Αναλυση και εφαρμογη αρνητικης αναδρασης

  • takis6c33

    takis6c33

    Registered

    Για να πουμε με λεπτομερειες τι εννουμε σκληρη αναδραση , η καλυτερα ποσα db αναδραση εφαρμοζουμε,θα πρεπει να γραφουμε ολοκληρα σεντονια.
    Ας προσπαθησουμε περιληπτικα να δουμε τι εννοουμε.
    Ολοι γνωριζουμε οτι η χρηση της εχει να κανει με δυο βασικα πραγματα.Το ενα ειναι να περιορισουμε την ολισθηση της φασης.Αυτο γιατι σε ενανν ενισχυτη λυχνιας που εχει την [καταρα ] του μετασχηματιστη εξοδου γνωριζουμε οτι μπορει να υπαρχει ολισθηση ακομα και 30 μοιρες!
    Με απλα λογια [μπακαλικα] υπαρχει μια προπορεια συνηθως στις μεσαιες συχνοτητες , και μια αργοπορεια στα ακρα!Με την χρηση μιας [μετριας σε ποσοστα] αναδρασης αυτο το φαινομενο το περιοριζουμε!
    Η δευτερη βασικη χρηση ειναι να [ριξουμε] την αντισταση εξοδου οσο περισσοτερο μπορουμε για να πετυχουμε ενα σοβαρο συντελεστη αποσβεσης.Στην ουσια ομως αυτο δεν ειναι ακριβως ετσι. Τι θελω να πω; Αυτο που πετυχαινουμε ειναι να βαζουμε εικονικη παραλληλη αντισταση στο κυκλωμα μας και με αυτο τον τροπο να φρεναρουμε την ταση που παραγεται απο την κινηση των κονων των μεγαφωνων.ΑΗΕΔ.Αυτη η ταση ειναι πολυ υπουλη σε εναν ενισχυτη λυχνιας. Ο λογος ειναι οτι πολλαπλασιαζεται επι του Ν μετασχηματισμου και να φτανει αναλογα με το ποσο ειναι στις ανοδους των λυχνιων εξοδου και να τους τσακιζει στην κυριολεξια το παραγομενο πλατος τασης!! Εκει λοιπον αρχιζει το παιχνιδι μαγισσων για τον καθε κατασκευαστη . Αν υποθεσουμε οτι εχουμε δεχθει οτι ο ταδε ενισχυτης πρεπει να παιξει με ενα ευκολο φορτιο τοτε αρκουμαστε κυριως σε μια μετρια αναδραση που να μας περιοριζει μονο την ολισθηση. Αν πουμε οτι θελουμε να παμε σε κατι ποιο δυσκολο μπορουμε να εφαρμοσουμε αναδραση ακομα και πανω απο 25 db !! Τοτε λεμε οτι παμε σε σκληρη χρηση αυτης!Και βεβαια αρχιζει και η δυσκολια της σχεδιασης μιας και ενισχυτης ειναι πολυ ευκολο να γινει ασταθεις σε ενα χωριτικο φορτιο.

    25  31 Jan 2015  
 
page 3/3 rows 12/25 first page  previous page  goto page...  next page  last page 
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 82ms (19 queries, 59ms)