Ειδικότης Hi End, Προορισμός Μουσική Απόλαυση (#5)

 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Γιατί διαφωνούν κάπου τα μετρητικά με τα ακουστά αποτελέσματα στο σύστημα του Κυριάκου π.χ.????

  Μάλλον ξεχνάς οτι το είχαμε μετρήσει πρίν κανα δύο χρόνια. Απλά έμεινε στο συρτάρι το θέμα και ξεχάστηκε...

  Θα τρελαθούμε εδώ μέσα? Γνωρίζουμε τί είναι αυτό το ηχείο και το σχολιάζουμε έτσι απλά??(δέν αναφέρομαι σε εσένα γενικότερα αναφέρομαι).

  49  5 Jul 2014  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Εγώ ένα βήμα πριν τα κορυφαία prestige, άλλα άκουγα στο μαγαζί, άλλα άκουγα στο στούντιο στην Ιπποκράτους με τα canterbury. Τώρα τι μου λέτε ότι ο χώρος δεν παίζει ρόλο δεν ξέρω.
  το ίδιο και από την Ιπποκράτους στη Δεκέλεια με τα Summit που ο χώρος ήταν τραγικός. Για τη Βαρυμπόμπη ας μη μιλήσω καλύτερα.
  Το ίδιο και στα Autograph mini που στο σπίτι απογειώθηκαν λόγω πιο ταιριαστού χώρου γι' αυτά (μινιατούρες).

  Δεν λέω ότι δεν έπαιζαν καλά. Λέω ότι ο χώρος έκανε διαφορά κάθε φορά.

  50  5 Jul 2014  
 • AlexD

  AlexD

  ACA Member

  Ο ιδιοκτήτης των Tannoy έχει μετρημένο χώρο - μιας και απ ότι έχω καταλάβει αυτό το είδος συστημάτων σου αρέσει.

  Παρακάτω...

  51  6 Jul 2014  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Μόνο εκείνα που δεν ξεφεύγουν από τη βασική ιδέα του point source (δηλαδή μόνο τα prestige συν ένα definition που έβγαλε πρόσφατα). Τα υπόλοιπα με έξτρα μεγάφωνα από κάτω δεν... . Ακυρώνει την αρχική ιδέα.

  Δεν βλέπω να λέμε κάτι διαφορετικό για το χώρο.

  52  6 Jul 2014  
 • petkef

  petkef

  Registered

  Pleo wrote:
  Εγώ ένα βήμα πριν τα κορυφαία prestige, άλλα άκουγα στο μαγαζί, άλλα άκουγα στο στούντιο στην Ιπποκράτους με τα canterbury. Τώρα τι μου λέτε ότι ο χώρος δεν παίζει ρόλο δεν ξέρω.
  το ίδιο και από την Ιπποκράτους στη Δεκέλεια με τα Summit που ο χώρος ήταν τραγικός. Για τη Βαρυμπόμπη ας μη μιλήσω καλύτερα.
  Το ίδιο και στα Autograph mini που στο σπίτι απογειώθηκαν λόγω πιο ταιριαστού χώρου γι' αυτά (μινιατούρες).
  Δεν λέω ότι δεν έπαιζαν καλά. Λέω ότι ο χώρος έκανε διαφορά κάθε φορά.

  Ενδέχεται,ένα φτηνιάρικο σύστημα (όχι φθηνό αλλά φτηνιάρικο) σε έναν άλλα ντ άλλων χώρο να ακούγεται καλύτερα απο ένα hi end σύστημα (hi end και οχι απαραίτητα hi priced).H απόδοση συνάρτηση με το κόστος είναι μεγάλη συζήτηση καθώς το κόστος καθορίζεται απο πολλούς παράγοντες.
  Αυτό λοιπόν γίνεται διότι ένα καλό σύστημα έχει σωστές (ακαριαίες) εναλλαγές δυναμικών αντιθέσεων και είναι πλήρους φάσματος.Όλα αυτά είναι λόγοι να ενεργοποιούνται σε έναν όχι και τόσο καλό χώρο ακόμη και τα ελάχιστα mods.Κάτι που δεν συμβαίνει με το low budjet σύστημα γιατι πολύ απλά δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός καλού συστήματος.Όμως ένα καλό σύστημα τοποθετημένο σε έναν περιποιημένο (ακόμα και ελάχιστα) χώρο θα απογειωθεί.**Θα δείξει τις αρετές του**.Σε έναν τέτοιο χώρο βέβαια θα παίξει καλύτερα και το low budjet σύστημα (το φτηνιάρικο που λέγαμε),θα δείξει όμως και τις αδυναμίες του.
  Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός...
  Βέβαια,στα συστήματα που περέθεσε ο Μάνος,υπάρχει και μία εξαίρεση.Ένα σύστημα το οποίο έχει τιουναριστεί στο χώρο του (και συνεχίζει να τιουνάρεται) και όσοι το έχουν ακούσει κρίνουν ανάλογα με τις εμπειρίες και τα ακούσματά τους.Εμένα τουλάχιστον μου πέφτει η κάτω γνάθος.Δεν λέω ποιό είναι...(πσστ,έχω βρεί espresso κορυφή...).
  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω λινκ:
  link

  ρίξτε μιά ματιά σε όλο το site(?)

  53  6 Jul 2014  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Συμφωνώ απολύτως, αρκεί ο χώρος να μην πνίγει τα ακαριαία δυναμικά κάνοντάς τα να ακούγονται ως ύστερες μπουμαριστές επιδιώξεις δυναμικών, γνωστές και ως διαθέσεις επίτευξης δυναμικών, ή αλλιώς αερίζουσες προσπάθειες δυναμικών, κοινώς κλανιές ηχείων.

  Ε, σιγά τώρα μην δεν γνωρίζουμε ότι ένα ηχείο συνεργάζεται με το χώρο προκειμένου να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Όλα αυτά φυσικά στο πλαίσιο που κάθε τι είναι αναγνωρίσιμο ανεξαρτήτως (σχεδόν) χώρου. Όσο πατάει η γάτα.

  54  6 Jul 2014  
 • petkef

  petkef

  Registered

  Και πως θέλει ο καθείς να ακούει.
  Όπως είχα και την τιμήν να μεταφέρω παλαιότερο ποστάρισμα του ημίθεου....."της ψ*λ*ς μας ο χαβάς".

  55  6 Jul 2014  
 • Pleo

  Pleo

  Registered

  Understandably, της κοντής ψ*λής όμως μπορεί και να της φταίει ότι είναι αξύριστη.

  Για μένα ο χώρος είναι το επόμενο κομμάτι από τα ηχεία. Δεν ξέρω πως να το πω αλλιώς. Τα ηχεία είναι η μηχανή εκείνη που κάνει το χώρο να δουλεύει ως ηχείο.

  Δεν είστε αναγκασμένοι να δεχτείτε αυτά που λέω. Απλά τα λέω.

  56  7 Jul 2014  
 • antkots

  antkots

  Registered

  Manos_Bits wrote:
  Εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω σαν Best All Rounders τα επίσης εξαιρετικά συστήματα των..
  Αντκοτς.. με τα απίστευτα και αστείρευτα δυναμικά, ονειρικές απαραμόρφωτες εντάσεις, ανάλυση και live feeling στο έπακρο.. JBL K2 να τρώνε 1000 watts στο κεφάλι από τα τέρατα Bryston />Νώντα.. με την εξαιρετική απόδοση στην κλασσική μουσική και την απίθανη συλλογή και τις γνώσεις του συλλέκτη-ιδιοκτήτη.. ονειρομηχανές Sonus Faber Stradivari, Kuzma Stabi XL, 2x CAT SIGNATURE JL 1 MK II
  Γκονη.. με την ωραιότερη παράσταση και απόδοση σ' έναν όχι και απόλυτα κατάλληλο χώρο, σύστημα που μας έκανε να το.. χειροκροτήσουμε με τα 'καλύτερα ηχεία του κόσμου' Magnepan, Magneplanar 20.1 (έτσι αναφέρει στο site Magnepan και δεν απέχει πολύ από την αλήθεια) και 2 τερατώδη Krell fpb 750 mcx
  Βαγγέλη.. με άψογο δέσιμο των ηλεκτρονικών - ηχείων - ενισχυτικών και τρομερή απόδοση ιδιαίτερα στο ψηφιακό domain... MONTANA AUDIO KAS, STAHL-TEK Vekian, 2x CAT JL3 Signature MK II
  -=-=-=-=-
  Τελειώνοντας εδώ το αφιέρωμα αυτό σε μερικά από τα καλύτερα υπερυψηλής και υψηλής κατηγορίας hi-end συστήματα που έχουμε ακούσει θα έλεγα πως σίγουρα υπάρχουν και μερικά άλλα (όχι πάρα πολλά νομίζω).. είμαστε εδώ να αναφέρουμε οτιδήποτε ακούσουμε και μας εντυπωσιάσει.. επίσης σίγουρα νομίζω πως μια θέση στα παραπάνω διεκδικεί και το σύστημα του Αντόν από το Ηράκλειο, όμως δυστυχώς δεν το έχω ακούσει..
  Επίσης, εδώ δεν αναφέρονται μόνο μέλη του ACA αλλά και φίλοι.. είπαμε ότι καλό ακούμε το λέμε και το γράφουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε καμιά προκατάληψη να το κάνουμε αυτό..

  Μανο μου τωρα τα ειδα..........Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια φιλε!!

  57  24 Oct 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  τώρα το είδες 'μοντελάκια' Άντκοτς πως σε βάλαμε στα 10 καλύτερα συστήματα ?? μπανάρεσαι παραδειγματικά για 69 εβδομάδες..

  58  24 Oct 2014  
 • antkots

  antkots

  Registered

  69 ????
  Ολο στα πονηρα εχεις το μυαλο σου..........

  59  25 Oct 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  στην πρώτη σελίδα του παρόντος έγραφα πριν λίγο καιρό για τα κορυφαία συστήματα μελών και φίλων του ACA που έχουμε ακούσει και μας έχουν συναρπάσει με τον ήχο και την ιδιαιτερότητά τους..

  σ' αυτά τα συστήματα φυσικά συγκαταλλέγεται και αυτό του Γιώργου G.Herop (του προέδρου) το οποίο από τότε έχει αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο με τα ribbon tweeters και άλλες αλλαγές από τον ίδιο τον κατασκευαστή με αποτέλεσμα την τελευταία φορά που τ' ακούσαμε ν' αρχίσουμε όλοι οι παρευρισκόμενοι να λέμε ο ένας στον άλλον ειδήσεις στη νοηματική ()..

  το σύστημα έτυχε να τ' ακούσει και ένας Τούρκος από ένα Audiophile Τουρκικό φόρουμ και ανέβασε τις εντυπώσεις του στο link που παραθέτω παρακάτω, όπου αν και δεν γνωρίζω Τουρκικά ο τύπος φαίνεται να τα λέει πολύ καλά.. www.stereomecmuasi.com

  60  26 Feb 2016  
 
page 5/6 rows 12/63 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 125ms (17 queries, 49ms)