Κατασκευή Τελικού Ενισχυτή Class-D με το IRS2092 (#2)

 • protos

  protos

  ACA Member

  Είχα φτιάξει κάποτε δυό τρεις Tripath και ο ήχος ήταν πολύ καλός παίζοντας δίπλα σε single ended 300 B αλλά με διάφορους πειραματισμούς τους έκαψα όλους. Τα διακοπτικά τσιπάκια είναι πολύ ευαίσθητα. Τώρα τελευταία έφτιαξα έναν τάξη Α με τα συλλεκτικά πλέον NOS και πλέον δυσέυρετα SONY VFET που έχουν χαρακτηριστικές καμπύλες τριόδου. Εάν ήταν εύκολη η ανάρτηση φωτό θα σας τον έδειχνα αλλά φευ το φόρουμ μας δεν είναι πια εύκολο.

  13  19 Oct 2018  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  Sugah wrote:
  Εξαιρετική η παρουσίαση, ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία που μας μεταφέρατε.
  Πως και δεν επιλέξατε παλμοτροφοδοτικό για την υλοποίηση;
  Πολύ θα ήθελα να τα συγκρίνω με τα Lindemann MusicBook 5 που έχω αυτή τη στιγμή στο σύστημά μου.
  Θα ήταν εύκολο να αναφέρετε το site από το οποίο έγινε η αγορά των εξαρτημάτων και ποια ακριβώς ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και απολογούμαι για την καθυστερημένη απάντηση.. όμως υπήρχαν σοβαροί λόγοι γι αυτήν την καθυστέρηση μιας και έτυχε στο ίδιο χρονικό διάστημα της κατασκευής του τελικού να ασχολούμαι επίσης με την κατασκευή καλωδίων αλλά και το κυριότερο να έχω στο χώρο μου για ακρόαση έναν κορυφαίο προενισχυτή, τον Trulife Audio Athena New.. για τον οποίο φυσικά θα υπάρξει λεπτομερής παρουσίαση..

  λοιπόν οι απαντήσεις..

  ΔΕΝ επέλεξα ψηφιακό τροφοδοτικό γιατί η εμπειρία από πολλές ακροάσεις ψηφιακών ενισχυτών έχει δείξει (σε γενικό και προσωπικό επίπεδο), ότι για μια απόλυτα υψηλής ποιότητας κατασκευή αυτό δεν επαρκεί, αλλά χρειάζεται ένα πολύ καλής ποιότητας γραμμικό τροφοδοτικό.. αυτός είναι και ο λόγος που από τη μια βλέπουμε τις υλοποιήσεις με διακοπτικά τροφοδοτικά να πωλούνται σωρηδόν από τους κατόχους τους και από την άλλη ο λόγος που κορυφαίοι κατασκευαστές όπως η THETA και η MARK LEVINSON χρησιμοποιούν γραμμικά τροφοδοτικά στους κορυφαίους ψηφιακούς τελικούς τους, οι οποίοι παίζουν πολύ καλά..

  Φυσικά και θα ήθελα να κάνουμε τη σύγκριση, θα τα πούμε μόλις τελειοποιηθεί η κατασκευή..

  Τα υλικά και τα modules μπορούν να βρεθούν εύκολα, θα τα πούμε λεπτομερώς από κοντά

  14  2 Nov 2018  
 • Sugah

  Sugah

  Registered

  Σας ευχαριστω πολύ για την απάντηση.
  Δεν υπάρχει λόγος απολογίας, άνθρωποι είμαστε.
  Θα αναμένω με ανυπομονησία την ολοκλήρωση του ενισχυτη

  15  6 Nov 2018  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  το πρότζεκτ για την κατασκευή του Τελικού Ενισχυτή Class-D με το module IRS2092 τρέχει κανονικά.. όπως έγραψα παραπάνω προσπάθησα λανθασμένα να χρησιμοποιήσω τη μέγιστη επιτρεπόμενη τάση (+-75Vdc) και σαν αποτέλεσμα ήταν να υπερθερμαίνονται οι ψύκτρες και να κόβει το σήμα η προστασία.. έτσι έπρεπε είτε να μεγαλώσουν οι ψύκτρες είτε η τάση να πέσει τουλάχιστον 10 volts..

  επιλέχθηκε να πέσει η τάση στα +-65Vdc και με δεδομένο τον πολύ καλό ήχο που είχε ο ενισχυτής πήρα την απόφαση να γίνουν 2 ξεχωριστοί monoblock τελικοί ενισχυτές σε 2 διαφορετικά σασί.. γι αυτό το λόγο παραγγέλθηκαν μετασχηματιστές ΕΙ από την Trulife Audio και τοποθετήθηκαν για δοκιμή στις υπάρχουσες ανορθώσεις, στο υπάρχον σασί.. οι δοκιμές δείχνουν πως οι ενισχυτές παίζουν καταπληκτικά και σαφώς θα ανέβει η απόδοσή τους όταν μπουν σε κανονικά στιβαρά σασί και γίνουν όλες οι καλωδιώσεις με σύρμα UPOCC.. Συνεχίζουμε..

   

  Class_D_project_11

  16  30 Mar 2019  
 • Toptubes

  Toptubes

  ACA Member

  Something is cooking...

  KyriakosClass-D

  17  10 Apr 2019  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  και κόντρα κάνουμε..

  18  11 Apr 2019  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  έτοιμος!! συνδέθηκε στο σύστημα και παίζει κανονικά.. τελικά για λόγους οικονομίας επιλέχθηκε να υλοποιηθεί σε ένα σασί.. έγινε και το απαραίτητο burn-in test παίζοντας 8 ώρες συνεχόμενα σε υψηλές στάθμες με τα modules να ζεσταίνονται ελάχιστα.. βασικά περισσότερο ζεστάθηκαν οι μετασχηματιστές.. από εντυπώσεις θετικότατες, ο γνωστός class-d ήχος με αστείρευτα δυναμικά, βαθύ μπάσο και τεράστια ανάλυση..

  Class_D_finished_04

  19  7 May 2019  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  η πίσω πλευρά με τις συνδέσεις και το μπουτόν έναρξης/παύσης

  Class_D_finished_06

  και επί το έργον με συνοδό το νεοαποκτηθέν διαμάντι SONY CDP-337ESD με 2Χ Philips TDA1541 και τον SONY KSS190A, από τους καλύτερους μηχανισμούς που έγιναν ποτέ..

  Class_D_finished_05

  20  2 Jun 2019  
 
page 2/2 rows 12/20 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 35ms (19 queries, 9ms)
invisible cron image