μην μακρυγορώ σε 30' είχα βρει βάσεις και είχα στήσει τα μαυροκούτια στη θέση των Kef..

  τα Peavey SP5XT είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής επαγγελματικά ηχεία εξοπλισμένα με ποιοτικότατες μονάδες, 1*15" Scorpion Woofer και 1*2" Horn Tweeter, καμπίνα από κόντρα πλακέ θαλάσσης επενδυμένη με μαύρη τσόχα.. 100 db ευαισθησία, 125 db spl (!!) μοντέλο περίπου 1995, ζυγίζουν 30,5 κιλά το καθένα..

   

  P1020621

  2  22 Oct 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  άρχισαν οι ακροάσεις πρώτα με ψηφιακό υλικό.. τα ηχεία αν και είναι πολύ ευαίσθητα (100 db) θένε τα βατάκια τους, μόνο με το volume στο παρά τέταρτο αρχίζουν και παίζουν.. επίσης θένε απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα για να πάρεις σωστά τον ήχο τους.. όταν εφαρμόσεις τους παραπάνω κανόνες σε συνδυασμό με καλά ενισχυτικά αρχίζουν και κελαηδούν σαν καλοκουρδισμένα καναρίνια.. όταν δε ανοίξει λίγο παραπάνω το volume εδώ έχουμε μια καθαρά μουσική πανδαισία..

  ο ήχος εδώ είναι μεγάλος, ελεύθερος, με ανοιχτοσύνη και μεγαλοπρέπεια.. η απόδοση στις φωνές και στα πιατίνια είναι σε άλλη διάσταση λόγω της κόρνας, ακουστικά (δεν γνωρίζω αν και τεχνικά) σ' αυτές τις παραμέτρους είναι πιο πάνω από τα kef, αν και τα τελευταία προσομοιάζουν στην ουσία την κόρνα με την μεσοϋψηλή ομοκεντρική μονάδα τους..

  η μουσική με τα παραπάνω ηχεία αποκτά άλλη διάσταση, γίνεται απολαυστική και διασκεδαστική ξεφεύγοντας από την αυστηρότητα των εγγλέζικων (και γενικά) home monitors.. η σκηνή είναι αυτή που υπαγορεύουν ο προ και τα ενισχυτικά, το μπάσο είναι φυσικό και αληθοφανές (το 15" woofer δεν αστειεύεται), γενικά η ατμόσφαιρα του ακούσματος αποκτά έναν ζωντανό χαρακτήρα που σε στέλνει στο club για ν' ακούσεις live!! στο τέλος αν θέλαμε να καταλογίσουμε και τα αρνητικά τους (τέλειο ηχείο δεν υπάρχει) θα έλεγα ότι είναι η ομοιογένεια, η μετάβαση δηλ από τη μια μονάδα στην άλλη και ο όχι τόσο αυστηρός έλεγχος του μπάσου..

   

  P1020623

  3  22 Oct 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  τελειώνοντας θα ήθελα να ομολογήσω ότι το παραπάνω "πείραμα" ξεκίνησε μεταξύ αστείου και σοβαρού, από μια τάση για κάτι το διαφορετικό, από το φλερτάρισμά μου με τις σωστά υλοποιημένες κόρνες και από την περιέργεια πως μπορεί να συμπεριφερθεί ένα πολύ καλό επαγγελματικό ηχείο σ' ένα καλό home σύστημα..

  το αποτέλεσμα ήταν πάνω από κάθε προσδοκία, ο ήχος των Peavey με έχει συναρπάσει με την ζωντάνια και την μουσικότητά του βάζοντάς με να απομακρύνω τα Kef από τον χώρο για άγνωστο χρονικό διάστημα και ν' απολαμβάμω τ' αμερικανάκια στο μέγιστο..

  μάλιστα έχει αποφασισθεί και είναι στα άμεσα πλάνα να αναβαθμιστεί η καλωδίωση και τα κρος καθώς και η αλλαγή των ακροδεκτών και οι βάσεις.. τέλος, όπως λέει και ο τίτλος με το χιουμορίστικο ύφος, το παρόν κείμενο και πείραμα είναι αφιερωμένο στον αγαπητό φίλο Άκι από το σύστημα του οποίου εμπνεύστηκε όλο το παραπάνω σκηνικό..

   

  P1020619

  4  22 Oct 2015  
 • petkef

  petkef

  Registered

  Αν νομίζεις πως θα πάρεις like απο μένα ποστάροντας ντουντούκες είσαι γελασμένος!!!

  5  22 Oct 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  στα 8 likes ανεβαίνει και βίντεο.. έλα τώρα που γυρίζει..

  6  22 Oct 2015  
 • madmacs99

  madmacs99

  Registered

  211+211=422? Λέμε τώρα...

  Like στον TLA πάντως!

  7  22 Oct 2015  
 • panelistas

  panelistas

  Registered

  αντε και σε ανωτερα,πας ολοταχως για cerwin wega.

  8  23 Oct 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  madmacs99 wrote:
  211+211=422? Λέμε τώρα...
  Like στον TLA πάντως!

  mady φίλε.. πες τα σωστά τα μαθηματικά: (2*211) + (2*211) = 422 + 422 = 844

  9  23 Oct 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  panelistas wrote:
  αντε και σε ανωτερα,πας ολοταχως για cerwin wega.

  α βρε πανελίστα.. που 'ναι οι εποχές που έριχνες τις μπηχτές σου και γινότανε χαμός, καυγάδες, κουβέντες και συζητήσεις.. η πουτ@ν@ η κρίση μας έχει κάνει να χάσουμε την αίσθηση του χιούμορ και την όρεξη για hi-end μαλώματα και κοντραρίσματα..

  ας είναι..

  λοιπόν, για να επανέρθω σ' αυτά που συζητήσαμε χτες, πέρασε ένα δεύτερο χέρι με το ντουκόχρωμα που σου συνέστησα τα πάνελε, θα δεις θα ισιώσουν αμέσως τα ηχο- χρώματα

  10  24 Oct 2015  
 • panelistas

  panelistas

  Registered

  δε βαριεσε φιλε,παλι με χρονια και καιρους παλι θα ξαναβρούμε το κεφι μας,οσο για τα πανελε,σκέφτομαι να αγορασω αυτά του vet για να κανω panel home cinema. Παντως τα kef αξιζαν καλυτερης μεταχειρησης.

  11  24 Oct 2015  
 • antkots

  antkots

  Registered

  Καλως ηρθες Μανο μου
  Η ζωη αρχιζει στο “παρα τεταρτο”...........και δεν εχει τελος......
  Η ζωη ειναι ωραια.....και πλεον βγαινει με εσενα και τις “ντουντουκες” σου........

  12  24 Oct 2015  
 
page 1/3 rows 12/25 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 38ms (19 queries, 9ms)