Κλασσικά ηχεία για ιδιοκατασκευή;

 • pankon

  pankon

  Registered

  Όλο και περισσότερο μου φαίνεται πιο ελκυστική η σκέψη της ιδιοκατασκευής ηχείων, κατά προτίμηση κάποιων κλασσικών, αναγνωρισμένων ηχείων για την ποιότητά τους.
  Τι θα πρότειναν κάποιοι που γνωρίζουν το θέμα; Tannoy; Audio Note; Snell; Άλλα;
  Πώς μπορούμε να βρούμε εγγυημένες μονάδες, crossovers, αλλά και να κατασκευάσουμε καλές καμπίνες βάσει προδιαγραφών;

  Παρεμπιπτόντως τα ενισχυτικά μου είναι Croft Micro 25 και Croft Series 7. Τα ηχεία μου είναι Snell EII (του 1987), ο ήχος των οποίων μου φαίνεται πολύ ελκυστικός, οπότε ψάχνω κάτι καλύτερο.

  Ευχαριστώ.

  1  20 Dec 2015  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  Chairman Administrator

  φίλε πανκον μετά από την εγκατάσταση τελείως τυχαία στο σύστημά μου επαγγελματικών ηχείων και ακόμα μετά την πρόσφατη ακρόαση κάποιων κορυφαίων diy ηχείων, βρίσκομαι κι εγώ σε παρόμοια διαδικασία ιδιοκατασκευής ηχείων, μάλιστα έχω αρχίσει χαλαρά το ψάξιμο για ποιοτικές καμπίνες..

  προσωπικά, δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη οδό των hi-fi ηχείων (τέτοια έχω αρκετά και καλά) αλλά θα πορευτώ στην φιλοσοφία των ημι-επαγγελματικών.. μεγάλα woofers, καλής ποιότητας mids και φυσικά compression drivers για τα μεσουψηλά, κοινώς κόρνες δηλαδή ή πιο λαϊκά "ντουντούκες"..

  2  20 Dec 2015  
 • pankon

  pankon

  Registered

  Αγαπητέ Μάνο,
  να πω την αλήθεια, η διαφοροποίηση μεταξύ των οικιακών και επαγγελματικών ηχείων, όπως επίσης και η αρχιτεκτονική των ηχείων (κόρνες ή όχι, κτλ.) με αφήνει επί της ουσίας αδιάφορο. Το παν είναι να παίζει το ηχείο με τέτοιο τρόπο, που να χαρίζει ευχαρίστηση στον ακροατή και ιδιαίτερα όταν οι στάθμες είναι χαμηλές.
  Το hi-fi είναι πιθανώς μία από τις πολύ λίγες δραστηριότητες, όπου η υψηλή ποιότητα είχε κατακτηθεί από πολύ νωρίς και η τεχνολογία κατάφερε κάποιες μικρές βελτιστοποιήσεις σε σχέση με δεκαετίες πριν, όταν το καλιμπράρισμα γινόταν κατά βάση με το αυτί.
  Το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε δοκιμασμένες λύσεις και να φτιάξουμε ηχεία υψηλής ευχαρίστησης με λογικό κόστος...

  3  20 Dec 2015  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 31ms (18 queries, 9ms)
invisible cron image