Ψήνομαι για class D...

 • Toptubes

  Toptubes

  ACA President

  Έχω ένα ζευγάρι πολύ όμορφα σασί και σκέφτομαι να φτιάξω ένα ζευγάρι monoblock ιδιοκατασκευές...

  Δέχομαι ιδέες, συμβουλές και προτάσεις για αυτό το project...

  1  14 Jan 2014  
 • VasilisM

  VasilisM

  ACA Member

  UcD η Ncore η ICE Power... για πόσα βάτ σκέφτεσαι?

  2  16 Jan 2014  
 • kotsidisjohn

  kotsidisjohn

  ACA Member

  εγω παντως εχω τα aspx2 της B&O, τελευταιας γενιας.

  Καταπληκτικα, αν σκεφτουμε κ το κοστος...ασυναγωνιστα.

  Καποιοι τ ακουσαν, απο κει κ περα...

  Επισης, γνωστες που κατειχαν διαφορα ice μοντελα, λενε πως δεν εχουν διαφορα τεχνικα κ ακουστικα απ τα ncore, που θεωρουνται τα καλυτερα.

  Ενας μου πε (που εχει κ τα ncore και ειχε τα b&O) Πως τα ncore του ακουγονται καλυτερα ελαφρως, αλλα ειναι πιο αδυναμα, λιγοτερη ισχυς.

  Τα δικα μου ειναι 2χ μονομπλοκ , 2χ250 w αν θυμαμαι καλα στα 8ω και 2χ560 στα 4ω, γεφυρομενα παντα.

  Αυτα...

  3  16 Jan 2014  
 • Manos_Bits

  Manos_Bits

  ACA Member Administrator

  το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι κάθε ενισχυτή είναι το τροφοδοτικό... και απ' ότι γνωρίζουμε, καλά τροφοδοτικά είναι τα γραμμικά τροφοδοτικά..

  απ' την άλλη όταν πας σε ψηφιακό, είναι κάπως ασύμβατο να χρησιμοποιήσεις αναλογικό τροφοδοτικό.. καλύτερα ολόκληρο ψηφιακό..

  τα ψηφιακά modules έχουν πολύ προχωρήσει και υπάρχουν καταπληκτικά πράγματα σε πολύ προσιτές τιμές.. πάρα πολλοί επαγγελματίες και ακόμα από το χώρο του hi-end χρησιμοποιούν πλέον αμιγώς ψηφιακά κυκλώματα είτε σαν stand-alone ενισχυτικά είτε για να οδηγούν ενεργά ηχεία..

  πριν αρκετά χρόνια είχα δοκιμάσει κάποιες κατασκευές ενός φίλου(Μαρματσούρης) και παίζανε πολύ καλά.. επίσης με έναν φίλο, (που έχει τα Magnepan 20.1) είχαμε κάνει αρκετά πειράματα με κάτι Modules "New Class D" όπου παίξαμε με τα τροφοδοτικά και τις συχνότητες.. οι ενισχυτές με τα ψηφιακά τροφοδοτικά δεν παίζανε.. τελικά αφού πήγε σε αναλογικά τροφοδοτικά, τα εγκατέλειψε..

  τα προβλήματα των ψηφιακών ενισχυτικών ήταν δυο, το τροφοδοτικό και η συχνότητα του ρολογιού.. αυτά έχουν κατά πολύ βελτιωθεί, οι συχνότητες των ρολογιών έχουν ανέβει πολύ ψηλά και αξίζει να δοκιμάσει κάποιος..

  από την άλλη έχουν τρομερά πλεονεκτήματα, μεγάλη απόδοση με ελάχιστη κατανάλωση (efficiency), μικρό όγκο, μεγάλη ισχύ και πολύ καλή ποιότητα που στη μεσαία περιοχή θυμίζει λάμπα..

  αν προσθέσουμε στη λίστα του Βασίλη παραπάνω τα "New Class D" και τα Tripath, η λίστα θα είναι πιο πλήρης.. (δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλά άλλα αξιόλογα class-d modules..) Προσωπικά κατέχω ένα tripath 2020 και το ακούω τα καλοκαίρια που είναι ανυπόφορες οι λάμπες με τη ζέστη..

  4  16 Jan 2014  
 • Trouble

  Trouble

  ACA Member

  Πριν κανεις οτι διποτε, πηγαινε στον Γ. Χατζημινα και πες του να σου δανεισει το Yamaha MXD 1 που του εδωσα. Εχει 500 W στο καναλι και θα ακουσης πιστευω κατι που θα σε ενδιαφερι ΠΑΡΑ πολυ. Εσει θα κρινεις το πως.

  5  25 Jan 2014  
(C) ACA - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 75ms (16 queries, 38ms)