Αναβάθμιση... (#6)

 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Χαχα σε ευχαριστω Πέτρο! Ε κάποια χρόνια θα τον εχω!

  61  10 May 2015  
 • VLASSIS_S

  VLASSIS_S

  ACA Member

  Manos_Bits wrote:
  Τετάρτη έχει Champions League.. οπότε θα δούμε!!

  Τριτη και Τεταρτη εχει champion league.
  Πεμπτη εχει europa league.
  Παρασκευη και Κυριακη exei final4 .

  Καλοριζικος Μike !!!!

  62  10 May 2015  
 • Mikekan

  Mikekan

  ACA Member

  Χαχα ευχαριστω ρε φιλαρακο!

  63  10 May 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Mikekan wrote:
  Οποτε θες Μανο! Και Πέμπτη!
  Να πω οτι αντικατέστησα και το καλώδιο ηχείων με ενα Argento Flow!

  τι είπες τώρα!!

  64  10 May 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Manos_Bits wrote:
  καλημέρα.. μιλώντας για τα νέα καλώδια και μετά από αρκετούς πειραματισμούς με υλικά και μεθόδους θωράκισης αυτό που συμπέρανα είναι αυτό που όλοι ξέραμε.. σίγουρα τα διαφορετικά υλικά έχουν διαφορετικό ήχο, όμως χρειάζονται άριστα υλικά για να πάρεις καλό ήχο.. άρα, αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε καλώδια, δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα των υλικών.. μην ξεχνάμε πως τα καλώδια τελικά δεν μεταφέρουν τίποτε άλλο από διαμορφωμένο ρεύμα, άρα πρέπει να έχουν άριστα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά..
  ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στο παιχνίδι παίζουν ρόλο ακόμα και αυτά τα υλικά της θωράκισης.. το παχύ στρώμα χαλκού (1η θωράκιση) σε συνδυασμό με το πλέγμα χαλχού (2η θωράκιση) έδωσε εκπληκτικά κατάμαυρο και θανατικά ήσυχο υπόβαθρο σε συνδυασμό με εξαιρετική ανάλυση..
  εν αναμονή λοιπόν μερικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην τελική μορφή των καλωδίων, έχω συλλάβει τον εαυτό μου ν' ακούω και να απολαμβάνω τα μέγιστα από τα νέα καλώδια..
   

  το προτζεκτ με τα καλώδια έχει περάσει από το πείραμα στην φιλοσοφική προσέγγιση και από την εξαντλητική δουλειά στην παράννοια & την σχιζοφρένεια, που με τη σειρά τους όλα αυτά εγείρουν κοσμοϊστορικά και υπαρξιακά ερωτήματα του τύπου.. τι μ@λάκας είμαι που σπαταλάω τις ώρες μου, τι ήθελα και ασχολιόμουν με τα γ@μοκαλώδια κλπ κλπ..

  τα καλώδια (interconnects) έχουν διαλυθεί και επανασυρμολογηθεί τουλάχιστον 3 φορές ενώ έχουν αχρηστευθεί αρκετά & ακριβά υλικά όπως τα φύλλα & οι ταινίες χαλκού..

  αυτό που αποφασίστηκε σε κοινη συνέντευξη τύπου του.. εαυτού μου & εμένα () είναι ότι προχωράμε στην τελική μορφή των "θωρακισμένων χάλκινων" η οποία θα είναι : διπλός χάλκινος UPOCC αγωγός 20 AWG με διπλή θωράκιση από χάλκινο πλέγμα!! και όχι χάλκινο φύλλο.. διάταξη σύνδεσης ψευδο-balanced δηλ ο αγωγός του (-) με την διπλή θωράκιση σε κοινή σύνδεση στο "από"..

  65  18 May 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  αυτό αποφασίστηκε για δυο λόγους.. πρώτον γιατί το χαλκόφυλλο σε παχιά μορφή είναι δύσκολο να δουλευτεί και λυγίζει κάνοντας γωνίες και πληγώνοντας τα πολύτιμα καλώδια που περιβάλλει, ενώ στη λεπτή μορφή αφ' ενός σπάει και αφ ετέρου δεν παρέχει σωστή & πλήρη (όσο εγώ επιθυμούσα) θωράκιση..!! δεύτερον γιατί οι μετρήσεις ήταν καλλίτερες με την χρησιμοποίηση διπλού πλέγματος αντί για φύλλο-πλέγμα..

  εννοείται όλη η δουλειά γίνονταν προσεκτικά με γάντια (του ΚΤΕΟ είναι μια χαρά) και εννοείται πως ο τερματισμός θέλει την κατάλληλη ποιότητα, προσωπικά επέλεξα τα FURUTECH FP-126(G) γιατί και διαθέτουν το βαρελάκι για ασφάλεια και δεν είναι τόσο βαριά όσο τα πολύ μακρυά της furutech..

  το όλο πράγμα αφού φτιαχνόταν έπαιζε δυο εβδομάδες για να πάρει ώρες και να στρώσει και μετά αξιολογούνταν τελικά.. έτσι κατέληξα σ' αυτόν τον συνδυασμό.. το αποτέλεσμα είναι ηχητικά απλά εξαιρετικό.. για όσους δεν αντέχει η τσέπη τους τα "μαρκάτα" καλώδια και πιάνει κάπως το χέρι τους από κολλητήρι και ακόμη διαθέτουν ώρα & υπομονή αξίζει ο κόπος..

  66  18 May 2015  
 • takis6c33

  takis6c33

  Registered

  Μανο στην ψευδομπαλανς συνδεση κανε μια δοκιμη. Την εξωτερικη θωρακιση κολλησε την με το συρμα που οριζεις ως (-) μεσο μιας αντιστασης 1κ. Παντα, οπως πολυ καλα γνωριζεις,απο την μια πλευρα. εκει που οριζεις την αρχη.

  67  18 May 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  η λέξη αναβάθμιση πλέον είναι σπάνιο φαινόμενο για όλους μας.. γι αυτό και κάθε τι, από μικρή ως μεγάλη αλλαγή, από αγορά ή από τράμπα αποτελεί σπουδαίο γεγονός.. ανεβάζω εδώ λοιπόν κάποιες φοτος και μερικές πληροφορίες για το νεοαποκτηθέν Ντάκιον, το AUDIO-GD NFB-3 DAC(2015)

  μίνιμαλ κατασκευή, λιτό και όχι πλήρες display, 3 εισόδους : RCA & coaxial / Optical / USB και 2 εξόδους : RCA / ACSS(πατενταρισμένη έξοδος της εταιρίας, δουλεύει και με το interface cast της KRELL)

   

  http://i306.ph0t0bucket.com/albums/nn262/ongaku_kondo/ACA%20forum/Audio_Gd_Nfb3_2015_01_zpsyeayvdhr.jpg

  PB recovered post #66192-1

  68  13 Jan 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Μετασχηματισής R-Core σε θωρακισμένο ξεχωριστό διαμέρισμα, ούτε 1 ούτε 2, αλλά 7 συνολικά τροφοδοτικά με αρκετά καλής ποιότητας υλικά, πολύ πάνω πάντως από κάποιες "made by hi-end" κατασκευές!!..

   

  PB recovered post #66193-0

  PB recovered post #66193-1

  69  13 Jan 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  η κάρτα υποδοχής του USB, VIA VT1731 Up to 32-bit, 384kHz sample rate, 2 I2S Input, 2 I2S Output δίνει από την έξοδο I2S το ψηφιακό σήμα στο ES9018S.. ενώ ξεχωριστό interface έχει η οπτική είσοδος(2η φοτο).. δυστυχώς το κομμάτι ήταν το τελευταίο και δεν μπορούσε να αναβαθμιστεί με την Amanero USB card, όμως και με την VIA δουλεύει εξαιρετικά χωρίς lags.. η κάρτα τροφοδοτείται με δικό της τροφοδοτικό και όχι με το ρεύμα του PC/USB!!

   

  PB recovered post #66194-0

  PB recovered post #66194-1

  70  13 Jan 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  το θαυμάσιο, πολυ-συζητημένο, πολυ-παινεμένο και πολυ-κατηγορημένο ESS ES9018S reference καθισμένο στο κέντρο της κατασκευής!! η έξοδος voltage είναι "σκοτωμένη", δουλεύει σε current mode (ρεύμα) με πατενταρισμένη εφαρμογή του ACSS για λιγότερες απώλειες(έτσι λέει ο Κινέζος και μάλλον έχει δίκιο).. στην κάτω φοτο μια γενική άποψη του "εσωτερικού κόσμου" του DAC.. υπάρχουν 3 συνολικά ρολόγια ΒΤΟ για την εταιρία, ένα στην κάρτα USB, ένα στην κάρτα της οπτικής και ένα στο mainboard του dac chip..

   

  PB recovered post #66195-0

  PB recovered post #66195-1

  71  13 Jan 2016  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  ζυγισμένη και συμμετρική η τροφοδοσία εξόδου με ταιριασμένα στοιχεία σε διάταξη "diamond", το ίδιο και η αναλογική έξοδος του σήματος σε τάξη Α διακριτή χωρίς πυκνωτές σύζευξης ή ολοκληρωμένα.. στην κάτω φοτο το DAC επί το έργον.. οι drivers εγκαταστάθηκαν εύκολα στο 64bit Windows 10 laptop, το DAC παίζει όλα τα αρχεία ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ (3) επιλογές εξόδου του Foobar, Native ASIO, dsd_Asio, & Audio_Gd spdif..

   

  PB recovered post #66196-0

  PB recovered post #66196-1

  72  13 Jan 2016  
 
page 6/7 rows 12/78 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 70ms (19 queries, 17ms)